Hvordan gikk det med livsstilsendring første uka?

Forrje uke la jeg om kostholdet og treninga for å kvitte meg med overflødige kilo. Jeg har tatt av 12,5 cm og gått ned 2 kg. Jeg er fornøyd med starten,  men hvordan har det gått og hvordan har det vært?

Jeg er fornøyd med å ha vært på fem turer fordelt på 3 dager. Jeg har brukt ca 8,5 time til tur. Jeg og mannen har fått malt en del i garasjen.

Kostholdet har vært hardt arbeid, og jeg har stort sett spist sunt og fulgt planen, men jeg har vært på noen skjær. Jeg har stukket et kakestykke i munnen uten å tenke, et liten kanelbolle er spist på et møte og jeg spiste i går dobbelt så masse pizza og et glass brus mer enn jeg hadde tenkt. Jeg har ikke vært så sulten, men litt fysen et par dager. Jeg ser jeg har vært litt grinete et par dager. Jeg vet ikke om det er reduksjonen på mat, søvn, oppussing eller mensen som har gjort det, men mulig det er summen av alt? Jeg har vært trøtt og sliten nå i slutten av uka. Handling har fungert greit denne uka, og jeg må motivere meg til uke to.

Jeg holder på å planlegge uka. Jeg må sette opp noen turmål, både i godt og dårlig vær, slik at regnvær ikke spolerer for trimmen. Det er ofte regn og tåke gjør at man må velge lavere fjell eller skogsturer. Jeg må planlegge middagene, handling og bevisstgjøre meg selv. Det er dumt å ødelegge for seg selv. Framgangen jeg har gjort er fort å spolere. He, he trenger ingen andre enn meg selv for det, men merker likevel det er mer utfordrende å holde fokus når man har på besøk, er på besøk hos andre, på hotell, spiser ute o.l. Jeg ønsker å passe klærne mine igjen, få igjen knappen på en av turbuksene, føle meg vel, det er positivt for blodtrykk og helsa ellers å redusere BMI og det å legge om kostholdet til resten av familien litt er sikkert også bare bra.

Uka som kommer har jeg fire arbeidsdager. Jeg ønsker å få til tur annenhver dag. Mandag, onsdag, fredag og søndag kanskje? Blir det godvær skal jeg og ei venninne på langtur etter jobb på mandag, onsdag har jeg en kortere tur på planen. Fredag planlegger jeg langtur, og søndag blir det familietur. Jeg håper å få tatt et barselbesøk også. Garasjen skal gjøres ferdig og litt husarbeid kommer man ikke utenom. Håper å komme litt lenger på vottene som burde bli ferdig til midten av september. Mulig det er urealistisk, for har såvidt starta og de er ikke i hovedfokus.

4 kommentarer

annebe

26.08.2017 kl.15:41

Ser sunt og godt ut maten på bildet :)) Fyser man og er sulten blir det fort mer kake og pizza enn man hadde tenkt ja... Og humøret blir ofte dårligere om man er sulten.. men også om man er FOR mett... akkurat passe er best, men vanskeligst også.. Fortsett og vær så "flink"som du klarer du <3

fjellgeitbundingen

26.08.2017 kl.22:46

annebe: Hei Anne, takk for det fine deg. Ja, tenker så lenge det går nedover med vekt og cm er noe gjort rett, og man får heller lære av hvorfor det gikk skeis..

natheless

27.08.2017 kl.11:01

Jammen er du flink! Stå på, for jeg skjønner at du er skikkelig motivert!

fjellgeitbundingen

27.08.2017 kl.19:04

natheless: Takk, så fint at du støtter meg og tror på meg. Jeg er nok ikke så sikker selv. Jeg tror nok ikke det er så enkelt , men at jeg må jobbe med motivasjonen underveis. Det er litt kleint å dele, men håper det kan hjelpe meg videre, for jeg har forsøkt flere ganger å bli kvitt disse kiloene mine.. I beste fall har jeg gått ned 6-7 kg, for så å få dem på plass igjen og nå er det på tide å ta på tak. Trenger å gå ned 12-14 kg..

Skriv en ny kommentar

hits