Et halvt øyeblikks lykke..

I dag når vekkeklokka ringer  og jeg kroer meg sammen til en ball og tenker at jeg jammen skal bli ei stund til i senga når jeg  er så trøtt. Jeg er så  heldig å ha fri, nei jobbe sent i dag. Så slår det meg at det er min egen alarm som ringer og at jeg begynner på jobb ganske snart, og at det er alle de andre som har fri. Det er lørdag. Flirer litt når jeg står opp. Så mye for den lykken du. Men et halvt øyeblikk var den tanken min. Har du jobb og jobber når de andre har fri? Alltid litt ekstra tungt å gå på jobb når de andre har fri. Når man egentlig har mest lyst til å være hjemme med dem. Vet ikke om det er så godt tur vær i dag. Ville vært en trøst om det regnet, men ikke lett å si. Klokka er sju og det har ikke blitt riktig lyst ennå, så ikke så godt å si. Men kanskje like greit. Jobben kaller. 

Men i denne dyrbare morgentimen før jeg må dra på jobb får jeg nyte de vakre rosene, en herlig tekopp og gleden av å dele mine tanker med dere. Jeg har jo vært forskånet for hatske og vonde ord her inne. Er det fordi jeg er en liten blogger og anonym? Jeg er forundret over å høre  hva folk kan få seg til å si. Hvor hjerterå man kan være med andre. Hvordan klarer man å se seg selv i øynene når man trakasserer andre? Ja, det undrer jeg på.Men jeg kjenner også at jeg ikke vil vie sånt så masse energi. Jeg vil heller være et godt sted å komme til med gode tanker og varme., så over til strikking. Det er jo en trygg arena? Jeg har strikket babylua til julebabyen, men må ennå strikke øreklaffet og litt pynt på den før den kan bli en riktig kjekkaslue. Kanskje dristig å velge rødt til gutten, men det er jo jul, så litt rødt mener jeg vil gjøre susen. Dessuten liker jeg rødt på menn og gutter. Hva synes du om rødt til hankjønn? He, he tåler ærlighet altså..Så la jeg i går opp til et par sokker.Strikket litt når jeg så på en film, istedetfor å gå på tur i regnværet. Sier til meg selv at jeg er sliten, men hi hi kanskje det egentlig bare er ynnskyldninger for meg selv for å slippe å gå. Det er så mye artigere å gå til fjells, og tja det er nok litt nedtur å måtte velge kortere og lavere turer. Egentlig ikke fjellet i det hele tatt. Farlig å tenke de tankene. Må tenke og fokusere på det positive ved slike turer. Hvor bra og nødvendig det er for meg, for at formen ikke skal dale nå. Jeg trenger uansett å gå. Denne uka skal jeg få være lat utenom jobb, men neste uke er det slutt. Da må jeg fortsette det gode arbeidet med å bygge meg opp. Kan ikke la høsten stoppe meg.

For dere som lurer på hvordan det går med sjalet, så er det rekt opp og strikket opp igjen iallefall 2 ganger, så du kan si det er litt lite framdrift og jeg må være så dyrisk konsentrert..

Bokanbefalingen til deg "Ingen som deg", som handler om en enslig mor og livet hennes når datteren flytter ut og hvordan hun må sette seg nye mål og finne ny mening med livet. Med overraskende slutt. Flott skrevet. Ha en fin lørdag, kjære deg.

 

23 kommentarer

tujanka

15.10.2016 kl.08:18

Mornings! Jeg jobbet i butikk for mange år siden og husker at jeg ikke var spesielt begeistret for jobbehelg. Og akkurat det - å ha fri når det er helg, og ikke minst å kunne avspassere når det er høstferie, var absolutt en gulrot i de lange årene jeg tok lærerutdanning på kveldstid. Som alltid er jeg imponert over håndarbeidskillsa dine, Her la jeg opp førti masker på en pinne til Juni forleden, og vi ble begge to helt stumme fordi vi var så imponerte. Nyt helgen, jobb eller ei, og ja, vi er heldige som ikke tiltrekker oss haters. Men så drar vi vel ikke inn de store summene som skulle generere nettroll heller...?;-)

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.18:14

tujanka: Hei, koselig du ser innom. Akkurat de godene ved læreryrket skulle jeg også hatt, men he he tenkte å ikke ødelegge for dere. Begynner jeg som lærer vil dere få redusert ferie ;) Kunne nok tenkt meg en 8-14 jobb jeg også, men må ta litt mer utdannelse for det
og det at jeg har fast jobb teller mer nå en noen gang.( Siden jeg har flere organer som fusker litt..) og forresten så synes jeg mange mennesker på en gang blir litt mye, og hodet har litt gullfiskhukommelse..(så hadde vært i konstant forbedring)

Siv Svanem

15.10.2016 kl.08:42

Nå er jeg av dem som har fri, men sover lite likevel. Mobbing på bloggen har jeg også vært spart for, men jeg har sett noe av det og det er ikke vakkert.

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.18:07

Siv Svanem: He he, er nesten før oppe når jeg har fri jeg også..Glad du har blitt spart for mobbing. Ingen fortjener det.

venkesstrikk

15.10.2016 kl.08:44

Her er også morgenstund før jobb. Når jeg først er ute av senga så er det deilig å nyte en god kopp kaffi i fred og ro med en god bok og litt blogglesing. Rødt er supert til guttebabyer

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.18:06

venkesstrikk: :) Vi gjør omtrent det samme på morgenen vi da :)

Greta

15.10.2016 kl.09:25

God morgen. Du er nok alt på jobb du da. Måtte le litt av deg i dag ja. Det ble en god start på ett innlegg hvertfall.

