Alle disse himla gode ideene..

Aha..se der ja. Kanskje det ja? Var ikke det et unikt og gøy prosjekt?  En god ide er mitt fornavn. Et nytt innfall. Prosjekter tar hverandre. Om og om igjen. Jeg har masse garnrester som bør brukes. Et helt garnlager å bruke opp. Så hva er vel da mer herlig enn et prosjekt med garnrester?Uimotståelig, er det ikke? Men for meg er det dessverre sånn at alle prosjektene aldri bør se ut som resteprosjekt. Det må holde stil og klasse. Kanskje jeg er en restesnobb. Jeg beundrer evnen til min bestemor og masse eldre folk har til å vare på ting, rester etc. Forvandle det til noe brukbart og fint. Godt å bruke opp garnet. Reparere. Noe tilfredstillende og sunt med det.  Alt er bare ikke fint å blande, selv om det er miljøvennlig og bærbart, så liker jeg at det også er fint på samme tid. Masse farger kan være fint eller bare ille. Det kommer ofte an på sammensettingen og kanskje øyet som ser.

 Heklet disse velkjente bestemorsrutene, men så møtte jeg meg selv i døra med alle disse trådene. Sant mareritt!  Må iallefall ha en god dag for å ta tak i dette. For et arbeid et stort bestemorsteppe må være..Men garn går det nesten ikke til sånne lapper..Mon tro om disse lappene noen ganger blir det de var tenkt til å bli..Hva tror du var den opprinnelige planen med dem?

Ja, så på fredag gikk jeg rett på en gigantsmell. Dropssalg. Ble med en pose garn hjem. Vil du se hvilken ide jeg har begynt å sette ut i livet? Tar form nå..Så i går fant jeg en kniv på tur. Har du mistet den og kan beskrive når og hvor du mistet den kan du få den tilbake.

12 kommentarer

ingrid

08.05.2017 kl.06:37

Det blir spennende å se hva du lager av drops-garnet :)

Jeg er enig i at det er vanskelig å få brukt opp rester!

Da jeg var liten, pleide jeg og lillebroren min å få fri tilgang på trådrestene til farmor, og så laget vi "spindelvev" i hele stua. Det var noe av det gøyeste jeg visste! :D Fikk bare gjort det et par ganger, da. Tipper det var et mareritt å klippe bort alt :P

fjellgeitbundingen

08.05.2017 kl.16:15

ingrid: Hei Ingrid, så positiv kommentar. Takk. Det likte jeg også å gjøre som liten..Også elsket jeg å veve på en liten vev, så gikk nok litt restegarn der også. Her i huset er det bare jeg som "leker" med garnet nå..Tenker at det å hekle og strikke babyborn klær burde gå bra, men ender jo ofte med at man må kjøpe et nøst til med det samme. Må se om jeg klarer å bruke litt mer restegarn framover. Er bare så masse pes å ha mer tråder å feste ;)

fruensvilje

08.05.2017 kl.07:56

oldemorsruter tar tid,men lager du noen kjedemasker bortover når en farge er unnagjort,da slipper du å feste trådender,for da er dei allerede heklet inn ) det var ei eldre dame som lærte meg og hun lagde mnge oldemorstepper,ja for det er vel et stort teppe planen din var ) helt ok å kjøpe en pose nytt garn,når garnet er noe så deilig som baby merino,hva det skal bli ? en tynn ullgenser kanskje

fjellgeitbundingen

08.05.2017 kl.16:11

fruensvilje: Hei Connie, så smart. Kanskje du skulle lage ut en bildeserie av dette for å vise? Vet ikke helt om jeg skjønte helt og er litt redd for å ikke feste tråder godt nok..Er nok ikke noe stort teppe som er planen, men noe helt annet. Håper jeg finner mot til å fullføre så du får se andre ting å bruke slike ruter til..Skal legge ut et nytt innlegg om hva jeg har begynt på ;)

frodith

08.05.2017 kl.08:00

He-he, begynner med restegarn og så rett på og kjøper nytt :-D

fjellgeitbundingen

08.05.2017 kl.16:16

frodith: Kremt, ja huff ja. Ikke god på å fullføre restegarnsprosjekter, selv om jeg gjerne skulle vært god på det..

Mona

08.05.2017 kl.12:50

Hehe jeg kjenner meg veldig godt igjen i dette med farger på ting, og også den trådfestingen. Jeg har fortsatt en ferdig kofte liggende fra ett år tilbake som mangler trådfesting... Bestemorrutene er veldig fine, kanskje det skulle bli ett teppe?

fjellgeitbundingen

08.05.2017 kl.16:19

Hei Mona, godt å høre vi er flere. Men når kofta først er ferdig, så blir trådene festet her i huset. Kanskje du må sette deg en høvelig tidsfrist til det skal være ferdig.. Bestemorsrutene skal bli pulsvanter. Spennende å se om jeg får det til. Blir nok litt frihåndshekling, men er ikke så dyktig på det..

fruensvilje

08.05.2017 kl.18:24

jeg hekler ikke ,det blir så vondt for skuldra.Men når du er ferdige med en runde i en farge,hekler du bare enden på garnet du klipte av som kjedemasker langs kanten,det fortsetter du å gjøre hver gang du avslutter en farge,dermed er der ikke ender å feste når ruten er ferdige )

fjellgeitbundingen

08.05.2017 kl.18:56

fruensvilje: Hørtes lettvint ut. Må prøves.

Margrethe

08.05.2017 kl.21:41

Syns du er flink jeg! Jeg kan ikke skryte på meg noe som helst håndarbeid - rester eller ikke - for tida! Og så jeg som elsker å brodere...... urolius..... Flott kniv - håper du finner eieren <3

fjellgeitbundingen

09.05.2017 kl.00:07

Margrethe: Takk, var pent sagt. Har en jobb å gjøre med alle prosjektene og garnet, men har også litt å gjøre her hjemme utenom. I dag ble det likevel for mye data. Nå er det natt. Natta.

Skriv en ny kommentar

hits