På grensen til politisk ukorrekt?

Av og til når man skal skrive innlegg havner man i dilemmaer. Sånn som i dag; så fikk jeg det for meg å dele noen flotte dyrebilder med dere. For det er det det er, er det ikke? Eller burde jeg egentlig skjemmes for at jeg støtter opp om at dyr lever i fangenskap. Er det politisk ukorrekt å vise bilder fra dyrehage? Hva mener du? Ovenfor er en utydelig gaupe.


Dyrene i polarzoo ser ut til å trives. De har store innhegninger og har muligheter til å gjemme seg for publikum, så for å få se dyrene bør man være der i matserveringa :) Flott ulvevalper blir sosialisert med mennesker, da det har visst seg å være gunstig for ulv i fangenskap om jeg husker rett..

Hele søskenflokken fikk leve opp.. Det står ikke på mattilgangen.

Bamsefar har krøpet ut av hiet sitt.

Lett å bli ivrig når man venter på litt mat :)

Ved dette besøket fikk jeg ikke se jerven, men gledet meg istedet over å få se moskusen. Har jo en drøm om et moskussafari på Dovre en gang. Har du vært på moskussafari?

Et prakteksemplar :D

Og på vei tilbake hadde den digre moskusen kommet helt bort til gjerdet. For et fascinerende dyr. Disse lever naturlig på Dovrefjell og på Ryøya (utfor Tromsø)


Tilslutt en hjort. Ønsker dere en god helg. Hvordan er det med deg? Er du for eller i mot dyrehager, og  eventuelt når var du sist i en dyrehage?


 

15 kommentarer

Margrethe

02.06.2017 kl.23:05

Er ikke imot dyrehager egentlig..... tar man bilder der, må man opplyse at de er tatt under kontrollerte forhold! Jeg har nok ikke vært i dyrehage siden 22-åringen var 10... da var vi i Kristiansand! <3

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.08:18

Margrethe: Hei Margrethe, gjerdene kommer nok fram på de fleste bildene uansett :) Jeg har nok vært i dyrehager annet hvert år (sist i fjor sommer i London), så i Athen og så i polar zoo flere ganger opp gjennom årene og et år var vi på Langedrag. Har selv vokst opp med dyrehage, så har derfor tatt med ungene en del dit. Fin måte å bli kjent med artene.

frodith

03.06.2017 kl.07:29

Hvis de får stor tumleplass, digre områder, som nasjonalparker tenker jeg at det er greit om noen dyr har det sånn..Men innestengt i små bur?...nei! Fine bilder :-)

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.08:12

frodith: Ja, er vel enig i det jeg også, men hender nok jeg er i dyreparker der man nesten alltid får se alle dyrene også, men tenker de ikke har så fine forhold der..

fruensvilje

03.06.2017 kl.08:15

liker dyrhager eg =) og her hadde du fått sett mange flotte dyr.Sist jeg var i dyrhage var da yngste jenta vår fortsatt var tennåring,det var i løveparken i Danmark,og der hadde dyrene boltreplass nok ))

Har ikke vært på moskusafari,men i fjor gikk vi turstien opp til et utsiktshus som er bygget på Dovre,er en heldige kan en oppleve moskus fra det huset,desverre var dei ikke å se når vi var der

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.08:21

fruensvilje: Hei Connie, det er nok lettere å få se dem på safarien enn der i huset tror jeg, og har vært flere ganger i polar zoo også uten å få se dem :) Løveparken i Danmark hadde vært spennende og på savannah i Afrika.. .

fruensvilje

03.06.2017 kl.08:25

da vi var i løveparken fikk vi kjøre våre private biler inne hos løvene,det var utrolig,tenk å måtte stoppe for att en løve skulle få gå over veien,og inne hos småapene gikk vi fritt med aper springande mellom beina våre )

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.08:29

fruensvilje: Ja, har noen i familien som har vært der og tenker det kunne vært fint :) I Athen hadde de slik park for lemurer og geiter. Du kunne mate geiter og skilpadder. Lemurene kom til ungene der inne, og vi fikk masse fine bilder med godt samspill mellom ungene og lemurene.
Hei!

Jeg er nok ikke glad i hverken dyrehager eller cirkus. Vi var faktisk i dyrehagen i Kristiansand da gutta-boys var små. Vi var på besøk med en venninne som bor der og ville vise oss kardemommeby og slikt - kaptein sabeltann..................

Mine gutter har aldri vært på cirkus. Hva DE gjør i voksen alder, må være opp til de. Dyr i bur/fangenskap er ikke bra...........................selv om det har blitt bedre.................

Men vi er jo alle forskjellige........... og mange dyr blir nok reddet og har det godt i en dyrepark :-)

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.09:30

Etdiktomdagen: Vet det er mange som har de synspunktene du har. Kanskje en overvekt av folk, eller så er de som mener det flinkere å snakke om det.

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.09:33

Etdiktomdagen: Jeg er nok for dyrevelferd jeg også, men unngår verken sirkus eller dyrehager. Synes tvertimot det kan være fint :)

fruensvilje

03.06.2017 kl.08:32

Høres koselig ut )

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.09:28

fruensvilje: :D

fruensvilje

03.06.2017 kl.08:36

du får se innlegg fra meg i dag,da legger eg ut bilde av sokkegarnet )

fjellgeitbundingen

03.06.2017 kl.09:28

fruensvilje: Ja,det må jeg :)

Skriv en ny kommentar

hits