Sprudlende søm og noen hot utfordringer :)

Jeg trenger noen gode, nye grytevotter. Her i huset blir grytevottene så fort skittene og jeg sliter med å få dem rein og pen etter vask. Jeg synes ofte de blir dvask når de er vasket og at de ikke varer så lenge uansett pris. Så grytevotter er forbruksvare å blir gjerne hivd, og erstattet med nytt. De koster ikke all verden, men kanskje man kunne sydd grytevotter som holder lengre selv? Det hadde jo vært kjekt å lagd noen selv. Hva liker du best grytevott eller gryteklut? Jeg tenker det viktigste er at man ikke brenner seg gjennom, også er det en bonus hvis den også er koselig å se på. Men hvordan lager man gode grytevotter?

 Jeg aner virkelig ikke hvordan jeg får en god grytevott, men i dag så har jeg gjort et forsøk med utgangspunkt i to stoff jeg ikke fikk brukt til et annet prosjekt. Jeg tok den gamle grytevotten og tegnet inn et sømrom rundt. Så klippet jeg ut malen og tegnet rundt. Det ble 2 deler til innerforet, 2 deler til isolasjonsvatten og 2 lag til ytterlaget, så la jeg rette mot rette av innerfor og vatt. Ellers la jeg rette mot rette av ytterforet. Siden ble den vrengt og tredd over vatten, så rettet jeg litt på kanten og sydde på lukkekant. Voila: Ferdig grytevott.

Så skrudde jeg ovnen på max og tok en kopp te.

Sånn ser grytevotten ut innvendig. Men denne ble dessverre i tynneste laget denne, så her må jeg nok finne på noe mer for å lage den ultimate grytevotten. Burde det vært dobbelt lag med isolasjonsvatt?

 

6 kommentarer

17.02.2017 kl.14:25

Så fargerik og fin. Jeg legger ofte også inn et lag fra et godt tovet frotehåndkle, det hjelper. Ingen vil jo brenne seg :)

fjellgeitbundingen

17.02.2017 kl.22:39

Anonym: Hei, tusen takk og takk for tips :)

fruensvilje

17.02.2017 kl.14:53

du er iallefall kreativ og grytevotten ble veldig fin,den kan nok brukes til litt forskjellig den også.Jeg har aldrig hatt grytevott så jeg aner ikke hva jeg liker best,men har det med å svi huden min,så een grytevott hadde vært noe ) har bare ikke tenkt tankenblir spennende da å høre om du finner den rette malen på en god vott som tåler varmen

fjellgeitbundingen

17.02.2017 kl.22:43

fruensvilje: Jeg liker grytevott best. Hekla grytekluter eller grytekluter må jeg oftest legge dobbel for å ikke brenne meg, og da er det jo fort å brenne seg, da de blir så små. Laget engang et par hakkededobble grytekluter. De ser jeg fortsatt er i bruk hos mottaker. De ble super gode. Kan hende jeg kan hekle en vott å ha inni eller utenpå denne :)

frodith

17.02.2017 kl.15:20

Ønsker deg en flott dag :-)

fjellgeitbundingen

17.02.2017 kl.22:44

frodith: Takk, det samme til deg :) Koselig du tar deg tid til å ønske meg en god dag :D

Skriv en ny kommentar

hits