Er du skapt tålmodig?Av og til kan jeg skjenne på meg selv fordi jeg er så himla utålmodig på enkelte områder, og vel nå har jeg god grunn for å være litt lettere småoppgitt over meg selv. Hvordan er det med deg? Er du tålmodig i ett og alt?

Dere har sikkert fått med dere at våren i nord passerte med snø og skiføre i fjellet. Det er hot nyhetssak at Narvik, Sulttjelma og Harstad alpinanlegg holder åpent i pinsen på grunn av fine kjøreforhold. De reklamerer med ski og midtnattsol, og det har ikke hendt før at de holder åpent i pinsen.

Det dere ikke har fått med dere er at i min hage er det nå kun en snøflekk igjen i skyggen, og at det i skogen bortenfor fortsatt er litt snøflekker. Jeg har fått raket og når det blir bart i skyggen skal trampolina komme opp. Tror det blir nå i pinsen. Det begynner å grønnes alt under snøen og sommeren kommer fort i nord. Spesielt fort i år. Denne gule, bare perioden uteblir når våren aldri kommer i nord..Det går på sett og vis rett fra hvitt til grønt.

Men selv om det går tregt å få vår, så er lengselen ikke noe mindre etter å se det blomstrer og gror. "Mitt billige gartneri" har åpnet, og der var det uvanlig lite folk, men jeg ble ivrig og kjøpte alle de sommerplanter jeg følte jeg trengte i går. Sommerplanter er en idel måte å få rask blomstring på :) Jeg fylte bilen, og startet å røske opp noe gammelt fra i fjor og plantet disse nye plantene i jorda. Det ble så fint og koste meg så i sola :D

 

Det er for tidelig å ha planter ute i krukker ennå, så tomatene må nok bæres ut og inn noen uker til. Når jeg handlet tenkte jeg at nattefrosten måtte være over, men i går kveld så sank temperaturene så masse at jeg ble engstelig for nattefrost. Kunne ikke finne fiberduk å legge over dem, men var ikke meldt nedbør, så pakket dem inn i tepper, skjerf og t-skjorter. He, he håper ikke naboene fikk med seg jeg vaset ute ved midnatt i morgenkåpe mens jeg styrte i hagen med alt dette. He, he mannen fikk seg iallefall en god latter...

Så gjenstår det å se om Georginene mine klarer seg etter påkjenningen.

Eller Pelargoniene?


Det ser ut som de spanske margerittene har stått han av.. I dag må jeg ned å få kjøpt fiberduk. Teppene blir nok for tung for plantene om det kommer regn på dem..

Så tilslutt et spørsmål til hageelskere: Kan jeg ta inn pelargoniene og margerittene til høsten og sette dem i kjelleren for ny blomstring til neste år? Hvis ja? Hvordan skal man behandle dem?

For øvrig savner jeg "Grønn glede", men har begynt å se på "Min Hage". Rart hvordan hagegleden min våkner hver gang det grønnes. Hvilket forhold har du til hage? Tenker hver vår jeg burde plantet masse løker i fjor høst..

 
 

10 kommentarer

Ida Caspara

03.06.2017 kl.11:36

Så mange fine bilder av planter og blomster og Tomater :) Tålmodig, jeg mener selv jeg er en tålmodig person, men innimellom (sjeldent) blir nok jeg også litt utålmodig ja :) Ønsker deg en superfin dag :)

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.12:10

Ida Caspara: Hei, takk for det. Beundrer tålmodigheten din og alle andre sin. (selv om jeg er tålmodig på noe). Ha en fin pinse.

annebe

03.06.2017 kl.13:43

Jeg er veldig tålmodig med enkelte ting.. men stikk motsatt andre ganger.. blir jeg stående bak noen i ei rulletrapp som ikke flytter seg til siden.. å jeg ikke kommer forbi.. grrrr...hehe..

Så bra du kan begynne å tenke litt vår og planter nå.. her er det jo bare verandaliv.. men har jo litt i krukker.. kunne tenkt meg tomatplante i år.. men får se , må ha litt mer sol først .. ! Fiiiine blomster på bildene her <3

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.22:57

annebe: :) Litt greit å kjøpe dem drevet nesten helt fram. Hadde god suksess med et par stykker for et par år siden, men hadde da en god sommer. Her pleier jeg å kjøpe planter litt etter om jeg har tidelig eller sein ferie. Har man ferie tidelig risikerer man å ikke ha noe glede av plantene omtrent, mens har man ferie sent så tenker jeg at hagelivet snart er over.. I år skal vi ikke på så veldig lang ferie, så da går det greit uansett tror jeg..

fruensvilje

03.06.2017 kl.14:18

du har kjøpt mange fine sommerplanter,jeg driver dei fleste frem selv i år så er ikke så mange som blomstrer ennå )

Spanske margeritter hvet jeg ikke,men pelargoniane kan du sette inn og ha dem år etter år ) mine er i en kjellebu uten lys,da får dei bare vann 1 eller 2 ganger på vinteren,når jeg ser det kommer bleke nyskudd på våren setter jeg dem frem i kjelleren så dei får lys fra vinduet og vanner jevnligt,så settes dei ut når nattefrosten er over.Du kan ha dem i et rom med vindu også,men helst et med lav temperatur,får dei lys må dei ha vann litt oftere en jeg gir dei ,kanskje en gang i måneden,tar du stiklinger på høsten og steller dem med vann og pass har du mange fine planter til neste vår ))

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.22:53

fruensvilje: Takk, dette var nyttig. Må prøve dette.
Mye spennende her :-)

Jeg er ikke så flink til slikt..........holder meg til frukttrær og ting som kommer igjen og igjen utendørs.

Jeg har lite med tålmodighet,,,,,,,,,,,,,,hehehehehe men av og til må man ha tålmodihet i bøtter og spann.............

Håper du får gode dager og at det vokser og gror hos deg :-)

fjellgeitbundingen

05.06.2017 kl.07:04

Etdiktomdagen: Hei Mette, tusen takk for kommentar. Så koselig og takk i like måte. Godt å høre vi er flere som ikke er så tålmodig i alt. Liker nok stauder jeg også, men blir så sen blomstring her, så siden det er ekstra viktig å ha tidelig blomstring så har jeg funnet ut av sommerblomster er toppen.
Og sommerblomster er så flotte :-) Håper de holder :-D!!!

fjellgeitbundingen

05.06.2017 kl.11:58

Etdiktomdagen: Jeg også, ser ut som de spanske margerittene tålte det. Mest usikker på georginene..

Skriv en ny kommentar

hits