Klipp fra Tromsø sentrum og mine første vanter :)


Vanter Margrita fra boka Nordisk strikk av Johanna Wallin? Det er første gangen jeg strikker vanter. Ble strikket i Ask Hifa, som er et mykt og tynt garn jeg anbefaler på det varmeste. Nytt norsk garnbekjentskap.Tror det er en ny favoritt. Mykt, og kanskje med en del fordeler norsk garn har? Jeg er ikke den rette til å si om garnet klør, og hvordan garnet er i bruk vet jeg ikke? Har du noen erfaring med dette garnet? Ulempen er at det kommer i hesper og må nøstes før bruk.


Her er vi inne på min favoritt cafe i Tromsø. Aunegården. Med deilige, store tekopper. Fantastisk god ostekake. Så koselig. På snora pleide det å henge lange hvite underbukser, makkotrøye. Hvor har klærene tatt veien nå da?

Cafeen var fra gammelt av slakterbutikk, og har et lite rom med koselig tapet og bord, et stort rom med flere bord og innerst i cafeen føler du at du kommer ut i bakgården. Minner meg litt om Paris. Eller sånn Paris er framstilt på filmer..

En liten bro over til vår sitteplass. Må jo ha med besøkende på cafetur i Tromsø. Er i grunn flust med cafeer verd å besøke, men har tatt oss tid å besøke alle garn og sømbutikkene i hele byen disse dagene. Ble med Rauma finull og  mølltrekuler hjem fra Husfliden! Litt uglestoff fra pyramiden og litt stoff fra symaskinbutikken på jekta og fra Panduro. Min mamma fant seg også litt å kjøpe.

Nå er jeg også litt nysgjerrig på hva du liker best å gjøre på bytur, om du har en favoritt cafe og om den ligner på min favoritt? 

Det jeg liker på Aunegården er at det er koselig, flere muligheter i samme cafe og muligheten til å trekke seg tilbake. At maten, kakene og service er bra er også viktig. Kan ikke like cafeene på senterene rundt om i landet. Er ofte gjenklang, uro, lite koselig syns jeg. Mulig jeg er litt sær?

Og midt på veggen i bakgården i cafeen er en låvedør :D

Gågata i Tromsø var rolig i dag.

Og det flotte nye biblioteket vårt er verd et besøk. Ligger rett ved siden av kinoen :). Tromsø er en hyggelig by å bo i og vi blir litt turist hver gang vi får besøk. Pleier du å være turist i egen by?

 

11 kommentarer

frodith

22.04.2016 kl.06:28

Flotte vanter :-) Den kafeen der skulle jeg forresten gjerne vært på, fantastisk :-)

fjellgeitbundingen

22.04.2016 kl.07:08

frodith: Hei Frodith, tusen takk for det. Å, den cafeen er et must hvis du kommer til Tromsø. Tror ikke det finnes maken. Har iallefall aldri i min ferd gjennom verden sett noe slikt. På denne cafeen kan man sittte hele dagen, og innta frokosten i et rom og stemning, lunsjen i neste og middagen i det siste.

handarbeidsglede

22.04.2016 kl.06:46

Vantene var utrolig fine, og veldig pent strikket!

fjellgeitbundingen

22.04.2016 kl.07:04

handarbeidsglede: Tusen takk, det varmer hjertet med en sånn tilbakemelding :)

Toveshobbykrok

22.04.2016 kl.07:38

For en utrolig flott favoritt kafe du har. Den skulle jeg gjerne tatt en tur innom. Er jeg i Tromsø en gang, vet jeg hvor jeg må innom. Nydelige votter du har strikket også. Ha en flott dag!

fjellgeitbundingen

22.04.2016 kl.23:41

Toveshobbykrok: Takk for det. Det anbefales varmt å gå innom Aunegården. Takk for ros for vantene. Litt pes å strikke alle fingrene, men veldig fornøyd med å få prøvd og fullført prosjektet.

Siv Svanem

22.04.2016 kl.08:41

Kafeen så jo skikkelig koselig ut. Fine votter du har strikket.

fjellgeitbundingen

22.04.2016 kl.23:50

Siv Svanem: Det er en spesiell cafe. Takk for ros for vantene. Veldig fornøyd med å laget mine første vanter. Litt pes med 10 fingre..

Greta

22.04.2016 kl.09:11

Hei på deg vennen. Så kjekt å ha langtidsbesøk av din mor. Tenkte nok at det måtte vere mor di som var der, siden besøket varte så lenge. Kos dere videre.

Herlig kafe du viser fre. Kalrt ein må vere litt turist i egen by når ein har besøk. Eg skal svare på spørsmålet ditt når vi ahr flytta. For det nermeste skikkelig byen vår akkurat no, er jo Bergen. Og det er jo ikkje vår by. Og turist er man vel litt når veret tillater det hehe. Kanskje altfor lite egntlig. Men det er så mye vi skal rekke over når vi er der.

Nok om det. Nydelig hansker du ahr laga.

Eg ahr tenkt på å prøve garnet, men på få kjeknt skikkelig på det for å kjenne kløen først.

Kos deg videre med beøsk og nyt det. klem

fjellgeitbundingen

22.04.2016 kl.23:53

gretashobby: Tenkte nok ikke helt by slik, men eventuelt muligheter omkring der man bor. Ja, er koselig å ha besøk og har fått gjort en del kjekke ting mens hun har vært her. Jeg er spent på hva du blir å føle for Hifa Ask :) Selv tenker jeg at dette er et bedre alternativ til Rauma finull, kanskje..

fruensvilje

22.04.2016 kl.09:16

så koselig å få bli med på en liten vandring i byen din ) Jeg har ikke vært i Tromsø,men skulle gjerne vært på den cafeen din,den var inbydende og koselig og minner om et sted i varmere landområder.

Skikkelig flotte vanter,du strikker så fint ) har strikket av hifa garn men ikke det merket du har.Men jeg har vært vedig godt fornøgd med garnet,så dette er nok et godt valg )

Om jeg er i en by så liker jeg å rusle rundt og se på alle dei vakre bygningane ,gjerne i den gamleste bydelen,og jeg liker å kjøpe med meg noe særegent,noe lokalt som en ikke finner i en vanlig butikk ))

Skriv en ny kommentar

hits