Konfirmasjonskort og bokanbefaling.Jeg har laget et par konfirmasjonskort til tvillingene som skal konfirmeres neste helg. Hans ble svart med svart sløyfe og bilde av han med favorittsysselen kajakkpadling . Hennes fikk hvit sløyfe og bilde av henne på hesten :) Jeg fant også noen bilder fra dem som bittesmå på sykehuset, fra dåpen og utkledning. Disse bildene ble satt inni kortet sammen med et dikt og noen personlige ord til hver av dem. Kjenner man konfirmantene er det en fryd å lage kort selv :)Så har jeg lest "Et håp ved verdens ende" av Sarah Lark. En roman med fiktive personer, men basert på historien om at det under andre verdenskrig ble forvist polakker til Sibir av Stalin. Mange ble foreldreløs under de harde kårene, å roman er basert på to unge foreldreløse jenter, Helena og Luzyna og deres kamp for tilværelsen når vi møter dem igjen i Teheran i Iran. En av jentene skal få en ny framtid i New Zealand, men på grunn av aldersbestemmelser får kun den ene av søstrene reise og dette er om hennes historie i det nye landet. 

Jeg gir boka terningkast 4

Den er bare ikke like fengende som trilogien om New Zealand. Den synes jeg var riktig god og verd en 6, men i denne boka treffer man igjen noen av folkene fra New Zealand trilogien, og man kan jo bli så glad i disse romanfigurene når man lever seg inn i bøkene.

Leser du og blir folkene i gode bøker litt levende for deg? Har du noen bøker å anbefale meg?  

8 kommentarer

ingrid

22.05.2017 kl.22:11

Ja, jeg kan fort leve meg inn i bøker! Nå leser jeg gjøkungen av Mary Higgins Clark. Den er spennende, lettlest, og ender nok opp på 4-5-stadiet ;)

fjellgeitbundingen

23.05.2017 kl.19:34

ingrid: Så spennende: Gjøkungen. Hm, den har jeg ikke hørt om. Hva handler den om? Jeg har lest Et barn av den forfatteren før (tror iallefall den het det) og kanskje et juleeventyr??

fruensvilje

23.05.2017 kl.09:11

koselig å lage kort selv ja ) og med private bilder i så er det en gave i seg selv ) kjekt å slappe av med en god bok,har vel ikke noe å anbefale deg for jeg leser mest pocketserier

fjellgeitbundingen

23.05.2017 kl.19:32

fruensvilje: Hei Connie, så hyggelig sagt om kort. Hvilke pocketserier leser du da?

fruensvilje

23.05.2017 kl.22:21

akkurat no har jeg ingen pocket,men jeg likerhelst å lese romanpocket hi hi med en lykkelig slutt

fjellgeitbundingen

24.05.2017 kl.10:36

fruensvilje: Leser litt slike jeg også, men pleier ikke å skrive om dem da :)

natheless

24.05.2017 kl.12:27

Så fint kort. Sånt er artig til en konfirmant! Lese er fint, men jeg rekker det så alt for lite. Jeg liker bøker med sjel, så menneskene blir som levende. Jeg kan anbefale deg Bjørndalstriologien "Bakom synger skogene" av Trygve Gulbrandsen. Det ble skrevet i 1930- tallet og mange synes teksten er tung i dag. For meg er det eventyr. Barnebarnetpå 15 forsøkte seg på den i vår. Han trengte hjelp med en del ord,men han ble like fasiert som meg. Tror de fortsatt selger den bokhandelen, ellers får du den på biblioteket.

fjellgeitbundingen

24.05.2017 kl.13:15

natheless: Takk, og takk for tips. Denne trilogien høres spennende ut :)

Skriv en ny kommentar

hits