Vottestrikk

Dette er en bok med masse fine mønstre, og jeg lot meg motivere til å strikke et par Kautokeinovotter på pinne 2. I mønsteret var Rauma finull brukt. Jeg har forsøkt meg med Mini sterk. Vottene skal jeg selv bruke. Garn kostnader: 3 nøster a kr 52= 156 kr. Alpakka, merinoull og nylon. Valgte å strikke dem med mønster på begge sider. Ble ganske tykke, da flere partier har tredobbelt med garn. Pinne to gjør dem tette, men på tur i dag ble de for kalde. Likte heller ikke fellingen på disse helt, så neste gang må den gjøres annerledes, men den uvanlige tommelløsningen ble bra.


Ja var mange minus på dagens skitur, og brukte to sett votter for å holde varmen. Enda var det i kaldeste laget i starten. Ble varmere etterhvert som sola kommer høyere. Dørstokkmila ble høy når det var kaldt, så ekstra stolt over å ha gjennomført 2 timer på tur. Hvordan er det med deg kvier du deg for å gå ut når det er kaldt?

I kautokeino har jeg aldri satt mine bein, men langt langt tilbake var forfedrene mi innom der og bodde der og det hadde vært så artig å vist litt om hva de gjorde, hvordan de livnærte seg og hvordan livet artet seg for dem som flyttet dit og flyttet derfra. Det er ikke så lenge siden jeg fant ut at jeg hadde røtter derfra. Det var ikke noe man snakket om. Eller kanskje visste ikke min oldefar så masse om sin slekt? Moren hans døde da han var liten, så han ble fostret opp hos en annen dame, som for resten av livet var som en mor for han...Litt trist at kunnskapen om slekten vår dør så raskt ut. Kanskje er det valg våre foreldre gjør som er påvirket av hva deres foreldre opplevde som deres foreldre igjen hadde lært fra deres foreldre..I lyset blir det av og til underlige bilder. Nå må jeg se om jeg får gjort litt husarbeid og diverse småtterier jeg var tenkt jeg skulle kose meg med. Håper du får en alletiders dag. Får jeg lov å spørre hvorfor du ser innom min blogg? 

 

12 kommentarer

Dazzy

11.02.2017 kl.13:17

Så fint!

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.19:06

Dazzy: Tusen takk. Hyggelig du la igjen kommentar.

ladyaugust

11.02.2017 kl.13:47

Synes de vottene ser helt supre ut :D Flinka. Slekt og historie er morsomt men når man tenker seg om vet man ikke så mye om de litt bak i slekta og det er jammen synd. Skulle ønske jeg hadde besteforeldrene mine her og kunne spurt dem om mye jeg lurer på. Heldigvis kommer pappa i dag og da skal jeg spørre ham masse :) Jeg er innom her fordi du har så mange fine strikketing og så må jeg jo si hei såklart og goood helg <3

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.19:05

ladyaugust: Det er lurt å notere litt av det han forteller. Man glemmer av ting siden uansett. Så har du litt om noen etter deg blir intressert i å vite mer som gjør det lettere.Takk for tilbakemelding. Ble fornøyd med vottene. Har brukt dem i dag.

annebe

11.02.2017 kl.13:47

Kautokeinovotter har jeg ikke hørt om..men fine var di :)) Jeg vet vel litt om oldeforeldre..men ikke mye, og ikke lenger bakover enn det :)) Jeg er innom hos deg både fordi jeg syns det er hyggelige innlegg og fordi jeg føler jeg har blitt litt "kjent"med deg <3<3

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.19:02

annebe: Hei Anne, bare til Oldeforeldre er ikke spe siden ielt langt, men ønsket dere å finne ut mer er det mulig.Føler jeg har blitt litt kjent med deg også gjennom kommentarer og dine innlegg. Takk for tilbakemelding.

frodith

11.02.2017 kl.19:23

Du er flink med votter du :-) Håper du har hatt en fin lørdag fjellgeita :-)

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.18:57

frodith: Takk, liker strikka votter. Lørdagen min var fin.Enn din?

fruensvilje

11.02.2017 kl.23:20

det var noen aldeles nydelige votter,men kanskje dei bør brukes når temperaturen er litt snillere,Jeg anbefaler en tur til Kautokaino det var et aldeles nydelig sted å feriere på

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.18:56

fruensvilje: Js, de fungerte supert i dag i vind og regn :) Ja, burde ta turen dit.

Monika T Aa

12.02.2017 kl.12:46

Kjempefine votter :)

Hvorfor jeg ser innom bloggen din? Hmmm, jeg liker å se hva andre har laget og du strikker så fint...det var det jeg starta med...eller faktisk, det starta vel med at du hadde en konkurranse der man kunne vinne strikkede votter...jeg ble tipsa om konkurransen av en venn og så fortsatte jeg å snuble innom fordi du strikker så fint....nå slenger jeg innom når jeg ser du har nytt innlegg...ikke alltid like flink til å legge igjen kommentarer da men...i dag ble det da en kommentar :) God morsdag til deg :)

fjellgeitbundingen

12.02.2017 kl.18:54

Monika T Aa: Hei Monika. Tusen takk og takk for tilbakemelding. Bra du kommenterer i dag :)

Skriv en ny kommentar

hits