Nybegynner i scrapbooking og klessøm. Sol og bare så nydelig i Nord :)

Hylle på hylle med garn, fiskeutstyr, turutstyr, med stoffer og tråd, med papir og stæsj. Lett å få litt mani når det gjelder hobbyen. Hvilke hobbyer har du? Jeg liker Fjellturer, klatring, kajakk, kanotur og turer ellers, jeg har dykkerserfikatet, men synes dykking er litt nifst, men samtidig veldig fint. Jeg liker å ta bilder, garn og stoff. Jeg koser meg med håndarbeid. Jeg elsker ikke å sy ennå, men jeg liker mulighetene som ligger i søm.

 Fine kort er hyggelig å få, men koster skjorta og jeg fant ut jeg kunne lage mine egne kort. Hvor vanskelig kunne det være? Men innså snart at et perfekt kort trenger trening for å se profosjonelt ut, men siden kartong og litt stæsj var kjøpt, var jeg tilbake å kjøpte noen nye limputer, og innså da at jeg nok kunne kjøpt kort fra noen som holder på med det eller fra butikk fordi det å kjøpe inn for å lage kort er dyrt og var litt vanskeligere å få pent enn jeg hadde trodd. Burde nok hatt en papirkutter om jeg skulle fortsatt med dette. Men du kan få kortet akkurat slik du vil og passende til mottaker. Jeg kjenner flere som er flink på kort, og burde kanskje gått i lære hos dem. Men er redd for at hjemmet skal bli oppfylt med alt mulig rart, og at jeg skal få gjort ingenting fordi jeg draes mellom ulike aktiviteter Og for liten tid.

Her i vår familie er vi en storforbruker av buffer. Kurvene i gangen er fylt med reklamebuffer fra skikaruseller, fotball, banken. Men vi mangler flere gode buffer. Jeg var innom en stoffbutikk for å finne svart eller grått jerseystoff for å øve på. Svart hadde de ikke, og gråfargen var ikke fin. Jersey er et strechstoff, så det er ikke så enkelt å sy i som bomull, så kjøpte med littegrann stoff hjem. Har ligget lenge i kurven nå. Terskelen for å sy noe nytt og annerledes er der. Jeg ante ikke hvordan jeg skulle lage en buff. Jeg søkte opp lage buff på nettet og fant ut hvordan Trollmordesign lagde buff og pannebånd. 

Jeg hadde kjøpt jerseynåler til symaskina og har lest i bruksanvisningen til maskinen hvordan jeg skulle lage stretchsømmer. Resultatet ble en buff i fine farger som passer perfekt til ytterjakken min. Jeg har igjen litt stoff til et par buffer eller pannebånd til. Kunne bli fine gaver. Sømmen ble nok ikke helt perfekt, og håndsømmen på slutten er jeg ikke så flink å få fin. 


Men tiltross for litt uregelmessigheter i sømmen, blir det ikke siste buffen. Godt å se og kjenne det ble stretch i sømmen. Fordelen med selvlagd er at det er kjempe artig å kunne velge sine farger og stoffkvaliteter selv :)

Buffen kan vel passe til mye den :)

Også ble det sykkeltur med ungene, og så ble det slush på ungene i solveggen. Vi hadde det ikke så verst akkurat da, selvom eldstemann ikke syklet sammen med meg og minsten så hadde vi nå ei stund på benken utenfor i lag og etterpå var jeg og eldstemann på konsert. Ble også tid til et par kopper kaffe hos noen venner innemellom det hele, og skal nå se om jeg får strikket meg noen nye blåbær ;) Måtte alle leserne få en fin kveld og ei god helg :)


 

19 kommentarer

fruensvilje

28.04.2016 kl.22:44

det kan være greit å ikke ha for mange hobbyer å velge i,men å lage egne kort er jo kjekt også da,jeg lager innimellom,men jeg finner ting å pynte med som ikke er så dyrt ) ble fine dine.Buffen likte jeg også,ja det er noe eget når en kan velge sine stoffer selv )

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.09:11

fruensvilje: Strikking og hekling er jo uansett noe som er enkelt å ta med seg. Søm og kort er best å gjøre hjemme. Og man kan nok pynte kortene med mye man har eller blomster og blad fra hagen. Tur, fjelltur og skitur er hobby nr 1 og er det viktigste for meg å sette av tid til..

Moving On

28.04.2016 kl.23:03

så morro!!

jeg er utrolig glad i aktivitet, har også dykkerlappen, så har dykket på alle kontinent utenom 1 :) Så mitt mål er å få til de siste også en gang før jeg er pensjonist! =D

så liker jeg veldig godt scrapping og den slags også - pluss mer sansen for strikking..

