Storstilt leteaksjon

Dagen i går startet tidelig og perfekt. Våknet tidelig, så heiv meg rundt å bakte horn. Jeg dekket deilig frokostbord  med ferske horn, egg og allslags godt pålegg. Guttene koste seg veldig ved bordet, og det gjorde godt i mammahjertet.


I år fikk jeg reparert sølvet hos gullsmeden i tide til 17 mai, og siden jeg for noen uker siden hadde gått over alt av pentøy og sko til meg og guttene, så tok jeg den biten med knusende ro. Den deilige følelsen skulle så snart ta slutt. Roen skulle bli erstattet med stress og kaos.

 Tok bunaden ut av skapet og bøyde meg over skuffen for å hente bunadskjorta, og så var den ikke der. Overraskelsen og desperasjonen var stor da jeg ikke kunne finne bunadskjorta. Hvor i all verden? Det  ble en hektisk og febrilsk leting, hvor jeg rotet helt forferdelig. Men skjorta var sporløst forsvunnet. I et øyeblikk for det gjennom meg at jeg bare måtte bli hjemme. Jeg hadde virkelig ingenting å ha på meg.

Jeg hadde ingen plan B til påkledning til 17 mai, og skjorta var ikke å finne.

Tilslutt kom jeg på at jeg hadde en rimelig ny kjole og en ny bolero. Utfordringen var sko, men fant nå en løsning tilslutt og vi kom oss på 17.mai. Vi rakk toget, men phu for et stress og kav det ble.  Heretter blir nok alt hengt fram 16 mai..

Jeg ønsket for første gang at jeg hadde en forkjærlighet for sko, kåper, vesker og kjoler. Her hos meg er det nemlig helt enkelt på den fronten, og bunaden er det fineste og eneste tøyet jeg har som er virkelig fint og det betyr masse for meg å ta den fram år etter år. Den er arvet, men like fin. Ser vel mer verdi i turutstyr enn å ha masse pentøy også..Men det er meg.

Så heldigvis ble det feiring på meg i går, men savnet bunaden. Tilbrakte dagen med venner og familie, og vel hjemme i går ble det to timer med rydding.  To timer. Akk ja, hvor mye rot klarer man ikke å skape på no time?  Men kjekt å få ryddet fra bunnen da. Rydding er den beste måten å finne ting på.. Aldri så galt det ikke er godt for noe. En halv søppelsekk med klær ble kassert. Hullete tøy, mislykkede prosjekter m.m. En halv søppelsekk med trange klær fra en forsvunnet ungdom med en helt flat mage. Skal ikke basere meg på å komme inn igjen i dem, selv om jeg vil ned i vekt. Ingenting vits å ha et overfylt klesskap med klær jeg ikke bruker av ulike årsaker. Lenge tenkt å gjøre akkurat det, og i går ble det gjort. Deilig. Ja, iallefall etterpå og bunadskjorten fant jeg også heldigvis og da er den klar til konfirmasjonen senere i vår og som alle tullete ting har dette blitt en ny historie man bare må flire av, selv om det ikke var så mye latter i går akkurat ;) Har du opplevd noe lignende? (si ja ) Ha en super 18.mai. Gratulerer med dagen til Frodith.

 


 

10 kommentarer

annebe

18.05.2017 kl.13:20

Så ut som horna ble veldig fine ..og sikkert gode :)) Nå har ikke jeg bunad, og tar stort sett på meg bukse samme hva vi skal ..men kan skjønne du ble stressa.. godt du fant skjorta selv om du ikke fikk brukt den denne gangen... da finner du den nok frem i tide neste gang den skal brukes :)) Veldig greit å ikke ha for mye i skapene :)) Fortsatt fin dag til deg <3

fjellgeitbundingen

22.05.2017 kl.21:48

annebe: Hei Anne, ser ut som jeg har lest det, men glippet med å svare. Beklager. Har som regel å svare alle kommentarer. Liker å ha det slik og vil dere skal vite at jeg bryr meg om den tida dere har tatt dere med å svare. Du kler også alt, Anne og har et rikt klesskap. Jeg burde egentlig fått deg med meg å kle meg opp, kan du skjønne. Finner jo klær og shopping slitsomt og kjedelig ;) Liker jo å være fin, men ikke å bruke tid på det ;) He, he, vet du er syk og nok har nok med deg selv, og dine, men jeg har lit til smaken du har likevel og he he bor jo for langt unna uansett :) Liker å ha plagg jeg kan bruke i åresvis, og liker å være varm og komfort foran finhet. Men skulle gjerne pyntet meg litt mer for mannen. Vet jo han liker litt kvinnelighet ;) Men må nok ta av et par overflødige kilo først. Lite sitter pent på den dvaske ;) Men det snegler å slanke seg. 3 kilo mindre er det blitt, men fortsatt 3 kilo til jeg er normalvektig igjen. Må bare ikke gi opp. Er hardere å ta av enn å legge på seg. Må forsake mer god mat og holde meg opptatt, men er lett å spise mer når man ikke er like aktiv som før (når man blir syk). Heldigvis er formen bedre nå, og jeg håper det varer.

fruensvilje

18.05.2017 kl.16:53

så bra att du fant skjorta til slutt da )) tror ikke jeg har opplevd akkurat dette,men ene datteren min var uten bunadslomme i noen år før den plutselig dukket opp igjen ) så det er håp så lenge ting ikke blir kastet

fjellgeitbundingen

21.05.2017 kl.09:08

fruensvilje: Ja, sånn er det i blant. Eneste som nytter er å rydde skikkelig. Da vil ting dukke opp igjen..

Margrethe

18.05.2017 kl.17:53

Åååå så kjedelig! Godt den ble funnet da <3

fjellgeitbundingen

21.05.2017 kl.09:07

Margrethe: :) Ja, var deilig å finne den igjen.

Hekleri og Ra

22.05.2017 kl.18:42

Oj! Det tenker jeg var en ekkel følelse! Men flott at det løste seg da :-)

Og så flink du var som fikk ryddet i klær og. Det burde jeg ha gjort, for selv om en tenker at det skal jeg inn i så er det dessverre ikke sånn at det er så lett ... Men en må jo prøve ;-)

Ha en flott mandag! Klem

fjellgeitbundingen

22.05.2017 kl.19:42

Hekleri og Ra: Hei, takk, det var litt stress, men har fliret mange ganger etterpå av dette og deilig å få ryddet opp. Vært ærlig. Mulig det er flere klær som burde vært levert. Ha en fin mandag til deg også..

annebe

23.05.2017 kl.14:43

Ikke så farlig med svar..men vet du pleier svare derfor sa jeg fra... Takk for fine ord .. jeg går stort sett i helt enkle klær og pynter meg nesten aldri..men vet hva jeg kler best tror jeg..

Om man har noen kilo for mye kan en være flott for det.. men man må føle seg vel.. Hva er det heter.. Være den beste utgaven av seg selv <3<3

fjellgeitbundingen

23.05.2017 kl.19:31

annebe: Ja, det er sant Anne. Takk for at du minner meg på det. Litt frodige damer som er pen i tøyet kan jo være fint. ER nok bare jeg som ikke trives så godt som frodig, og når jeg synes kroppen blir tung å røre på. Trives vel bedre med å bli kalt liten og nett, og folk synes man er søt ;) Vil vel heller ikke bli som min mor..

Skriv en ny kommentar

hits