DIY: Når din mening teller..


For mange dager siden laget jeg tre slike duker. Fantastiske julegaver til kaffeelskere eller ikke?  I mine øyne var det så masse fint stoff, også ble jeg for ivrig  og følte for å bruke alle stoffene på en gang :D Men de ble ikke helt som tenkt, og det er alltid traurig å bruke masse tid på noe som ikke blir fint :( Jeg spurte selvfølgelig mannen, men han sa de var fine, men jeg følte ikke det slik selv, så  fant ut jeg skulle sy på lukkekanten på den ene siden, å så spørre dere til råds. 

Jeg fikk noen pene kommentarer om duken, men jeg skjønte på flere av dere at denne duken var litt i overkant for de fleste og var usikker på om de positive var ærlige. Noen pakket kritikken pent inn, andre var dønn ærlige. Takk for at dere tørte. Jeg er takknemlig. Men hva gjør man så med 3 miserable julegaver?  Stoff er dyrt, men enda kjedeligere er det å gi bort noe man ikke er fornøyd med. På tide å tenke på hva man kunne gjøre i stedet. Transformasjon eller fjerne sidekantene. Greta foreslo å fjerne sidekantene. Det tok noen dager før jeg orket å sprette av igjen lukkekanten, men i dag har jeg sprette den opp og skjært bort de store bønnene, og nå ber jeg om synsing og mening fra dere igjen. Setter stor pris på ærlighet, når jeg ber om det. Lov å være uenige.


Slik ble resultatet, men ja er vel ikke så greit å vise den fram på dette gulvet. 


På et svart bord blir den slik. Så er spørsmålet om lukkekanten med bønnene blir bra på, eller om lukkekanten burde vært ensfarget? 

Hvordan er selve duken? Hvor godt liker du den på en skala fra en til ti. Hvor ti er den verste duken ever. Hva synes du? Ærlige kommentarer mottaes med takk. Kanskje synes du sånt er ubehagelig å svare på? I såfall lar du bare være. Er tross alt bare noen duker.

 Og hva gjør jeg med sidestoffet? Kanskje jeg kunne laget slike man har under koppene av dem? Hva tror dere. Runde eller firkanta? Lukkekant rundt eller heklekant rundt? Noen forslag til hvordan man lager jevne og regelmessige hull rundt dem? 

Tusen takk for du leser hos meg. Jeg har noen spennende turer å blogge om framover. Både turer jeg har vært på og jeg har spennende turplaner. Været har vært for fint for å tilbringe inne med bloggen, så har nok ikke vært like flink å komme på gjenvisitt til dere, men det kommer. Må bare nyte været og at kroppen fungerer så godt som den gjør nå. Ganske fantastisk :) Føler meg så heldig som får alle disse fantastiske turene..

18 kommentarer

frodith

16.08.2016 kl.21:27

Mådu ha noe kanter på duken da? Jeg ville hatt uten, eller med en farge som duken har fra før. Men jeg et treg og ville nok helst hatt ensfarget duk, så er ikke rette å spørre :-D

fjellgeitbundingen

16.08.2016 kl.22:05

frodith: Hei Frodith, takk for ærlig og flott tilbakemelding. Må nok ha kant rundt, ellers vil duken gå fra hverandre i bruk :) Men kunne vært ensfarget. Det ville dempet den. Skal lage to duker til. Kunne jo forsøkt noe annet på dem? Duken er jo litt kaotisk, rotete eller koselig. Alt etter hvordan humøret er kanskje? Går ikke å ha så masse dill på denne heller. Baksiden er beige med kaffebønner i kanten. Kanskje du kunne brukt duken feil vei ;)

fruensvilje

16.08.2016 kl.21:42

nå ble løperen mye bedre,nå kunne jeg også hatt den på bordet ) kaffebønnane går greit på lukkekanten,så den kan forbli sånn.