Sydde min første kjole her for litt siden, men tror sannelig det får bli med det! haha

høres ut som om dere har hatt en ganske så koslig dag da:)

med mye koslige ting på agendaen :D

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.09:20

Moving On:Har du dykket på nesten alle verdens kontinenter. Så spennende. Det er supert. Hva så du i de ulike verdensdelene? Jeg har bare dykket her oppe. Jeg har sett tareskoger, kråkeboller, korallrev, svømt med sei og torsk. Så flink du var som sydde en kjole. Første og siste kjolen. Hm, ble den ikke bra? Hvilket stoff sydde du i og i hvilken søm? Kanskje må man sy litt for
at det blir bra. Kanskje er sykurs tingen. Jeg lærte å sy duker på kurset, og dristet meg til å sy de første to buffene igår. Den ene ble litt fors stor, så den skal jeg da opp igjen i dag å gjøre litt mindre. Blir nok tre buffer av stoffbiten min :)

Greta

29.04.2016 kl.09:22

Hei på deg vennen. Du er no både god og litt travel. Ikkje travel på ein negativ måte. Men du vil så mye skal rekke alt og kunne alt og vil holde på med så mye. Det er gøy det, skjønner det. Men skal du holde på med alle hobbyene dine så tror eg ikkje du rekker jobb og familie hehe. Neida no overdrev eg.

Det var ein flott buff. Har aldri brukt buff eg. Men ahr alltid skjerf eller sjal i halsen. Kanskje eg burde prøve buff også.

Eg er jo så kjedelig at eg bare strikker eg da. Men kunne godt tenke meg andre ting også. Men prioriterer det ikkje, for da strekker ikkjet ida til. Men sjølvsagt kunne eg klart å få det til. HAdde eg villet det nok. Kasnkje gjør eg mer andre ting når eg flytter. hehe. HA ei flott helg og sein super fredag. Vi skrives nok før helgen er omme vennen

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.09:46

gretashobby: Hei, er ikke kjedelig at du "bare" strikker. Er nok bare jeg som synes det er artig å holde på med litt forskjellig, men samtidig er jeg redd jeg ikke skal bli skikkelig flink på noe. Vet ikke om jeg har talent for søm ennå. Må nok øve meg litt mer først. Men liker at det går litt kjapt, og tenker vi har masse klær som burde vært sydd om til noe annet. Det å kjøpe en buff koster fra
140 til 300 kr, så det er kjekt å sy noen selv og gi bort noen. Votter og buffer kommer gjerne på
avvei også, og blir gjerne brukt hele året. En buff kan like gjerne brukes som ei lue under en
hjelm. Neste prosjekt blir vel å forsøke å sy lue, men skal prøve meg på litt flere buffer, slik at jeg
får gode og fine sømmer først. Har litt igjen. Når jeg jobber slik jeg gjør og nå ungene har blitt
stor og opptatt med sitt har jeg masse egentid, og siden jeg ikke alltid har krefter til lange turer
eller masse husarbeid på en gang, så får man bruke det kreative i seg selv.
Ha en riktig fin dag, ei god helg og kos deg så masse med bunaden. I dag blir det jobb om ei stund og jobb hele helgen. Kanskje vi skrives igjen på søndag :)

Mona

29.04.2016 kl.09:30

De er liten tvil om at du er ei aktiv dame iallefall :-D Og den buffen ble jo kjempesfin, og soom du selv sier, så smart å kunne velge farger og mønster selv :-D

Selv har jeg satt meg fast i strikking og litt hekling, og er godt fornøyd med det. Men det står en symaskin her, som jeg går noen runder rundt innimellom, så får jeg se om jeg tar den i bruk etterhvert ;) Ellers så synes jeg de dagene hvor jeg kommer meg ut i naturen er de aller beste <3

Ønsker deg en super fredag :)

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.09:53

Fruemmel: Takk, Mona. Det er uansett "nok" med hekling og strikking.Er bare jeg som ser nytten i å være litt potet. Er ikke sikkert dette er noe jeg blir å fortsette med. Blir spennende med hus, og salg av leiligheten. Men du har god smak, og mange blir nok å like leiligheta di :) Jeg har også tur som nr 1 på hobbyene mine. Selvom jeg noen ganger kan bli hekta på noe kreativt, og bli inne. Men mest fornøyd er jeg når jeg først og fremst er på en lang tur. Ha en super fredag du også.

Tove

29.04.2016 kl.15:47

Har prøvd meg litt på scrapping jeg også, men har en venninne som er kjempe flink så det er enklere å kjøpe kort av henne hehe... Jeg synes kortene dine var fine jeg og den buffen var kjempe kul. Ha en flott helg

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.19:15

Tove: Hei, tusen takk for det. Ser kortene mine ikke er så forseggjort som de kunne ha vært, men ble bedre med slike puter under. Burde få venninna di til å lage et lære innlegg på blogg om scrapping, slik at vi andre får mer innsikt i hvordan man gjør dette pent.

Moving On

29.04.2016 kl.17:23

Ja har nok det gitt =)

Eller nei, glemte artartika!! haha - så mangler antartika og oseania =) så mangler to!

Sett hai, delfiner, kreps, maaaangefisker av alle slag, skipsvrak / båter, grotter, hus, biler, jesusstatu- haha!! koraller.. sett ganske så mye igrunn, rokker, osv.

