En liste for livet..

Noen ganger kan en boktittel, et samtaleemne, noe du ser eller annet få fram noe du tideligere har gjort. Denne boka trigget meg, og måtte leses. Den handler om en suksessfull ung kvinne som har alt hva hjertet kan begjære, men når moren dør har hun satt en klausul i testamentet om at Brett må oppfylle alle målene på listen hun lagde som tenåring før hun kan heve arven. Morens tanke er å gjøre datteren lykkelig. Boken er en debutroman, og er godt skrevet. Når jeg først var over de første 20 sidene var jeg "fanget". Hvert ledige øyeblikk har jeg lest, og det har vært med smerte jeg har måtte legge den bort. 

Vi har fortsatt besøk, og blogg og bloggvenner er det vanskelig å finne tid til, men nå i dag blir det litt tid til resten av familien og besøket står opp. Ser det er en del som kommer innom å ser etter meg og det synes jeg er utrolig koselig. Jeg har en del innlegg nå jeg vil lage, så vi må bare se hva som  blir mulig.

Tilbake til boken, når jeg var yngre, så pleide jeg å lage slike lister over hva jeg ville oppnå i livet. Tror jeg kunne vært sånn 13 eller 14. Jeg ønsket meg mørkt hår og krøller, tatovering på skulderen av  en ørn eller en panter, jeg ønsket å hoppe i fallskjerm, få tre barn, ta dykkesserfikatet, ut å se verden, jobbe utenlands, bli dyrlege.. Ellers så husker jeg ikke hva som stod på listen min. Har du laget eller pleier du å lage slike lister?

Hvis jeg skulle laget en slik liste nå hva ville stått på den? Jobbe for å fortsette å ha et godt forhold til guttene og mannnen min. Besøke Afrika, Asia, Amerika, Australia, besøke Grønnland, gå i fjellene i italia, sound of music i østerrike, jungfraujoy i Sveits, Island, England, se isbjørn på Svalbard, færøynene,shetland, Godtland,Latvia, Litauen, Portogal, Skottland, Serbia, Makedonia, Slovenia, Bulgaria, Romania og noen øyer utenfor Hellas som jeg ikke har besøkt.  Skiferie i Finland. Jeg ønsker videre å hoppe i fallskjerm, bestige Stetind, bli flink å sy, lære å sy etter mønster, bli flinkere å strikke og hekle, holde min første og eneste messe. En inspirasjonsmesse. Mest for å ha det gjort. Jeg ønsker meg et tredje barn, men er fornøyd med de to jeg har. Jeg har ingen planer om å gå inn for en attpåklatt og tiden renner fra oss. Jeg kan ikke bli gravid før turen vår i sommer, og har før sagt jeg ikke ønsket å være gravid etter fylte 38, så dette kan jeg ikke nå. Men jeg er heldig for jeg har to friske barn, og som ung tenkte jeg alltid at det ikke var en selvfølge at jeg kunne få barn. Jeg var alltid redd jeg skulle plages. Jeg ønsker å få med meg flere toppturer,  teltturer, flere soloppganger, solnedganger, mer stjerner og nordlys og jeg ønsker meg ned til idealvekta mi. Jeg ønsker å lage grillhytte i hagen, jeg ønsker å lære mer på jobb og jeg ønsker å lese flere bøker, jeg ønsker å få med flere teater, konserter og musikaler, jeg vil gjerne se flere filmer, dykke mer, flere fjæreturer, flere opplevelser med gode venner, bli flinkere å lage mat, gå flere soppturer, dyrke mer mat, flere skiturer, få meg truger, nye skøyter og slalåmski. Kunne nok fortsatt på denne lista. Målet er nok ikke lenger å gjøre mest mulig fortest mulig, for det er jo like mye veien til f.eks et nytt reisemål som er koselig. Det å være tilstede i det man gjør.
 

18 kommentarer

Tonje

17.04.2016 kl.09:21

Så mange fine ønsker!

Jeg tenker ofte at veien blir til mens jeg går - så får jeg se hvor og hva jeg ender opp.

Livet er en reise i seg selv :-)

Men - mitt høyeste ønske er å en dag kunne gjennomføre Femundløpet.

Finfin søndag til deg :-)

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.09:34

Tonje: Hei, ja det er sant at livet er en reise i seg selv. Hadde jo egenlig sluttet å lage slike lister, men det man gjør når man lager slike lister er jo å si noe om hva som er viktigst for en selv og kanskje man flytter fokuset dit. Hva som må til for at du skal gjennomføre Femundløpet? Hva mangler du? Hvor mye koster det? Personlig synes jeg du skulle legge opp til at du fikk det gjort f.eks til neste år..

Tonje

17.04.2016 kl.09:40

Det er mye som skal til for å komme til punktet å gjennomføre Femundløpet.

Flere hunder, milevis med trening, økonomi, utstyr, forsakelse av familie for å få til all treninga osv. Lista der er nesten uendelig!

