Hjelp søkes: Hvor tar man tenåringen med på ferie?

Hvor i all verden drar man med tenåringen på ferie? Allerede er svaret til tenåringen: Hjemme. Slappe av. Les: Spille data,  men tenåringen vår har fortsatt glede av ferie når vi kommer avgårde. Tror jeg. Eller kanskje det bare er jeg som ikke klarer tanken på å tilbringe de neste 4 årene hjemme, fordi det er håpløst å få tenåringen med og  fordi tenåringen ikke får være hjemme alene i 4 uker. De neste sommerne når og om han får sommerjobb har vi kanskje ikke annet valg enn hjemmeferie eller splitte oss? Spurte tenåringen så skal vi reise utenlands? Bilferie? Kanotur? Skal i hvertfall ikke på bilferie eller kanotur. Så utenlands? Tenåringen trekker på skuldrene. Ingen forslag til hva vi kan gjøre. Så blir det opp til meg å trylle. Hva i all verden vil gjøre at vi alle sammen får en fin ferie? Forslag mottaes med takk. Kanskje du har hørt om noe eller opplevd noe som blir kult? Så må det vurderes? Er det noe som er mulig å få til med de kronene vi har? Ja, spare kan man kanskje gjøre til neste år, året etter o.s.v 

18 kommentarer

stavangerinmyheart

06.04.2017 kl.07:30

Virker veldig kjent... he,he. Derfor har jeg bevilget meg en uke alene, mens jeg og poden farter rundt kun en uke i Norge. har fått ham med på bla Trolltunga... uten at han vet i grunnen hva han har sagt ja til... hihi.

fjellgeitbundingen

06.04.2017 kl.17:48

stavangerinmyheart: Hei, det hørtest skjønt ut. Det kunne jeg også tenkt meg å besøke trolltunga, men drar nok ungene på turer rett som det er og er ikke noe som gir dem noe annet enn en glad mamma da ;) Galdehøpiggen var litt stas for dem å gå.

fruensvilje

06.04.2017 kl.08:11

dette er alltid et dilemma,jeg har vært der jeg,har reist på ferie med surske i baksetet i 3 dager før sursken opphørte,vi sluttet tidlig å dra på ferie med tennåringer for å si det sånn.

Men en gang vi hadde med en tenåring avtalte vi att alle fikk hver sin dag på turen å bestemme hva dagen skulle innholde,det var rettferdig og alle var fornøgde med det .

Uanett hva dere måtte ende opp med ønsker jeg dere lykke til )

fjellgeitbundingen

06.04.2017 kl.17:53

fruensvilje: Et dilemma det der, for jeg føler det ikke har vært ferie før jeg har gjort noe nytt. Enten reise, lære noe nytt og annerledes, være sosial. Jeg kjenner jeg vrir meg over tanken på å være hjemme en hel sommer, enda det er masse vi skulle kunne gjort her hjemme. Jeg vet jo også at eldstemann på 14 og yngstemann et par år senere, muligens vil bety flere sommere hjemme. Vi får se. Men i år kom det bare for brått på. Tanken på hjemmeferie...

Elevele

06.04.2017 kl.09:15

Blir man noen gang for gammel for Legoland? Ha ha... Jeg har ikke peil- jeg liker ikke så godt å reise, verken som barn, tenåring, ungdom, eller voksen :/

fjellgeitbundingen

06.04.2017 kl.17:55

Elevele: Nei, det tror jeg ikke, men har nok mer tro på kongeparken, Tusenfryd og Liseberg til tenåringer, men som litt eldre blir nok legoland kul igjen. Vi har vært der.

frodith

06.04.2017 kl.11:54

Dra til noe syden-aktig? Litt strand, men men innslag av noe annet også?

fjellgeitbundingen

06.04.2017 kl.17:56

frodith: Ja, kunne vært kjekt.

