Sorg, glede og vismann..

I går fikk jeg strikket den første vismannen ferdig, og den andre og tredje, men tredje vismann skal dere få se i morgen. Jeg så flere julefilmer og strikket vismenner på søndag. 

Samtidig blør hjertet for minsten som mistet kaninen sin forleden dag. Vi har hatt begravelse for kaninen i dag i myra her borte. Salte tårer. Mye følelser,  og han har kommet oppi fanget mange ganger i dag. Så ondt, samtidig en viktig erfaring. Husker så godt hvordan det var å miste sitt kjæledyr. Men så mye ondere å miste noen som står en svært nær. Brutalt. Som man selv vil dø. Sender noen tanker til alle som har mistet sine kjære. Noe man burde sluppet. Prisen av å knytte seg sterkt til noen, er å risikere en dag miste dem...Savnet og smerten blir så uenderlig stor.

Ser eldstemann har stelt ekstra godt for sin kanin i dag og tatt seg bedre av lillebror. Husker nok hvordan det var den dagen hans kanin var død og han gråt i timesvis.Så godt å se at han blir minnet om hva han har og "glemmer" litt at verden på en måte bare kretser rundt han for tiden...

Midt i sorgen er likevel min glede over at vi er friske og i live. Når ting blir for bra kjenner jeg på denne redselen for at noe skal skje. Lykken vår er så skjør, og vi burde ta så mye bedre vare på hverandre. Ja, i alle vi er glad i. For hvem kjenner dagen før solen går ned? 

Nå må vi rydde litt plass til sorgen framover. For det er lov å være lei seg, sørge og savne kaninen sin. Det er naturlig. Kaninen var gammel. Vi har hatt henne i 8 år. Hun knurret som en hund, var litt sky og sjenert, men tålmodig og utrolig flott. Jeg trodde vi mistet henne i jula i fjor, men hun kom seg igjen. Jeg har likevel hatt i tankene at hun ikke kom til å klare seg så lenge til og forbredt ungene på at det kan skje. Men minsten har hatt henne siden han var 3 år, så det var fryktelig ondt å ta farvel.Ønsker deg en fin mandag. Husk å ta godt vare på de du er glad i. Enten det er kjæledyr eller tobeinte. Når du legger deg i kveld er det fint om dagen i dag har vært sånn du ville din siste dag på jord skulle blitt..Klem.

15 kommentarer

fruensvilje

05.12.2016 kl.08:36

god morgen.Det er trist å misse kjeledyret sitt ja,det har vi fått oppleve noen ganger også ,godt dere gir lillegutt litt ekstra oppmerksomhet no da.

Visemannen ble fin,du er snart i mål med figurane ) ha en fin mandag da

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.23:08

fruensvilje: Hei Connie, takk for noen gode ord. Takk, ja nå er julekrybba snart ferdig.

Monika T Aa

05.12.2016 kl.08:39

Usj, så trist for minstemann...ja og selvfølgelig for resten av dere...8 år er lenge...det er dessverre baksiden av medaljen med å ha kjæledyr....Jeg gruer meg som fy til en av dyra her vandrer over regnbuebroen...Masse gode tanker sendes dere <3

Ellers må jeg si at din vise mann er kjempefin :)

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.23:06

Monika T Aa: Ja, var nok han og broren som var mest knyttet til kaninen og han som har stelt med den og kost med den daglig.

Takk for gode tanker, og koselig at du likte vismannen.

Siv Svanem

05.12.2016 kl.08:51

Stakkar gutt en erfaring som man kunne greie seg uten.

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.23:02

Siv Svanem: Er vel unngåelig å oppleve og er kanskje ikke noe poeng å skåne dem for sånn heller. Må vel lære seg å takle onde følelser også.

natheless

05.12.2016 kl.09:40

Du har så rett i de siste ordene der. Virkelig en tankevekker det. Ikke lett å miste noen man er glad i. Stakkars unge da. Men du får si til han at kaninen har levd et godt liv og at den nå sikkert hopper glad og fornøyd i nye blomsterenger i de evige jaktmarker. Trøsteklem fra meg.

Så fin ny vismann. Jammen er du rask med strikkepinnene. Dette blir finfint!

Margrethe

05.12.2016 kl.14:22

En flott vismann.... og vise ord du skriver! Grusomt å miste noen. ... klem <3

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.22:35

Margrethe: Takk. Grusomt å miste noen..

annebe

05.12.2016 kl.18:45

Flotte vismenn, for det er vel to av dem vi ser over her...eller er det en som det er flere bilder av ? Godt jobba uansett...

Så fint med omsorg fra storebror, leit å miste kjæledyr...men selv om det er tøft å være lei seg er det bra å vise følelser :)) Klem og fin kveld til deg og dine<3

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.22:33

annebe: Hei, er nok bare en av dem i ulike vinkler :) Men er ferdig med alle tre. Kommer bilder av dem etterhvert.

frodith

05.12.2016 kl.20:42

De blir SÅ fine de figurene dine :-)

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.22:32

frodith: Takk Frodith.

Greta

06.12.2016 kl.20:22

hei skjønne venn. Livet er fylt av sorger og gleder, opp og nedturer. Og ja vi bør vere enda flinkere til å ta vare på dem amn er glad i og fortelle dem det. Gjerne til det kjedsommelige. For ein vet aldri hvor lenge vi har dem. Enten det er kjeledyr eller nær familie.

Eg føler jeg får litt lite tid til mine venner her på bloggen for tida, men jeg skal fortelle deg hvorfor på privaten. Ha ein god kveld

fjellgeitbundingen

06.12.2016 kl.21:55

Greta: Hei Greta. Fint når du ser innom uansett om det ikke blir så ofte lengre. Ikke så lett å få til alt. Sliter litt å få endene og alt man ønsker å gjøre i hop. Rett og slett for få timer ;) Fokuset er jo familietid og gjøre ting sammen, så blir nå ting som det blir..

Skriv en ny kommentar

hits