Flotte roser. Eg har lurt på om eg skal bevilge meg noen roser når vi er i byen. Kanskje høre med Trym hvilke farge han syns vi skal kjøpe eller T da.

Eg har bare fått en stygg kommentar i min tid som blogger. Syns det er veldig flott å slippe slikt. Vet at det er mange vanlige bloggere som får spydige kommentarer og amnge som har gjort det slikat dei godkjenner alle kommentarer før dei blir vist på bloggen. Eg har vært utrolig heldig.

Skal luen være rød. Den er knallrosa hos meg og det syns eg er vel dristig til gutt. Rød er fint til gutter. Ikkje noe problem, men ikkje knallrosa sånn før dei eventuelt velger det sjølv.

Av og til kan man ta det med ro og så gå turer att. Tenker at lysten den vil gjøre det slik at du kommer til å gå turer uansett ver og lengde på turen. Du er sprek og det kommer du fortsatt til å være. Ha ein fin fin helg sjølv om det er jobbhelg

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.18:04

gretashobby: God kveld Greta. Var det jeg håpte dere skulle gjøre :) Så koselig du skriver det ble en bra start på innlegget. Jeg setter pris på å høre hva dere synes. Noen synes nok litt synd på meg, men synes nok ikke det selv. Er jo bare slik det er, men i morges var jeg sikkert en smule forvirret, men jobb ble det og vi hadde det kjempe artig i dag. Ble mye latter på jobb, så det var en veldig god dag og fint vær ble det også, men i kveld er det tomt i huset. Alle mine er på kompisbesøk, så her er det ufrivillig egentid. Men kan jo nytte tiden til litt blogg og håndarbeid..

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.18:05

gretashobby: Ps: og lua den er helt rød. Hører flere si den er rosa, men æresord: det er den ikke!

Margrethe

15.10.2016 kl.09:49

Kos deg med dagen din <3 klemmer

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:57

Margrethe: Takk, det samme.

ingrid

15.10.2016 kl.09:52

Jeg har også fått ytterst få stygge kommentarer. Det eneste er de kjedelige, upersonlige kommentarene som kun reklamerer for egen blogg. Men det kan jeg leve med :)

Tror det er fordi vi ikke har nok lesere, og fordi vi ikke stikker hodet langt nok frem til å bli så grundig kritisert... :P Men det er merkelig hvorfor dette er et sånt fenomen.. Skjønner ikke hvordan voksne folk kan finne på å skrive så mye stygt til andre...

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:56

ingrid: Hei Ingrid, jeg liker nok best å være en liten blogg også. Jeg er ikke så glad i å stikke meg fram og komme i konflikter, og sånn jeg har det nå er deilig :) De som reklamerer for egen blogg kan jeg leve med. Noen av disse kommer igjen og igjen etter første besøket..

Tove

15.10.2016 kl.10:15

Alltid kjedelig å måtte gå på jobb når alle andre har fri. Ha en flott jobbedag og fin helg.

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:54

Tove: :) Takk Tove. Som vanlig er det tyngst før man kommer seg avgårde.

iselinslund

15.10.2016 kl.10:25

Fin babylue :)

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:53

iselinslund: Hei, liker mønsteret så godt selv. Skal gjøre den ferdig. Tror den blir enda søtere.

frodith

15.10.2016 kl.11:31

Uff stakkar, at du måtte opp i dag, når alle har fri. Skjønner godt litt frustrasjon da :-D Men snart er du ferdig og så blir det hjem å kose seg. Helt enig med å bruke lite energi på negative folk og ting på blogg. Jeg har også sluppet det du beskriver på bloggen, og veldig glad for det :-) Håper du får en fin jobbdag :-)

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:52

frodith: Hei Frodith, er ikke noe stakkars eller frustrasjon egentlig. Bare litt skuffrlse for å måtte komme seg opp fra den varme senga, men ble fint vær og mye latter på jobb i dag, og da går jo dagen fortere enn fort. Mens i kveld er alle tre guttene på besøk hos kompiser, og jeg helt alene. Det var litt rart på lørdag kveld, men har jo litt av hvert å gjøre, så det skulle gå bra..

fruensvilje

15.10.2016 kl.13:08

kjedelig med hlgajobbing,men noen må det også ) her i heimen er mannen hjemme ,men har vakt og noe skulle skj,dermed er vi låste uansett.Fine strikkeprosjekter,rødt på gutter er ok,det brukte eg også,men huen du har strikket ser helt rosa ut hi hi ,kanskje lyset som bedrar )

håper du får en fin lørdag da )

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:49

fruensvilje: Hei, ble fint vær, var hyggelig på jobb i dag, og i kvelden ble jeg helt alene. Ungene er hos venner og mannen hos kompiser. Skal nok klare å kose meg alene, men var litt rar lørdag..

annebe

15.10.2016 kl.14:31

Jeg jobba på en avlastningsbolig en periode da eldste sønn var liten, og jeg kan huske jeg dro på jobb på ettermiddagen en 17 mai..det var litt rart..men noen må jo trå til slike dager også :)) Men stort sett har jeg jobba til "vanlige" tider..

Jeg har også vært forskåna fra stygge kommentarer..fatter ikke at noen har behov for å lire av seg hatske ord... Fine roser og håndarbeide på bildene :)) God helg videre <3

fjellgeitbundingen

15.10.2016 kl.17:46

annebe: Hei, hørtest ut som en viktig jobb på avlatningsbolig. Kunne nok tenke meg 8-16 jobb selv, men men ikke alltid det høver slik at man får det. Fint å høre det er flere som ikke blir plaget av hatske ord.

Skriv en ny kommentar

hits