Herlig tur på Senja.

Egentlig var dette et forsøk på å gjennomføre en ti på topp tur. Tverrveien på Senja. Det var helt håpløst å finne ut om turen var oppkjørt for verken på skisporet eller på facebook var det mulig å bli klok. På facebook stod det turen var oppkjørt 4 mars, og som dere har fått med dere har det snødd store snøkjerringer etter det og blåst. He, he så å følge noe spor fra 4 mars skjønte jeg var dødt løp.

 Jeg fant startpunktet, en rød pinne og et rødt merke i et tre, men så var det stopp. Snøen var et hvitt ark, men så var jeg her og været var fint, så jeg fortsatte. Fulgte åpningene i landskapet og terrenget innover. 

Her ser vi Kista, Varden. Fjellene over Finnsnes.

Himmelen var levende.

Det ser sikkert super deilig ut dette, men fy søren for et blodslit med 2 timer tur med grynning. Skal love deg at svetten rant. Til og med BH var klissblaut.

Prøvde å følge et eldgammelt scooterspor opp skaret, i håp om at det var rett skar.

Burde nok hatt et skikkelig kart over Senja. Kartet i ti på topp boka er virkelig ikke nok når løypene ikke er oppkjørt. Tenk så praktisk hvis alle hadde brukt skisporet.no.

Men for en idyll.

For en stillhet. Så komplett.


Så vakre fjell fra yttersiden av Senja. Kunne gjerne tatt en ferie her ute.

Bare gått på ski.

Men er jo litt vanskelig for meg å få fri i påsken sammen med ungene og i vinterferien visste jeg ennå ingenting om når sommerferien min ble.

Så må bare nyte hver eneste tur jeg får. Alene eller med selskap. Skiturer i sol er iallefall vanskelig å mislike, eller? Så hva med deg?  Hva har du gjort i dag og hva skal du gjøre?

 

13 kommentarer

annebe

01.04.2017 kl.15:16

Mange fine turer du er på :)) Savner ikke snø men det er vakkert det er sikkert :) Vi har vært å handla og drukket kaffe ...i kveld blir det hjemmelaget pizza :) Kos deg med lørdagen videre <3

fjellgeitbundingen

01.04.2017 kl.17:08

annebe: Hei Anne, hørtest ut som en hyggelig lørdag og du det det er vel vanskelig å savne snø når det har blitt bart, kan jeg tenke.. Innemellom tenker jeg det blir feil med mine turbilder når bloggene flommer over av blåveis, krokus, rennende vann. Tenker det må skremme enhver fra å flytte hit, men det er ikke så ille. Godt med variasjon, men nå må det gjerne slutte å snø, men
skiføret må gjerne vare til over påske. Kunne godt tenkt meg flere skiturer. Må jo holde meg i
form jeg. Holde blodtrykket mest mulig nede. Etterhvert nå kan vel sykkelen taes fram også. Ja,
men først må veiene bli bare.. Kos deg med deilig pizza og familie.

Annebe

01.04.2017 kl.17:12

Blir ikke feil det...er jo veldig fint å se snø på bilder..liker litt snø også da..men deilig når våren kommer :)) Nå som vi har flytt ned på flata kjøper jeg nok en sykkel..mange år siden jeg hadde det...litt tungt oppe i bakkene der vi bodde :)))

fjellgeitbundingen

01.04.2017 kl.17:19

Annebe: Phu, godt å høre. Har færre lesere på turene mine enn før og tenkte alle var lei snø ;) Nyeste mote er jo å kjøpe seg elsykkel, slik at man kan bruke motor i bakkene. Har ei venninne som skal investere i en slik. Mener hun blir å sykkle mer og bare er for lat til å sykkle bakker. Blir spennende å følge med henne. Mange driver helårssykkling i Tromsø, men der er jeg for feig. Synes ikke det ser trygt ut, selv med piggdekk..

fjellgeitbundingen

01.04.2017 kl.17:20

Annebe: Kan hende du burde vært sykling :) og helårssykling :)

fruensvilje

01.04.2017 kl.17:40

dette ser utrolig herlig ut da,det kan ikke bli feil nei ) og jeg ser den att du ble våt gjennom,der kjenner jeg meg igjen )) du er jammen rå som tar ut på en sånn tur uten oppkjørte løyper,men så fikk du virkelig styrketrening i beina også )

Her har jeg baket boller og nå i ettermiddag har jeg og mannen jobbet i hagen,vi har klippet hekk og bærbusker og jeg fikk i tillegg rusket opp i ett blomsterbedd )) og jeg ble også våt av svette

fjellgeitbundingen

01.04.2017 kl.17:46

fruensvilje: Er vel få ting som å jobbe seg svett :) Jammen får du gjort masse, Connie. Ja, ble nok fin trening, men følte meg syk etter turen. Kvalm og urven, så kan hende det ble i meste laget. Håper likevel dette gjør meg sterkere på sikt. Har vært i god form i dag.

StrikkeSiri

01.04.2017 kl.18:16

Så vakkert! (Jeg har visst ikke stått på ski siden 1990-tallet...) Ha en fin helg! :-)

fjellgeitbundingen

01.04.2017 kl.18:20

StrikkeSiri: Oi, det var lenge siden. Selvvalgt sluttet med det? Skulle vært her da, så kunne du ha vært turfølge :) Pusten min er ikke så rar, så dårlig form hadde ikke hindret deg å holde følge ;) God helg til deg også.

frodith

01.04.2017 kl.20:48

Fine , fine Senja, den beste i verden <3

fjellgeitbundingen

02.04.2017 kl.13:29

frodith: :) Hva som gjør forholdet ditt til Senja så varmt?

Siv Svanem

02.04.2017 kl.09:53

Kjempeflott.

fjellgeitbundingen

02.04.2017 kl.13:27

Siv Svanem: Ja, det var det.

Skriv en ny kommentar

hits