Så, det blir den der gørr kjedelige setninga Ting Tar Tid ;-P

Planen/ønsket blir gjennomført den dagen kidsa er "store nok" :-D

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.14:54

Tonje: Hei, har sett et program på tv om Finnmarksløpet, så er klar over det, men da skal du begynne å spare litt av lønna hver måned med tanke på å nå målet om mulig. Håper det ordner seg for deg. Var ikke klar over du hadde barn, men da er det kanskje dattera di i hundeburet på siste bildet i innlegget?

Greta

17.04.2016 kl.09:45

God morgen skjønne venn. Du er ein jente som er lett å engasjere og har mange ønsker for livet og det er så bra. Du kommer ikkje til å mugne du hehe. Det er bra å ha mange ønsker og planer barne man ikkje graver seg ned om man ikkje får til å gjennomføre alt. Og den balanse gangen tror eg du er flink til.

Når man er på besk elelr ahr besøk, så er det bare rett og rimelig at blogging og lesing av andres blogger blir nedprioritert. Alt til sin tid.

Kos deg videre med besøk og livet generelt kjempeklem

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.14:50

gretashobby: Takk Greta, det var en hyggelig kommentar. Setter stor pris på deg, vet du og liker å bli sett på som ei som har mere fore enn å se på tv :) Men balanse må det være og nå er det besøket først :)

Moving On

17.04.2016 kl.11:04

DEt var utrolig mange fine ønsker på listen din!!

er utrolig glad i slike lister, og ja skrev en slik jeg også når jeg var yngre!

På min sto de blandt annet

Reise til Thailand.

Dykkerlappen.

Fallskjerm

Reise til Amerika

Bahamas har ALLTID vært en stor drøm.

Hoppe i strikk

Få 3 Barn

Jobbe på et barnehjem i utlandet.

Jobbe med villedyr.

jeg hadde også et stort ønske om å besøke Hellas.. Så hver gang jeg ble ivrig på Hellas og Thailand, så ropte jeg ut at jeg ville til Thellas..

Jeg ville ha mitt eget telt..

jeg har gjort det meste faktisk på min liste.. utenom å håppe i strikk.. og mangler en del av landene jeg har hatt lyst til.. ( Alt det jeg skrev ovenfor er slike ting jeg har gjort.

Så min blir stadig utvidet og påført mer ting jo mer jeg får oppfylt! =)

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.14:45

Moving On: Hei, har nok gjort en del av det på listen min som jeg skrev når jeg var ung, men har føyd på listen min masse mer som jeg har ugjort..Men noe har jeg gjort som ikke stod på listen fra jeg var ung..og som jeg er glad for.

Moving On

17.04.2016 kl.14:47

Ja listen blir nok stadig forandret tilføyd og fraføyd tenker jeg, noe som kanske er en Bra ting, siden også hele tiden er i forandring :)

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.14:56

Moving On: :) Ja, men en del ting er like aktuelt i dag, som da jeg var 14. Mange på den alderen har mange dype, flotte tanker..Har en på 12, som har begynt å bli reflektert omkring mye..

Tonje

17.04.2016 kl.16:01

Det er dattera ja :-)) Og så har jeg to yngre bonusbarn :-))

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.18:10

Tonje: Alt til sin tid. men kanskje du får alliere deg med noen. Være stedfortreder ved sykdom hos eieren, men man kjører kanskje kun med hunder man har trent opp?

annebe

17.04.2016 kl.16:29

Den boka høres fin ut..slike bøker jeg kan like :)) Lager meg ikke lister nå...men kjenner meg igjen i de du laget som ungdom ... Kan huske jeg hadde slikt som få tykkere hår, lengre negler osv..men jeg har fortsatt tynt hår og korte negler...hehe... Klem og fin søndag videre til deg <3

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.18:08

annebe: Hei, og god søndag. Koselig svar, og gleder meg over å høre at du kan like både boka og at du selv har laget lister :) Fortsatt fin søndag til deg.

frodith

17.04.2016 kl.19:24

Jeg har ikke sånne lister. Jeg har mer glede-seg-lister... Men ikke så mye mål og planer ellers egentlig .-D Fin liste du hadde da. Og en bok som omhandler sånt :-)

fjellgeitbundingen

17.04.2016 kl.22:15

frodith: Hei, hvordan er den gledesliste? Flere enn meg som har ambisjonsliste ser jeg, og veien, drømmen og nå målene ga og gir meg nok glede. Hadde slutta å lage liste, men kanskje jeg burde jobbe mer aktivt med å nå målene på min liste..

ingrid

18.04.2016 kl.06:08

Høres ut som mange fine mål :)

Jeg vil også reise mye. Få barn. Kanskje ha fosterbarn. Surfe, dykke, sy.,, Ja, vi har egentlig mye felles på lista :)

fjellgeitbundingen

18.04.2016 kl.07:25

ingrid: Hei, ja du har mye likt med dine mål :) Det er spennende å sette ord på hva man ønsker. Jeg ser vel egentlig ikke på det som mål, mer som en ønskeliste. Livet går så fort og penger til alt må man ha for å reise etc. Heller være glad for det man når.

Skriv en ny kommentar

hits