Prosjekt jul..
Maria og jesusbarnet er nå ferdig. De ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Ser de for meg som flotte figurer, og følte de ikke ble så fine som jeg hadde ønsket,  men skal se om jeg skal endre litt på nesene og øynene, da disse  ble feil på figurene. Sjalet er strikket i en rest kid silk mohair garn, for å få et litt mer delikat utseende og klærene er holdt hvite, da dette er uskyldens farge og fordi Maria og Josef var fra enkle kår. 

I dag håper jeg å få gjort ferdig Josef også. Han mangler noen deler.


Se så da var øyne og nese rettet opp, og nå ser uttrykkene bedre ut. Har også tatt ut litt vatt fra hender og armer i håp om å få dem mer naturlig. Burde kanskje hatt en piperenser i for å lettere kunne formet armene?

 

Halsen er ennå ikke 100 %, ørene er bra og formen er bare blitt så mye bedre. Jeg er full av virketrang igjen. Så i går fikk jeg begynt med rundvaskinga. Vi har alle våre måter å gjøre det på. Her i huset liker jeg å gjøre det i November, slik at det er rent og ryddig til adventa og jula. Så får jeg ryddet, vasket og eventuelt kastet litt slitte, for små eller ødelagte ting og klær. Så får jeg oversikt over hva vi mangler og trenger og det blir bedre plass. I går vasket og ryddet jeg og minsten rommet hans fra tak til gulv og jeg fikk tatt stua. Mannen har fått beskjed om å ta kjøkkenet, i år som i fjor, eldstemann har tatt sitt eget rom, så da gjenstår gangen, hallen, badet, vaskerom, rommet vårt, bodene. Noen rom vil gå fort. Andre er litt mer tidkrevende. Pleier du å styre med sånt før jul? 

Ellers har jeg fire julegaver igjen. De som er kjøpt er pakket inn, og jeg har begynt å levere ut gaver nå. Jeg har begynt å handle inn litt spesielle matting vi pleier å ha i julen, og har litt mer handling, baking og lysstøping igjen. Men november og desember er fylt med bursdager, tradisjoner, sosiale samlingspunkter m.m jeg tåler ikke stress lengre, så man må bare fordele alt utover på litt flere dager og ha en avslappende holdning til det man ikke rekker. Man kan jukse litt i enkelte skap med rydding f.eks.

Og denne uka har det ikke blitt en eneste gåtur på grunn av formen, men rundvasking er nok god mosjon det også, og det er viktig å unngå trekk og ta det litt med ro så man blir frisk.

I dag blir det deilig lammelår til middag med hvitløk, persille, salt, pepper, Rosmarin og Salvie.

 

Også har jeg vært på posesalg på bøker i går. En pose for 50 kr. O lykke. Mannen fant mange bøker han også. Jeg har kjøpt masse av Nesbø sine bøker, samt Herbjørg Wassmo bøker, diktbøker, en bok av Lucinda Riley og en bok om decoupage. Utrolig hvor mange bøker man får i en pose. Så får vi se hvordan disse bøkene er. Mulig vi må levere fra oss noen andre bøker som ikke var bra nok til å bli lest flere ganger. Jeg synes det er styr å låne på biblioteket nå. Ikke styr å låne, men et styr å få levert dem tilbake i tide, så liker best å eie bøkene jeg leser. Er ikke så glad i purregebyr etc. Men som barn, ungdom og student så klarte jeg å forholde meg til dette, og brukte biblioteket ofte. Liker jo prinsippet bak biblioteket. Tror problemet i dag er man bare har så masse annet å passe på. Bruker du biblioteket der du bor? Ha en fin søndag. Ble nå litt pjatt fra nord i dag.


 

18 kommentarer

annebe

20.11.2016 kl.15:12

Så fine Maria og Jesusbarnet ble..og det hjalp å få retta opp øynene :)) Skikkelig god søndagsmiddag hos dere i dag da :)) Bruker biblioteket, men mest til å se i blader og aviser :)) Kos deg med kvelden <3

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:23

annebe: Ja, takk jeg synes det selv også.Middagen ble nydelig. Flink du er å gå på biblioteket.