Joda, den ble ok, men var så utrolig vanskelig, jeg googlet meg jo frem der og da, så var ikke forbredt på det i det hele tatt!

så sydde, googla, sydde, googla - så kunne gjort bedre forarbeid! haha

morro at du har lært såpass myeda!!

synst sying er avansert! haha

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.19:13

Moving On: Ja, synes jeg også enn så lenge. Kan jo ikke å sy etter mønster, og klippe opp etter mønster, men er sikkert mer logisk når man får sydd litt. Jeg prøve å holde varmt dette med sying. Før har jeg vært en smule redd symaskina. Så sprekt av deg å sy en hel kjole. Bare ved hjelp av Google. Også er det tøft alt hva du har sett på havets bunn. Spennende. Tøft mål. Så på Tv de hadde et hotell under vann i Afrika.

Moving On

29.04.2016 kl.19:22

Nei kan iheller ikke sy etter møsnter, så skjønner ikke helt hvordna jeg klarte og lage mønstere på den kjolen, men jammen ble det et form for mønster alikavell! haha

Så gleder meg til og følge utviklingen din på syingen!:)

Ja havetsbunn har virkelig gitt mange opplevelser, det er sikkert og vist, har så utrolig lyst og se skilpadder i det fri , så håper virkelig jeg får til det en gang også! slike stooore svære som svømmer <3 Det er min neste drøm igrunn! hihi

ooh kult , det har jeg ikke hørt noe om, men det hørtes igrunn ganske så kult ut.

Ja så har jeg kastet opp på 20m Dyp! hahah Etterfulgt av at jeg da i resultat av oppkasten gikk tom for oksygen, pga av at jeg ble så himmla stressa av hele greia.. så da svømte jeg der, på da 20m uten oksygen og i ganske panikk tilstand! hahahaha

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.23:05

Moving On: oi, her var det mye spennende. Vet ikke hvor jeg skal begynne. Først sying: Ha ha får nå først se om det blir utvikling eller om det blir med 4 duker og 3 buffer. Haha, strålende utvikling ;) Blir nok å gå sakte denne utviklinga. Kasta opp på 20 meters dyp. Hvorfor det? Forstår godt du ble stresssa. Selv må jeg øve med dykkemaske i dusjen før jeg skal dusje, slik at jeg er forbredt om dykkermaska lekker og klarer å tømme den uten panikk. Jeg har vært nede på
18 meter, men her oppe er det fineste på rundt 10 meter., og følger nøye med på lufta jeg har..

fjellgeitbundingen

29.04.2016 kl.23:07

Moving On: Ha ha skulle ikke være dusje, men dykke :) Haha, har sagt så masse rart i dag..

Moving On

29.04.2016 kl.23:13

Det vil tiden vise da, hva de blir til:) men tror nok de blir mer en de du sier selv! Har inntrykk av at du er et statroll- i positiv forstand vell og merke:)

Fordi jeg sliter veldig med kvalme når jeg er på sjøen, og de gav deg ikke den gangen! Sp da ente det med at jeg kastet opp! Men reagerte med å dra ut pustemaskin, så når jeg da heiv eter pusten etter At jeg hadde spydd , så drog jeg inn bare salt vann! Så fikk helt panikk!

Dere var på Mens jeg holdt på med lappen!

Så jeg fikk panikk og begynte og svømme oppover i fullfart, så instruktøren grep tak i bena mine- som utløste panikk fra en annen verden og dytta Pustemaska i tryne på meg- som gjorde at jeg spydde opp igjen saltvanne jeg hadde dratt i meg!

På det så brukte jeg mye oksygen.. Så da ble de tomt myye fortere en vi trodde. Vi var allerede på vei opp, så måtte koble meg på instruktøren sin resvere maske! Så gikk bra!!

Men fikk helt hetta for nye dykk- så måtte ut igjen dagen etterpå da han, så da Ble de 10m dykk til koraller og utsikt til land:) haha

fjellgeitbundingen

30.04.2016 kl.06:57

Moving On: Kjenner jeg får litt hetta bare av å høre om det. Var for et par år siden en som skulle ta utvidet sertfikat som mistet bevisstheten på 35 meter. Ble dradd opp av dykkerkompisen.Fikk ringt etter hjelp, Gjenopplivet på fjærsteinene, hadde visst oksygen i bilen han vennen, han var vel i koma ei stund, men overlevde og har hørt han er frisk og uten men i dag. Men har nok respekt for havet både på og over. Innemellom tenker jeg det er forfedrene mine sine opplevelser som har skapt denne dype respekten i meg, for jeg har ikke vært vitne til så masse dødsulykker eller nesten ulykker på havet. Men både når jeg padler, dykker eller går i vinterfjellet tenker jeg alltid at der er andre krefter som rår, og jeg har respekt for disse kreftene. Vil ikke sette pris på å drukne eller bli begravet i snø..

Movingon

29.04.2016 kl.23:14

Ja skjønte ikke helt den med at du måtte øve i dusjen! Haha

Men da gav de litt mer mening! Hahahahah

fjellgeitbundingen

30.04.2016 kl.07:01

Movingon: Ha ha, blir litt komisk når man bytter ut ord. Spurte ungene i går om de kunne hente spaken, når jeg mente serveringsskjea. Ikke helt enkelt sånn norsk har jeg hørt ;)

Skriv en ny kommentar

hits