natheless

06.04.2017 kl.12:59

Husker den tiden med våre. Men de hadde heldigvis ideer om hva de ville. Når de fikk velge, (innen grenser) så ble det bra. En gang var det biltur i Europa med telt, og da yngste skulle velge ble det Danmark. Men jeg tror egentlig at om de har gode venner, så er hjemme best. Jeg tenker bare hvordan jeg hadde det da jeg var tenåring. Jeg hadde sommerjobb og var med venner hver kveld og helg. Ikke ville jeg reise avsted å gå miste av de fine sommerkvelden med grilling, bad og latter. Men klokkeslett for å komme hjem hadde vi alle, så det ble ikke sent. Minnes det som en skatt! Mine foreldre tok ikke ferie, for vi drev gård. Den mest hektiske tiden av året som vi ungene også deltok i når vi ikke jobbet.

Si du vil gi han minner som han kan huske med glede. Be han tenke seg godt om, å komme med tre forslag. Så kan dere sammen finne en løsning. Kanskje han velger en kort storbytur eller en vandreled i skogen eller på fjellet. Man kan aldri vite før man spør skikkelig!!!! Lykke til!

fjellgeitbundingen

06.04.2017 kl.18:00

natheless: Ja, må kanskje tenke oss om alle sammen. Tror ikke han helt vet hva han kan ønske. Nesten så ikke jeg heller vet hva som blir potensielt kjekt. Helst vil han sitte på rommet sitt foran dataen, tror jeg. Mest behagelig. Får belønning der og da for rett måte å handle. Kompiser er med på spillene og de snakker med hverandre, men ikke alltid like positiv språkbruk. Tror ikke dette er så bra. Ønsker å forsøke å bygge opp noe annet.

fruensvilje

06.04.2017 kl.19:11

14 år er for tidlig å få være alene hjemme ja,du får snakke med guttene,be dem skrive ned 2 eller 3 ønsker ,så gjør du og din mann det også,så trekker dere vinnerloddet om hvor ferien skal gå,den behøver jo ikke være 4 uker,en uke er også greit i denne tennåringsperioden

fjellgeitbundingen

08.04.2017 kl.08:33

fruensvilje: Hei Connie, kommer fram det egentlig er på grunn av gress og pollenallergien han vil være hjemme, så da får vi legge turen til land hvor det ikke er et problem.

Margrethe

06.04.2017 kl.20:47

Legoland og Djurs sommarland og Atlanterhavsparken. En tur innom Aalborg...... Lange strender på vestkysten...... med andre ord: Danmark :-)

fjellgeitbundingen

08.04.2017 kl.08:31

Margrethe: Hei, nå er det klart hvorfor han ikke vil på ferie med oss og det er på grunn av gress og pollenallergien, så da blir det nok ikke Kreta, Legoland eller innenlands fordi han reagerer sånn, men storby eller Italia, spania. Må se hva vi kan finne på.

ingrid

07.04.2017 kl.06:56

hmm... Marokko var jo veldig spennende, men hadde ikke reist der med små barn. Tenåringer burde synes det var spennende. Kamelridning osv. Vi betalte ca 5000 pr pers med reise og hotell, uten frokost. Anbefaler å ikke reise med ryan air (for lite bagasjeplass) :)

fjellgeitbundingen

08.04.2017 kl.08:28

ingrid: Du har rett det kunne vært noe. Jeg er nok bare litt redd for IS i slike land hvor det virker som myndighetene sletts ikke har kontroll. Har ikke helt satt meg inn i hvilket land de herjer i, men er litt skeptisk til hele afrika og midtøsten sånn det har vært de siste årene, men ern slik tur behøvde ikke å bli veldig dyr, bortsett fra at vi er elendig å prute. Liker ikke slike kulturer særlig godt..

Hekleri og Ra

07.04.2017 kl.21:23

Hehe ... det er ikke enkelt nei. Vi er så heldige at vår tenåring har villet reise med mor og far. Til sommeren skal vi til Danmark og da ville han også være med, og han er nå 19 år.

Det er vanskelige å skulle gjøre alle til lags. Lykke til!

fjellgeitbundingen

08.04.2017 kl.08:21

Hekleri og Ra: Så utrolig flott. Det er jo supert.

Skriv en ny kommentar

hits