Fantastiske adventstida :)

Adventstida synes jeg er ei utrolig koselig tid. Julestemninga. Julebaksten. Stearinlys. Tenke på hverandre. Det er travelt. Det skjer mye overalt, så for meg har det blitt viktig å være ferdig med rundvask og julegaver før 1.desember og få masse tid til hverandre og det jeg synes er kos i førjulstida. Mannen skulle ta ansvar for rundvask av kjøkken og grovkjøkken i år, men er nok ikke blitt ferdig med det ennå og jeg mangler fortsatt gaven til han og ungene, men jeg har bestemt meg for hva de skal få i år alle mann, så jeg tenker det er greit, så nå er det bare å vente på desemberlønn for å få resten i hus. Minstemann har ikke fått kjøpt kompisgaver ennå og eldstemann må få klippet seg snart.

Jeg får lyst til å lage juleting mot jul. Jeg holder på med julekrybba, men har ikke hatt overskudd til å strikke så mye siste uka, men innser at det blir lite strikket hvert år før jul etter å ha sett gjennom arkivet. Jeg lagde vintrekk et år i julegave. Disse var populære, og jeg ser flere bruker dem ennå. Jeg strikket julekuler et år. Fordi jeg hadde fått Julekulebok i julegave, men personlig foretrekker jeg andre kuler.Liker du strikka kuler?

Så er jeg i tvil om jeg skal kjøre aktivitetskalender til minstemann i år. Han var i tvil om han ville ha eller ikke. De ønsker begge Haribokalender, men vi hadde inntil i fjor aktivitetskalender. Nå har eldstemannsagt han ikke vil ha det i år. Minstemann nølte. Skal, skal ikke lage til minsten.

Så juletre ute. Så enkelt og bare så fint i mine øyne. Akkurat nok utebelysning synes jeg. Hva er nok for deg?

Et år lagde jeg disse hjertene, og de brukes fortsatt til jul.

I fjor lagde jeg denne, og i år må jeg få laget en til minsten også.

Det ble laget en julekrans i fjor etter å ha tenkt på det i flere år og hatt matrialer i åresvis.

Og i år er det blitt laget flere julekort. Mon tro om jeg ikke burde fått skrevet på dem. Tror uansett jeg må få laget meg en liste over gjøremålene fram til jul i dag, sånn at alt kan bli gjort i passelige doser uten stress. Jul blir det uansett, men er jo litt tradisjon å få gjort litt av alt :)  Kanskje vil en aktivitetskalender være til god hjelp :) Så lite klar for at ungene vokser fra alt ;) Dagens tilbakeblikk var deilig. Spørs om jeg ikke må legge opp til julestrømpen med det samme, slik at jeg har den å strikke på, når jeg kan..Ha en fin, fin førjuldstid. 

 

22 kommentarer

Toveshobbykrok

28.11.2016 kl.08:10

Så mye fint du har laget. Jeg synes også at adventstiden er koselig tid som skal nytes med familie, baking og hvert år må det lages noen "juleting". Det juletreet dere har ute var jo bare nydelig og akkurat passe med lys.

fjellgeitbundingen

28.11.2016 kl.16:42

Toveshobbykrok: Hei Tove. Det høres ut som vi tenker likt om adventstida og juleprosjektene. Koselig å hente fram igjen bilder. Jeg liker treet godt jeg også :)

fruensvilje

28.11.2016 kl.08:45

god morgen.Her var det mange fine juleting,hjemmelaget og det er det beste i det lange løp uansett synes eg ) ja om jeg hadde fått en hjemmestrikket julekule hadde jeg sett pris på den og tatt godt vare på den,en kule kjøpt på butikken er jo vakker også,men har noen lagt sin ære i å lage selv så er det en større verdi i synes eg ) .

