Adventskos eller ikke?

Ute snør det tett. Snøen har lagt seg som et hvitt teppe over marka. Så bra regnet som var meldt kommer som snø, men innser at det ikke er dagen for drivved til julekrybba i dag heller. Inne er det lunt og fint. Var bestemt på tur i dag, men når dagen er her, så er dørstokkmila høy.

Adventskalenderen min gir litt glede i hverdagen med en liten, hul sjokolade til morgenkaffen hver dag :) Sikkert ikke godt av det, men du verden så deilig å være litt barnslig på noen områder. He, he Snart førti og ikke voksen? Pleide du å ha adventskalender? Når sluttet du med det eller er du som meg der? Vet nemlig mange voksne som er som meg..

Sweet heart solgte  fine tyske kalender. Heilemann. Så stemningsfull kalender og ok sjokolade. Jeg pleier vanligvis å ha den til 10 kr på Rema. Jeg er jo vokst opp med dem :) Skulle ønske Freia kunne lage fine stemningsfulle kalendere med verdens beste sjokolade :)


I morgentimene i dag har jeg gjort den andre vismannen ferdig mens jeg så en julefilm. Siden har vi tent det andre adventslyset og spist frokost sammen jeg og eldstemann. Ingen langvarig seanse det, men må nyte minuttene man får med sin tenåring ;)

Blått og sølv. Håper å få ferdig den første og tredje vismannen etterhvert.

Eldstemann synes det blir litt mye jul for tiden. Men kan det noen gang bli for mye jul? Vel, ikke all utvikling er bra utvikling ;) Men for han er fortsatt juleaften viktig. Hva vi spiser og koser oss med har også fått betydning. I fjor var det jul når vi ommøblerte rett før juleaften, slik tradisjonen har vært. Tenker og håper at det bare er litt vanskelig for tenåringsgutter å snakke om følelser, og at de kanskje egentlig innerst inne liker luktene, gjøremålene og stemninga før jul? 

Det er i allefall med litt vemod jeg har registrert at jeg år for år må gjøre mer alene. Ting vi vanligvis gjorde sammen. Men det er vel finurlig laget. Ungene må løsrive seg gradevis for å kunne flytte ut og stå på egne bein og at vi som foreldre takler at de flytter. Slik er verden, men du og du, sånn det er nå skulle jeg gjerne levd småbarnsårene om og om igjen. Minnene fra adventstida med ungene er mange og dyrbare. 


 

12 kommentarer

venkesstrikk

04.12.2016 kl.12:08

Det er en tid for alt også når det gjelder barna. Min erfaring er at etterhvert setter de mer pris på tradisjoner, men i en viss alder er det andre ting som tar over. Når barna var små føltes egentlig juletida som mye stress og det var det jo, men tror de sitter igjen med gode minner. Nå har jeg jo allverden med tid. Nydelige farger på de bise menn. Her er også dørstokkmila høy om dagen, men fikk meg en liten tur ut både fredag og lørdag. I dag bøtter det ned og da er det like greit med søndagsåpent slik at jeg må på jobb. Da slipper en å tenke på feks aktivitet på museet som hadde vært hyggelig å få med, med slikt vær frister det ikke. God søndag!

fjellgeitbundingen

04.12.2016 kl.12:16

venkesstrikk: Hei Venke, så flink du er som kommer deg på tur. Kan vel snart gå på ski her, så da blir det lettere å komme seg ut igjen..De kjører vel snart opp løypene. Nei, synes ikke adventsstida blir så masse stress, mest kos, men har alltid begynt tidelig etter at ungene ble født og har alltid hatt fokus på tid sammen, og at de nå har behov for mer tid med venner, alene gjør at at ting forandres. Først nesten umerkelig, men blir tydeligere og tydeligere..

