Prosjektet fra i går og en knapp og litt til..I går fikk kjøpt et par knapper til lua og på tampen i går ble babyvotten ferdig strikket. Det skal forestille en rev, så det som blir spennende er å se om de hvite maskestingene jeg skal sy på blir pent. Skal se på you tube videoen av å sy maskesting på nytt. Ble jo fint på kuvottene jeg lagde i fjor, men fikk ikke maskestingene pent i går kveld så jeg la det bort til jeg blir mer opplagt.. Var jo kaos på jobb i går.  Var mentalt forbredt på at det ville være det. Men det skjedde så masse utenom at det ble mer hektisk enn vanlig og jeg følte meg bare stresset i kroppen da jeg kom hjem, men det jeg hadde gruet for utgikk heldigvis og glad er jeg for det, så sånn sett ble det bedre enn fryktet. Hjemme fløt det også. Siste klesvasken ble ikke hengt opp og leksene til ungene ble ikke fulgt opp, så i ettermiddag blir det merarbeid. Akkja..

På sånne dager som i går tenker jeg på pensjonsreformen, og at de vil ha oss til å jobbe så masse lengre, til over 70, og tenker det er kanskje lett å mene sånn når man sitter på kontoret i regjeringa å har all verdens mer lønn og bedre arbeidsvilkår enn folk flest. De kan velge mer fritid når de trenger det for de har rom i økonomien sin. Eller iallefall burde ha det..På kontor kan de sikkert bli sliten og ør i hodet av diskusjoner på jobb, men de har mulighet oftere til å roe ned tempo etter form. På min kontorjobb kan jeg det, og jeg merker at den er bedre for kroppen, fordi jeg mer kan styre tempoet. Visst kan det være hektisk der også, men jeg har styringa og jeg regner med de også kan det. Ta seg en koppekopp til diskusjonen eller ta dopause stortsett når de vil. Men ellers i arbeidlivet får du ofte ikke styrt tempoet selv. Det er umenneskelige krav til gjøremål og at de blir godt utført hver dag.  Arbeidsgiver vil ha mest mulig valuta for pengene, og du har problemer med å henge med enten du hangler eller ikke. Sånn arbeidslivet er i dag er det for de friskeste friske i de fleste jobber. Nav presser på for at vi skal være på jobb når vi er litt og ganske syk. Jeg tror det må noen endringer til i arbeidslivet og at det må jobbes mot større trivsel.  Det må kanskje flere hender til og mer rom for å jobbe i tempoet til hver enkelt. I stedet omorganiseres det til stadig i håp om å effektivisere og klare oss med færre ressurser. Når skal lederne innse at det er grenser for hvor effektiv et menneske kan være over tid uten å bli syk av det? Jeg tror også samfunnet stiller for store krav i arbeid, skole og barnehage til deltagelse. Tror det er fort det blir stress av alt, og at vi fort blir syk av det. Å vi har sikkert alle strekt strikken for langt. Langt mer enn vi makter. Iallefall har jeg det, og innemellom må jeg bare sette foten ned. Men det kan være vanskelig å si NEI.

12 kommentarer

fruensvilje

27.10.2016 kl.08:41

dette ble et vakkert babysett,så pusen var en rev )) ja hvorfor ikke hi hi .

Jeg er enige i att det kreves for mye på jobben til dei fleste,det går når en er ung,men noe skjer med mennesket etter fylte 60 ikke alle greier henge like godt med da nei.

No går det rykter om att det kommer flere roboter og menneskene som ikke lenger behøves i arbeid vil få en lønn for å gå hjemme ,husker ikke i farten gva den lønnen blir kalt,men en det er ikke det samme som nav lønn iallefall

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.17:20

fruensvilje: Takk for ros. Skulle bli en rev ja. Er nok litt for rød for å være rødrev, nen men. Blir sikkert mer lik en rev når den får hvit hale m.m :)

Tror du roboter kunne ville ta over alle funksjoner?