Jeg sitter her nå i en pent pyntet hjem,nisset og typisk julepynt er nok ikke tatt frem,men julekrybba,julelys ,engler og noen duker er på plass,alle julegaver er kjøpt og litt julekaker,men jeg mangler forventningen ,håper den dukker opp snart så jeg kan glede meg til jul )

fjellgeitbundingen

28.11.2016 kl.16:48

fruensvilje: Hei Connie, skulle gjerne gitt deg litt julestemning. For den har jeg. Men er nok noen år jeg ikke har hatt den jeg heller. Slitt to-tre år i løpet av årene med den. Jul blir det likevel uansett. Tror man må prøve å gjøre det man pleier å gjøre likevel. Kanskje får man litt stemning, eller gir dem andre litt julestemning og hvis ingen av delene skjer så blir sårene etter det som ikke er bra mindre.Enig i at det andre lager til meg får større verdi. Liker kurver, hjerter, engler som er hjemmelagd, men vil helst ha kjøpte kuler..

natheless

28.11.2016 kl.13:18

Lurt å få et overblikk og lage seg en liste over det som må til. Selv om man ikke rekker alt, så blir det jul likevel. En aktivitetskalender er smart, for den kan jo tilpasses etter det som passer deg. Lykke til med alt, og du for vakre strikkearbeider! Ha en fin dag!

fjellgeitbundingen

28.11.2016 kl.17:12

natheless: Tusen takk, min filosofi også. Jul blir det uansett, men julegaver må være kjøpt, tre og matinnkjøp prioriteres. Resten er bare bonus :)

Greta

28.11.2016 kl.14:01

Hei vennen. Her var det mye ja. Eg har hatt en del rutiner som har hørt desmber til. No har eg alt skjønt at denne adventstida blir helt ny. Spent på kossen den blir.

Tror denne blir spennende viss eg ikkje tror eg kan klare og styre det meste. Eg må roe med ned litt også. HAr så lett for å ta over styringa. Det får eg holde meg for god til.

Du har jammen fått laga mye dei seinare åra. Kjekt å ha eit slikt prosjekt kvart år.

Julegavene er så og sei ferdig og tror det bare blir gjærbakst heretter, men vi får sjå. No skal eg rydde litt på kjøkken, henge opp en klesvask og så hente klumpen i barenhagen. klem

fjellgeitbundingen

28.11.2016 kl.17:30

Greta: Hei Greta, det er aktivt hos deg om dagene og du får mye tid med lilleglunten. I tillegg får du gjort masse. Håper du klarer å sette litt grenser også, men kanskje veslegutt skal bli storebror? Må lage ny adventstid og forene den nye tida med gamle tradisjoner. Blir koselig. Ja, var blitt litt juleting, men mindre enn jeg trodde. Det er jo litt koselig å pjuske med sånt i advent og romjula. Så deilig å være ferdig med julegavene og holde på med gjærbakst. Burde styre med litt sånn vi også :)

Monika T Aa

28.11.2016 kl.15:02

De vinflaskeposene er rålekre <3 Jeg liker strikka julekuler, men som tidligere nevnt så kan jeg ikke strikke anna enn rett...og da ser de mer ut som knytteposer :P Det er så mye som skjer før jul at jeg og ser at det blir produsert mindre av det meste-utenom julekaker

Ha en nydelig førjulstid og husk å ikke stresse-jula kommer uansett :)

fjellgeitbundingen

28.11.2016 kl.17:35

Monika T Aa: Takk Monika, du hadde sikkert fått det til om du ville. Med smykkelaging ser jeg du er flink med hendene, og resten tror jeg kun sitter mellom ørene ;) Men man skal jo ha litt overskudd for å lære noe nytt og det krever sitt, og hverdagen i heimen din er nok hektisk vil jeg tro.. Nei, prøver ikke stresse så mye. Stresser nok mest med faktorer jeg ikke kan endre..

Hekleri og Ra

28.11.2016 kl.19:02

Det høres veldig koselig ut med din juleklargjøring. Deilig å kunne være ferdig med husvask og diverse før selve adventstiden tar til. Da kan en få tid til å ta det med ro og kose seg med familien, kakebaking og ikke minst håndarbeid.

