Er du bevisst på hvordan du bruker din tid?

Er det flere enn meg som er opptatt av hva, når og hvordan tiden brukes? Er vi i samfunnet blitt så flinke til alt som bare MÅ gjøres at vi glemmer hverandre? Hvor ofte snakker vi med hverandre uten å høre etter? Uten egentlig å SE hverandre? Hvor ofte føler du at andre egentlig ikke hører etter? Er det flere enn meg som tenker tiden går så mye fortere enn før? At tiden inne mellom forsvinner i alt som må gjøres. Vi skal være så flinke og perfekte i alt at vi egentlig kommer i manko på tid. Regnestykket går ikke opp. Døgnet har for få timer. Noe må forsømmes? Deg selv eller noe andre kan se? Er det av og til denne flinkheten til å utnytte tiden godt skaper et behov for å bare slippe alt og gjøre ingenting? Bare være.

I dag er en slik dag. Iallefall skal jeg bevilge meg noen timer til bare å kose meg..Droppe pliktene, og hente meg litt inn. Før tenkte jeg at slik var bortkastet tid, men der har jeg endret meg: Nå kaller jeg det: Å bare nyte. Etter jeg ble syk  ble det mer tid til å være TILSTEDE i eget liv. Tempo og krav måtte vike. Mens når jeg ble bedre kjenner jeg at tempoet akselerer og livet er i ferd med å gli tilbake i travelheten, men er kanskje likevel mer tilstede enn før. Setter så umåtelig pris på å klare alt jeg nå klarer. 

Men den siste tiden har alt gått fortere og fortere, så da er det deilig å ta tiden tilbake. I dette rommet med nytelse hører en varm kopp te eller kaffe med. Mmmm.. I morges ble noen nye deilige tesorter med meg hjem fra Taras. Var fri for brød, så har allerede vært en snartur på butikken for å kunne sende med guttungene brødlunsj på skolen. Vært så hektisk her de siste dagene at det har gått litt over stokk og stein. Tidelig høst og sein vår/sommer er jammen hektisk med barn i skolealder. Alt av avslutninger, grilling, foreldremøter, samtaler, personalmøter på jobb, planlegging m.m. Behøver vel ikke si så mye mer..

Seint i går kveld fikk jeg likevel puttet inn en tur etter en avslutning med en av ungene. Svært fornøyd med det, for jeg håper å komme i gang med turene nå. Det har ikke fristet med toppturer, da det ennå er så hvitt på fjellene, men det var ikke så ille. Bare noen få flak snø igjen. Det nådde å skye over før jeg kom meg på tur. Vi har hatt det så varmt og fint her så lenge, at jeg helt glemte hvor kaldt det kunne være når det ble vind. Fått regn og lett tåke nå . Ble vindtett, buff og votter på tur i går kveld. 

Jeg hadde nok en tanke om å se midtnattsola igjen, men sånn skulle det ikke bli, men var likevel en tur som ble magisk med lyset som ble. Første turen var heller ikke så tung som første tur i fjor. Det er positivt. Det er det man sitter igjen med etter ski, trugeturer og sykkelturer. Herlig. 

Tidligere på dagen i går var det et helt nydelig vær.


Litt bilder av Tromsøs gater.

Her ser vi nederst i gågata.


Det er folksomst oppover gågata.


Nådde også å se innom den gratis utstillingen på Perspektiv museum som viser arbeidene til Kjetil Stokke av Tromsø by og en samling bilder av det religiøse livet som foregår i Tromsø per i dag. Muslimer, hinduisme, kloster, kristendom.. Bildet ovenfor er hentet og lånt fra utstillingen. Husene ovenfor er revet, og viser hvordan Tromsø må ha sett ut før. Ikke så mange igjen av disse små, koselige husene, men ser bare så koselig ut..

På torget var det yrende liv. Så koselig med boder, turister o.a

Muligheter for å få handlet blomster, ferske reker og fisk, havguden Neptun tror jeg det er statue av, om jeg husker rett og i bakgrunnen er ishavskatedralen og Tromsdalstinden. Synes Tromsø er en vakker by når været viser seg fra den aller beste side.

De siste dagene har jeg også har jeg selvfølgelig kommet meg ut i kajakken igjen. Fått noen turer ut i kajakken i godværet.

Herlige muligheter å se bortgjemte perler med kajakk :) Bedre å sitte kajakk i varmen enn å gå oppover i fjellet...Skjønt siden det ligger litt snø i fjellene ennå, er det vel ikke like varmt der oppe..

Også har jeg ordnet meg salat i bedene, og gleder meg veldig til å plukke fersk salat fra egen hage :) Virkelig fått tid å nyte hagen i varmen med noen vedlikeholdsprosjekter. Fått beiset terrassegulvene, beiset og malt litt på huset. Håper vi i løpet av sommeren får fikset opp alt her hjemme. Bare å nyte at formen er bedre og at det nå er mulig å klare litt etter jobb. Må bare ta en dag om gangen og håper dette varer i mange år..PS. Jeg har vært ute med speilreflekskamera noen dager også, så kommer etterhvert noen flere godbiter. Det får bli en dag jeg har energi til å legge dem over på pcen..Ha en strålende dag.

 

6 kommentarer

fruensvilje

15.06.2017 kl.13:03

Ja her var det mye lesing og fine bilder,kjekt å se litt av byen din,ja for jeg har ikke vært i Tromsø.

Jeg er flink til å nyte livet nå som jeg ble uføretrygdet,jeg bryr meg mindre om ting som ligger rundt om i heimen,for som du sier,det er viktigere å leve her og nå og ha tid til hverandre .

Deilig med fjelltur,kajakk har jeg aldrig prøvd men gobiter fra egen hage det liker vi ) herlig med litt matnyttigt der ute,jeg har vært i hagen og hentet spinat til dagens laksemiddag

fjellgeitbundingen

15.06.2017 kl.13:39

fruensvilje: Hei Connie, så hyggelig du har lest hele innlegget :) Det ble litt langt. Det du sier om å nyte livet ditt føler jeg du gjør. Jeg tenker du tross alt er heldig som klarer det du klarer. Utad ser det fantastisk ut, som det gode liv. Plagene dine vet vi mindre om. Passer vel ikke så godt inn å prate offentlig om, kanskje? Koselig du likte å få noen smakebiter fra Tromsø.

natheless

15.06.2017 kl.15:20

Så koselig å se bilder fra Tromsø. Noen år siden jeg var der nå. Ja, det er godt å ha noen timer for seg selv. Det trenger vi alle i dagens stress. Naturen gir meg fin ro og med kameraet på tur er jeg så herlig avslappet. Kos deg videre så du samler krefter i massevis!

fjellgeitbundingen

15.06.2017 kl.23:02

natheless: Så bra du likte bildene. Ikke så ofte man bare tar hverdagsbilder av egen by. Burde sikkert vært flinkere.. Skal komme innom deg nå. Er litt akterutseilt på å lese bloggene jeg følger fast, men nådde ikke alle før jobb tidligere i dag..

frodith

15.06.2017 kl.20:34

Så fint hos dere nå :-) Deilig vær, og det fortjener dere :-) Ja, kajakk må jo være tingen nå :-)

fjellgeitbundingen

15.06.2017 kl.22:58

frodith: Ja, takk for det. Det var pent sagt av deg :) Har du prøvd å padle kano eller kajakk?

Skriv en ny kommentar

hits