natheless

04.12.2016 kl.13:50

Ja, sånn er det bare. Ungdommen vil gjøre sitt etterhvert, men med tiden plukker de nok opp trådene fra gamle tradisjoner. Jeg husker da ungene våre sa at de godt kunne gjøre ditt og datt i adventstiden om det gledet meg???? Da slapp de kan man si. Nå er det et av barnebarna som er i den fasen. Hvis du vil så bestemor, da baker vi pepperkaker og tegner, lager julegaver og ser rare julefilmer. Jeg smiler og tenker at sånn er det bare. Vi får nyte vårt. Jeg har en liten egen kalender med bilder inni. Det er egentlig et kalenderkort, ofte samme kalender flere år på rad. Litt moro må man da ha! Fin vismann du hadde laget. Den julekrybben blir sikkert superfin!

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.00:21

natheless: Takk, det er iallefall spennende prosjekt :) Så kjekt da å ha bildekalender. Litt sunnere enn min ;) Sov godt og ha en fin mandag..

frodith

04.12.2016 kl.14:27

Hehe, ja det KAN bli for mye jul :-D Jeg er enig med sønnen. Men når det gjelder kalender, sluttet med egen, men mulig jeg kjøper en flakskalender i dag. Og så har jeg jo EGEN til andre da, det er minst like moro , er rene gaven det, at så mange liker kalenderen og synes det er moro :-)

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.00:23

frodith: For mye jul. Går det an? Ja, du har en kjempe fin kalender. Så trivelig :)

fruensvilje

04.12.2016 kl.15:46

det var en fin kalender ja,jeg har ikke kjøpt kalender siden barna var små,men vi får en rødekors kalender innimellom som i år )) ,jeg prøver meg på kalender her på nett også,og har vunnet en gullklokke en gang )) fin vismann du har strikket,blir nok julekrybbe og får du ikke ferdig stallen får du bruke en kasse ))

det kommer en tid barna ikke hjelper til med juleforbredelsane ja,men tradisjonane vil dei ha ) og når dei blir voksne ,ja da skal du se dei tilbyr sin hjelp igjen hi hi

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.00:27

fruensvilje: Hei Connie, jeg har satt opp den gamle stallen midlertidig. Figurene er litt store i den, men er fint likevel. Så nå er hyrden, to sauer, Maria, josef, jesusbarnet og de tre visemenn på plass. Har startet på eselet dag, men tenker å stoppe litt opp. Har en julestrømpe som burde vært gjort ferdig først..Godt å få trøst om ungene.

Margrethe

04.12.2016 kl.17:24

Tida med ungane forandrer seg ja.... og plutselig er de borte - og lager jul i eget hjem! Kjennes rart ut...... første gang for meg i år, uten gulla hjemme i adventstida..... <3

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.00:28

Margrethe: Hei Margrethe, det er jo litt vemodig. Er det ikke? Selv om alternativet er utenkerlig.,

Tante Jul

04.12.2016 kl.18:27

Jeg som alltid har vært så opptatt av jul sliter virkelig med julestemningen for tiden. Det henger helt klart sammen med at jeg gikk fra mannen min på denne tiden for tre år siden; det tok bort mye av gleden. Jeg prøver å få barna med på så mye som mulig, men oppmerksomhetsspennet deres er ikke det største akkurat. Da blir det til at jeg velger høydepunktene. De får bakt pepperkaker, åpnet pakkekalender, tent adventslysene. Så forhåpentligvis blir det noen gode juleminner på dem, også.

Og kalender er det klart jeg har! En venninne og jeg har laget pakkekalendere til hverandre siden vi var atten omtrent, og selv om vi så godt som aldri treffes lenger så greier vi å utveksle kalendere (per post i år, dessverre). Det vil jeg holde fast på!

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.00:37

Tante Jul: Hei, så trassig tid å gå hver for seg. Forstår du sliter litt med feiringa fortsatt. Koselig å lage kalender til venninne og at hun lager til deg. Herlig.Ungene får kanskje noen gode minner, men gjennomskuer fort om ikke hjertet er med, så det må man prøve å ta med for deres skyld..

Skriv en ny kommentar

hits