Tove

20.11.2016 kl.15:16

Maria og Jesusbarnet ble jo kjempe fine. Gleder meg til å se alt når det er ferdig. Du fikk jo utrolig mye bra lesestoff til en 50-lapp. Jeg er heller ikke så flink til å bruke biblioteket. Detblir helst at jeg kjøper bøkene jeg leser. Ha en fin søndag videre. PS det lammelåret så kjempe godt ut

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:22

Tove: Takk, jeg også er spent. Begynner utrolig nok å venne meg til monteringen nå.Er så greit å kjøpe bøkene og liker følelsen av ulest bok. En luksus ;)

fruensvilje

20.11.2016 kl.17:05

ja nå ble Maria og jesusbarnet mye finere en på første bilde )) synes du er både flink og effektiv,jeg hverken rundvasker eller rydder skap til jul,det blir jul uansett her i heimen hi hi men godt når det meste av forberedelsane er unnagjort før advent ja )) fortsett å kos deg

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:17

fruensvilje: Hei Connie, ja, synes det hjalp litt å gjøre det på nytt. Selv er du så flink hele året at det ikke trengs å gjøre alt til jul hos deg :)

Margrethe

20.11.2016 kl.17:36

Så flink du er..... ikke mye styr her før jul.... jeg vil jo helst ut, men prøver å være litt huslig da! En julegave er kjøpt...... <3

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:16

Margrethe: Hei, vil vel helst jeg og, men er veldig glad i juletradisjonene.

Greta

20.11.2016 kl.18:05

Hei innom for å lese andre sine innlegg i dag. Håper å rekke å lage innlegg sjølv i morgen tidlig. Men det orker eg ikkje i kveld hehe.

Du har virkelig kommet langt med julekrybba og det var bra det du gjorde med nesene. flink med jule nedvask g rydding er du og. Vi har også vaska i dag. Men ikkje nedvask, det slipper vi å teke på på lenge. Men skikkelig god ukesvask. Er så greit det når ein har vært opptatt med helt andre ting hele helgen. Da blir det gjerne litt rot rundt omkring.

2-3 gaver igjen å kjøpe eg og. Så må eg pakke inn ei uten noe serlig innhold. Bare med ein beskrivelse kva vedkommende skal gjøre med pengene eg setter på kontoen.

Nei no skravla eg visst tilbake. Her fin kveld til deg

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:14

Greta: Så koselig at du skravler :) Du har fått utrettet mye selv. Jeg er spent på hvordan julekrybben blir. Tror den blir koselig, men skulle gjerne hatt cernit ansikt og hender. Tror dethadde vært et oppdrag for søsteren min som er flink å male øyne. Hm..

venkesstrikk

20.11.2016 kl.19:49

Så flonk du har vært. Her tok jeg deler av kjøkkenet i går. Vasket og ryddet, så nå er det nesten klart for å pynte til advent. Ellers blir det mest baking før jul, men mindre av det også, mye av det tradisjonelle tåles ikke av flere i familien, men mat blir det likevel. Liker å ha mye klart til advent for desember går med til jobb. Våre uker er ganske motsatt. Denne uka har jeg fått trimmet flere ganger, til og med i mørkret, så det sier jeg meg fornøyd med. God søndagskveld

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:09

venkesstrikk: Hei, så bra jobbet Venke.kjempe bra :) Flink du har vært å ordne. Må ta resten i morgen og tirsdag..

frodith

20.11.2016 kl.21:12

Så fine de ble :-) Maria og Jesusbarnet :-)

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:07

frodith: Takk, synes du det :)

Tante Jul

20.11.2016 kl.23:12

Den Lucinda Riley-boka har jeg nettopp lest; den er vel verdt å lese EN gang, i alle fall :-)

Og jeg har sååå mye mere lyst til å sitte og lese bok og drikke te enn til å rydde og vaske... Men her trengs det virkelig en omgang nå, så jeg får vel ta meg sammen. Jeg pleier å ville ha det rent til siste helgen i november så jeg kan ha juleverksted i julepyntet hus. Det spørs hvor gjennomført det blir i år, men litt julestemning skal jeg da få til. Men jeg har en travel uke foran meg...

fjellgeitbundingen

20.11.2016 kl.23:37

Tante Jul: Så den boka var første i en serie på syv..Hm..Hardu også en travel uke. Jeg også, og jeg har mest sittet og strikket i dag. Burde vasket meg ferdig, men har kost meg med julekrybbeprosjektet og sa til meg selv at jeg trengte litt ro ;)

ingrid

23.11.2016 kl.06:27

Jeg er så heldig at biblioteket ligger i samme bygning som skolen, så jeg tar bare bøkene med meg på jobb. Dermed er det ganske lett å få levert. Men er også gøy å eie de bøkene man virkelig liker :)

fjellgeitbundingen

24.11.2016 kl.00:32

ingrid: Så praktisk.

Skriv en ny kommentar

hits