Ligger godt i rute i år jeg også. Alle kalenderne er klare, huset er klart for advent og årets første runde med pepperkaker (vanlige og glutenfrie) er bakt. Prøver å få noen kvelder hvor vi kan gjøre litt ting sammen :-)

Kos deg masse i adventstiden!

fjellgeitbundingen

29.11.2016 kl.09:02

Hekleri og Ra: Takk, det hørtes koselig og viktig ut med dine forbredelser og tanker om adventstida også. Så flink å være ferdig med kalendere er du også. Vi har bestemt oss for å kjøre aktiviteter med minsten i år også, så skal forsøke å finne opp 24 aktiviteter, støpe lys, en tur i fjæra å se etter krybbe matriale også tror jeg..

Greta

28.11.2016 kl.20:13

Ingen storebror planer nei hehe. Og det er nok ikkje bare glunten som tar tida mi da. HAr mor her også. Men vi koser oss mye med gromguten ja. Dei pusser opp hus foreldra og far leser masse til eksamen

fjellgeitbundingen

29.11.2016 kl.09:03

Greta: :) Ikke alltid man kan tolke alt mellom linjene ;) Da skjønner jeg det er travelt for dem. Høvelig dere bor så nær da :) og heldige mor som omsider får deg nærmere :)

frodith

28.11.2016 kl.20:57

Ja, her hos deg var det skikkelig julestemning ja :-) Du gleder deg til jul :-) De vinposene var flotte. Blir veldig fine gaver av sånt da :-) Moro med hjemmelaget også :-)

fjellgeitbundingen

29.11.2016 kl.09:07

frodith: Ja, fikk lyst til å finne fram de tideligere juleprosjektene å skape litt jul på bloggen :) Kunne nok laget flere av de vinposene tror jeg :) Men akkurat nå holder jeg på med julekrybba og må også få ferdig julestrømpa, så noe mer er ikke realistisk. Bestemt oss for å kjøre aktivitetskalender med minsten i år også. Dumt å slutte når han fortsatt har lyst.

Margrethe

28.11.2016 kl.21:54

Å så koselig adventstid du har! Viktig å kose seg og nyte - ikke bare stresse ivei! Du har kommet langt i forberedelsene, heldige du......... klemmer <3

fjellgeitbundingen

29.11.2016 kl.09:12

Margrethe: Hei Margrethe, har jo lyst til å kose meg i adventstida. Elsker jo den tida selv også. Julefilmer, julemusikk, så er godt å være der sammen med de andre i opplevelsene. Gjøre ting fordi man kan , og ikke må. Bruker jo tid på å finne de rette gavene til venner og familie. Det er viktig for meg å finne noe fint eller noe de ønsker seg, men uten å bli ruinert, og det er ikke alltid like lett å balansere det, men med litt tid og omtanke går det. Men nå er mye godt mest kos og masse julestemning igjen. Håper bare vi får ha juletida fri for sykdom og skade. Klem til deg også.

Hekleri og Ra

29.11.2016 kl.18:07

Det høres så veldig koselig ut med aktivitetskalender. Det er jo så utrolig mye en kan finne på. Om en bare kommer på det! Dere er utrolig flinke!

Vi har aldri greid å få ordnet noe sånt ... Det hadde jo vært gøy å prøvd det også.

Ha en utrolig flott kveld!

fjellgeitbundingen

30.11.2016 kl.23:05

Hekleri og Ra:Hei, tusen takk. Nå har jeg begynt å lage adventskalenderen. Må finne på resten etterhvert. Ikke alt som er like stas lengre..

Hekleri og Ra

07.12.2016 kl.17:36

De vokser jo til og da endres jo interesser osv seg og det medfører jo forandringer, som er både bra og ikke bra ;-)

fjellgeitbundingen

08.12.2016 kl.07:03

Hekleri og Ra: Ja, det har du rett i.

Skriv en ny kommentar

hits