Glassbrikker var ikke dumt ) firkanta synes eg er ok ) men ikke heklekant,men en sydd kant

fjellgeitbundingen

16.08.2016 kl.22:07

fruensvilje: Hei Connie, takk for fin tilbakemelding. Stemmer med slik jeg føler det selv også :)

Tove

16.08.2016 kl.21:45

Jeg synes duken ble flott nå når du hadde tatt av sidekantene. Disse mener jeg at du kan gi i gave. Av sidekantene hadde jeg laget firkanta underlag til kopper. Skal du hekle kant må du kanskje sy denne på?? Ha en fortsatt fin kveld.

fjellgeitbundingen

16.08.2016 kl.22:09

Tove: Hei, takk for god tilbakemelding. Phu, er litt lettet av at dere deler min oppfatning. Da tror jeg at jeg skal tørre å gi dem bort i gave selv om de er litt rotete, kaotiske eller koselig. Alt etter dagsform, tror jeg ;)

Margrethe Hjertaas

16.08.2016 kl.21:48

Duken blei flott uten bønnene! Og jeg tror det hadde blitt stilig å bruke bønnene til kopp-underlag. Gjerne med heklekant! Helt lekkert!

Gleder meg til å lese om flere turer! Det er moro <3

fjellgeitbundingen

16.08.2016 kl.22:12

Margrethe Hjertaas: Hei Margrethe, ble veldig glad for å høre at du liker å lese om turene. Det var kjekt å høre og motiverende. Takk for tilbakemelding på duken og koppunderlagene også. Litt kjekkere å jobbe med nå :)

Moving On

17.08.2016 kl.00:17

duken ble finere uten det på sidene som flere her sier =)

av de på sidene kan du kanskje lage grytekluter? matter til og ha koppene på?

vanskelig og si gitt!! hahaha

fjellgeitbundingen

17.08.2016 kl.07:27

Moving On: Hei, ja nå er iallefall de bønnene skjært bort og duken litt kortere :) Hver bit er på 4x4 inch så tror de blir passe til koppe underlag iallefall :)

Monika T Aa

17.08.2016 kl.01:30

Jeg likte duken best uten kaffebønnene på hver side.at det er kaffebønner på den tynne kanten rundt hele duken synes jeg bare er fint :) Jeg ser for meg koppunderlag i de to stoffene du har brukt som hovedlapper i duken....men da ett stoff av gangen-halvparten av koppunderlagene av ene stoffet og halvparten av andre-eller ene stoffet på ene siden og det andre på andre siden-om du skjønner hva jeg mener....firkanta og uten heklekant tror jeg....men det er bare min mening da :)

fjellgeitbundingen

17.08.2016 kl.07:29

Monika T Aa: Ser ut som det er mest stemning for firkanta koppeunderlag :) og at de fleste er enig at bønnene kan være der og det er bra for meg at jeg slipper å sprette igjen :)

ingrid

17.08.2016 kl.06:18

Jeg ville sagt en 5 (dersom 10 er verst). Den er fin, og jeg synes det ble bedre etter sprettingen. Går fint med den kanten som er på de siste bildene, synes jeg :)

Jeg er glad i rolig, og enkelt (derfor når den ikke helt opp), men kjenner mange som hadde elsket den slik den var på første bildet også! Det er kun en smakssak om en liker litt flere mønstre på en gang :)

fjellgeitbundingen

17.08.2016 kl.07:37

ingrid: Takk Ingrid, for fin vurdering. Tror jeg blir å beholde kanten på den duken, så må jeg se litt på de to andre dukene. Spørs litt om jeg finner stoff som matcher bakgrunnen i mønsteret. Jeg er nok også selv mest glad i litt enkelt. Synes det er lettere å matche med ting rundt, men noen ganger kan jeg like litt crazy også..I dag blir det ikke søm, men lang tur på fjellet. År siden sist jeg bega meg på slikt etter arbeid, så jeg er spent på kroppen og hvordan den takler det. Ha en super duper dag, og igjen takk for du tok deg tid å kommentere så grundig :)

Greta

17.08.2016 kl.08:32

Så bra at du la ut duken uten kantene på. No er den vakker. Slik bør den vere. Rett og slett flott. Lag glass eller krus brikker av kaffebønnen du. Det blir bra.

fjellgeitbundingen

17.08.2016 kl.22:54

gretashobby: :) Men er nok bittesmå bønner rundt kanten nå, men tror denne skal være slik, så får jeg se på de to neste om jeg finner matchene ensfarget stoff. Det må nok kjøpes. Blir spennende å se hvordan uttrykkene kan bli.

Siv Svanem

17.08.2016 kl.08:52

Dessverre er jeg ikke særlig god på slikt, men du har da fått mange gode råd ser jeg.

fjellgeitbundingen

17.08.2016 kl.22:50

Siv Svanem: Takk likevel, og jeg har fått en del råd. Men liker å høre hva dere tenker.

Skriv en ny kommentar

hits