Kjære påskegjester

Som min påskegjester viser jeg dere oppmerksomhet og velvilje. Jeg har storvasket, pyntet og ryddet til dere skal komme. Dere får ei seng å sove i, mat å spise, dusj og det vi ellers har å by på. Så da undrer det meg når jeg ber dere på tur at dere ikke vil. Dere svarer tvert nei. Når jeg ber dere på tur i snøværet sier dere ikke i dag, men gå bare du. I dag når jeg ber på en liten skitur i finværet som er meldt i morgen, sier dere at dere heller skal gå en tur, men at jeg kan jo gå på skitur selv. Hvorfor er dere egentlig her om du ikke vil være med meg? Kjære påskegjester: hvor mye koster det egentlig å føye seg litt etter vertskapet? Kjenner det blir så vanskelig å ha besøk når det skal være slik. Vet jeg føyer meg når jeg selv er på besøk. Vet jeg jenker meg når jeg har besøk. Forsøker alltid å legge opp tur etter gjesten, men jammen kjenner jeg at jeg blir frustrert av å ha slike gjester som ikke tåler snø, regn og ikke skal være med på noe. Kjenner det tapper meg, så kjære påskegjest vær en god gjest. Rett deg etter vertskapet. Ta signaler. Sannsynligvis vil de både være sammen med deg og gjøre litt av det de selv vil på en gang. Å vær du sikker på at det du får er større enn det koster..

I fjor sommer var det likedan, da ba jeg dere med på hytta. Da fikk vi beskjed om at det ville ikke dere, men vi kunne dra selv, men da ble dere å dra hjem. Jeg er høflig og ordtntlig tilbake, da og nå, oftest blir det så man forsaker det man selv ønsker, men innvendig kjenner jeg meg litt irritert og provosert over det hele. Hvordan skal egentlig verden bli om alle skal følge sitt eget løp til enhver tid? Ser ikke gjestene at man tar hensyn til dem og stiller få krav tilbake. Er det ikke vanlig høflighet å rette seg litt etter vertskapet. Kanskje de til og med ville blitt positivt overrasket?

Kom meg på tur alene i går, men kjennes ikke så fint ut. Har dårlig samvittighet over å levne gjestene, selvom om de sa jeg fikk gå selv. Fikk fire turer i uken som gikk, men spørs hva det blir til med slike vridende påskegjester. Fatter virkelig ikke hvorfor og hvordan folk kan rette seg så lite etter andre?

Småfrustrert vertskap, men på grunn av at jeg er anonym kan tillate meg å si hva jeg tenker..

 
 

14 kommentarer

fruensvilje

10.04.2017 kl.18:48

jeg er helt enige med deg,hvorfor besøke andre i ferien om det kun er for å sitte inne .Jeg gav beskjed til ei i går,om personen ble sur så stod jeg på mitt og når vi får besøk av sønn ,så har dei fått tilmålt tid av påsken,for jeg ønsker også å ha et par fridager uten å måtte ta hensyn til andre.Nei som ei granne sier,hennes gjester får ikke bruke tv,data,telefoner eller andre elektroniske dubeditter når dei er på besøk,regelen er lik for voksne og barn,og om dei ikke liker reglene,ja da kan dei holde seg heime hos seg selv ) jeg liker den regelen jeg

fjellgeitbundingen

10.04.2017 kl.22:15

fruensvilje: Tja, ikke helt enkelt heller. Tror de som sitter masse inne, ikke tenker på de gjør det. Hjemme jobber de nok ute og gjør ting med huset, ved m.m Her har de kanskje ferie? Bare jeg som ikke har ro til å ha det sånn. Jeg liker å være ute på tur m.m Det jeg synes er mest vanskelige er denne tverre nei-holdningen og at din mor er for gammel til tur..Men hun klarer ALT mulig annet, og er ikke så gammel, så det er bare tull.

frodith

10.04.2017 kl.18:56

Jeg tror ikke jeg hadde giddet å ha de på besøk faktisk :-( Kjempekjedelig greier

fjellgeitbundingen

10.04.2017 kl.22:17

frodith: Nei, har vel tenkt tanken, men slekta kommer man nok ikke unna, men håper vel innerst inne de skal komme på bedre tanker..

annebe

10.04.2017 kl.19:35

Kjenner jeg er glad jeg ikke har påskegjester nå! Her er det bare gutta som stikker innom en tur .. Utrolig at di gjestene dine ikke vil noe, om di ikke blir med på alt er jo det greit....men det får da være måte på.. Håper du klarer å kose deg litt allikevel da ! Påskeklem <3

fjellgeitbundingen

10.04.2017 kl.22:35

annebe: Hei Anne, de ble iallefall med ut å spise etter jobb i dag. Det er da noe, men kunne vært helt knall om de også gikk inn for å møtes på halvveien, men det er vel noe med denne tverre holdningen: Nei og du kan gå selv. Samtidig føles det galt når jeg tar de på ordet, så ikke lett å si om de faktisk mener det eller bare sier det for syns skyld? Føler iallefall det er uhøflig å bli borte i timesvis, så ble bare en kort tur på søndag. Men tenker allerede hvordan denne uken vil bli. De skal jo være her hele uken i gjennom.

Margrethe

10.04.2017 kl.22:53

Hmmm - påskegjester eller andre feriegjester er ikke alltid greit. En må innrette seg etter vertsskapet mener nå jeg..... knurr.... nei - du får nyte som best du kan :-)

fjellgeitbundingen

13.04.2017 kl.17:56

Margrethe: Hei, synes gjester stortsett er greit. Eneste kravet jeg har er vel en viss ydmykhet og evne til å tilpasse seg, eller så går det greit om gjestene g.eks velger å gjøre ting på egenhånd, men da avtale hvor lenge man blir borte, slik at man kan gjøre noe annet selv..

Mona

10.04.2017 kl.23:28

Nå ble jeg skikkelig trist jeg... Fy søren så arrogante gjester, og som du sier: Hvorfor kommer de, om de ikke vil tilbringe tid sammen med deg? Uansett, så synes jeg du skal ta turene dine, og heller la de sitte igjen hjemme. Påsken er like mye din, som deres! Jeg sender deg en megsvær klem <3

fjellgeitbundingen

13.04.2017 kl.17:53

Mona: Takk, Mona. Gjorde godt med klem og sympati. Høres ut som flere kjenner seg igjen også. Fått fint vær nå, og har fått de med meg på en tur så langt, så får vi se om de blir med på flere turer. Håper det. Er jo enda verre å verke ut når det er finvær ;)

ingrid

11.04.2017 kl.08:16

Kjedelig når det er sånn... Håper de blir med hvis du bare spør dem nok ganger ;) Du kan jo kanskje si på en hyggelig måte at du hadde ønsker at dere kunne gå tur sammen... :)

fjellgeitbundingen

13.04.2017 kl.17:50

ingrid: Hei, ja er litt vanskelig når det er sånn. Men i dag har jeg heldigvis fått de med på en tur. Hjalp veldig at det ble strålende vær, tror jeg..

tepausen.blogg.no

15.04.2017 kl.17:26

Klem

Ønsker deg en fin kveld

fjellgeitbundingen

16.04.2017 kl.10:16

tepausen.blogg.no: Tusen takk

Skriv en ny kommentar

hits