Siv Svanem

27.10.2016 kl.09:16

Arbeidslivet kan nok være tøft for mange. Jeg har arbeidet i over 20 år i en fagforening og vet litt om det.

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.17:21

Siv Svanem: Ja, da har du masse erfaring :)

natheless

27.10.2016 kl.09:57

Nydelig det settet! Du er jammen flink! Nei, alt er ikke enkelt i samfunnet vårt, når alt skal være så effektivt at man nesten ikke har tid til å puste. Ta på deg mer, jobb fortere, skynd deg, skynd deg....Jeg er glad jeg har en jobb der jeg kan ta meg pauser når jeg vil. Det er godt å jobbe hardt, men ikke hele tiden. Man skal da kunne klare det man har hjemme også. Ha en vakker dag med flere kloke tanker!

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.17:25

natheless: Hei, tusen takk for det. Håper det blir bra når jeg får satt noen maskesting på reven og festet knappene..Heldig du er som kan ta det pø om pø på jobben. Tror det er best å få styre tempoet selv. Noen dager jobber man litt fortere, andre dager sakte :) Tror vi kanskje burde komme til orde i det offentlige rom med sånne tanker, men må vel ha masse mot, være synlig,
med fullt navn for at det skal nytte.

Greta

27.10.2016 kl.13:53

Det ble eit fint sett dette. Og tenker at du får heilt sikkert til å lage maske sting fint. Eg har prøvd to ganger og ikkje fått det til. Så eg ahr ikkje prøvd mer. Slik er eg da.

Ikkje alle arbeidsplasser ein kan ta seg pause når det er behov for det. Jobbet i barenhage og da er du på jobb når du er på jobb. gjekk hvertfall ikkje med min diagnose. Sjølv om eg så gjerne ville. Prøvde meg på att 4-5 ganger etter at eg kom på trygd. Er ellers heilt enig med deg ja. No må sjefene snart ta til fornuft.

Ha ein flott dag. Og eg skal spent rusle forbi postkassa snart.

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.17:40

Hei Greta, tusen takk for det. Skulle ønske jeg får til maskestingene pent, men i dag blir det ikke. Strakk stikken for langt med å gå på jobb i dag, og ja hva skal man si. Ja, var en gedigen nedtur, og i dag blir det å roe ned og se om det går over igjen. Har jo vært plaget med dette før, men har vært i så god form og det er så lett å glemme. Lovt meg selv å bli hjemme i morgen om det ikke
hjelper å ta livet med ro og sluntre unna alle oppgaver på hjemmebane :) Jaja..

Venke

27.10.2016 kl.14:48

Husker den perioden der. En skal rekke overalt og det blir til slutt bare kaos overalt, både i hus og hode. Det går over. Barna vokser til og plutselig får en allverdenstid til seg selv. Luksus.

fjellgeitbundingen

27.10.2016 kl.19:09

Venke: Hei Venke, ja alt til sin tid. Har nok måtte roet ned masse. Prioritert gjøremål. Pga helsa, men har vært fin nesten hele sommeren og fram til i går/dag, men har jo vært plaget et par år med hjertet. Blir svært sliten, tungpusten og får ondt i bryst/arm. Vært hos legen noen ganger, men må være stressrelatert. Har klafffeil på hjerte og utposning på ei åre og da må man bare ta det litt med ro. Forsøke å ikke kave seg så mye opp, men ikke alltid like lett i ett og alt, hjemme som på jobb. Så i dag måtte jeg bare ta kvelden på sofaen...

fruensvilje

27.10.2016 kl.22:10

jeg tror ikke en robot kan erstatte et menneske i alle arbeidsoppgaver,men tiden vil vise om vi får mer av den sorteen,noen må betale lønna til alle som blir gående hjemme også

fjellgeitbundingen

28.10.2016 kl.23:53

fruensvilje: Vil nok dukke opp andre oppgaver..

Skriv en ny kommentar

hits