6 timer på ski og ferdigstrikka sokker..

Ingen nåde i dag. Den dyrbare fridagen skal nytes på fjellet. Sola skinner. Finner virkelig ikke en eneste ynnskyldning for å ikke dra. Men har blitt lat av å være syk. Sofaen har fanget meg. Så deilig å sitte å strikke eller sy litt. Se litt tv, blogge litt. Men slik kan man jo ikke holde på. Skal man bli fit og sterk nytter det ikke å sitte i sofaen. Så ble tilslutt til at jeg entret dørstokken med stegjern og isøks ;) I sekken fulgte det med matpakke og feller.


Men først strikket jeg ferdig Mariussokken til poden. Hadde kun tåfellinga igjen.Disse er strikket i perfect, på pinne 3 og i størrelse 40. Snøen var kornet.


Småkryp har våknet fra vinterdvalen..
 Ski og mariussokker forbinder jeg med Norge. Hva forbinder du med Norge?

Lunsjen ble inntatt i det fri i dag. Matpakke, snø, appelsin på tur, kaffe på termos. Ja, slik har mange av oss vokst opp.
 
Så traff jeg en moderne reindriftssame. Antar jeg. Reinen fulgte etter scooteren.

Mistet tellingen ganske snart ;) Rein i flokk og  fart er litt vrient å telle.

Må kanskje fokuser for å få klarere bilder. Tror autofokusen på kameraet er gåen. Blir mye uskarpe bilder på spilreflekskameraet.

Skiføret var ikke det beste i dag. Skifellene klabbet, så det ble ekstra trening på anklene i dag.

Vinterfjellet i sol. Innbydende og farlig.

Spennende formasjoner på skyene og spill av lys.


Og noen skavler her og der. Turen ned var nifs. Det var ulent, bratt og gikk for fort. Måtte ta på fellene igjen for å bremse farten. Savnet gamle skiene med stålkanter, men kom helskinnet hjem likevel. Kun to fall.. Da har jeg totalt fått 31 km denne uken, samt at pizza og film i kveld var himmelsk. Men med "overdose" med frisk luft i dag, er jeg så klar for senga. Zzzz

 

16 kommentarer

annebe

09.04.2016 kl.00:30

Så bra du kom deg ut...og det så jo fantastisk flott ut..og kos med niste og kaffe :) Har aldri sett Mariussokker før..men de var kjempefine...Mariusgenser hadde jeg som ungdom ..men den var grønn og hvit....Mye jeg forbinder med Norge...de tinga du nevner ..og fjell og flott natur...og fårikål og kjøttkaker....m.m....Kos deg med helga..og sov godt :))

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.13:00

annebe: Hei, takk det var skjønt med tur. Marius er i tiden, og de fleste har vel et Mariusplagg nå. Fine norske ting du nevner. Maten er mye av et land. Ha en fin dag og kos deg med helga du også :)

Siv Svanem

09.04.2016 kl.08:39

Herlighet for en fin tur. Sokkene var fin de også foresten.

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.13:00

Siv Svanem: Takk for det. Turen var skjønn :)

Greta

09.04.2016 kl.08:59

Håper kommentaren kommer fram. Innlegget ditt var så rart på maskina mi i dag. Kanskje det er maskina mi kanskje innlegget ditt. Men masse flotte vinterbilder. Du liker å komme deg ut på ski forstår eg. No vil jo eg ha vår og snart sommer eg da. Men får vente litt eg og. Kaldt fra morgonen her men det blir vakkert i dag. Ha ei strålandes helg vennen klem

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.13:10

gretashobby: Hei Greta, Kommentaren kom fram den. Innlegget ser ryddig og greit ut på min maskin, så jeg vet ikke hvordan du ser det. Mulig det er mange bilder og går tregt? He he, liker egentlig fortturer i fjellet best, men er det snø så er det snø, og da er det mer praktisk å bruke ski. Tungt å synke gjennom snøen hele tiden. Må innse hvor man bor. Kan ikke lengte etter våren ennå, men kan gå i fjæra nå uten å vasse i snø, tror jeg. Det er lange og lyse kvelder nå, og fra mai har vi midtnattsol. Det gjør at man kan gå på fjellet etter arbeidstid, og det oppveier en treg vår vi har her nord. Kanskje liker jeg bedre snø enn regn også. Jeg synes også naturen oppveier.
Så ennå er det ski som gjelder her nord eller fjæretur :D

frodith

09.04.2016 kl.09:03

Alt det der du hadde tatt bilder av er skikkelig norsk, reinsdyr, mariussokker, ski og appelsin også :-) Mangler bare kvikk-lunsjen :-D Sikkert godt å komme seg ut litt, når du hadde blitt fanget litt for hardt. Denne dagen ble vel en inspirasjon til gjentakelse :-)

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.13:12

frodith: Hei, tusen takk Frodith for kommentaren. Skulle nok hatt Kvikklunsj underlaget med :) Var super deilig når jeg først kom meg ut. Anbefales på det varmeste :)

fruensvilje

09.04.2016 kl.18:10

så vakre bilder,dette var nok en helt fantastisk skitur ) og sokkane var også aldeles nydelige.Skal være enig i att marius ,ski og appelsiner er veldig norsk

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.22:42

fruensvilje: :) Takk, ja dette var en fantastisk tur på ca 20 km tur/retur. Turen er fin på sommeren, men litt for lang til at den blir så ofte. Skulle egentlig ikke gå så langt. Hadde bare planlagt å gå halve turen, men var så skjønt når jeg først kom i gang. På turene får man også tenkt gjennom ting på gode måter. Blir så glad og fornøyd etterpå, men merker nå i kveld jeg begynner å bli litt støl. En deilig følelse det også :D

Tove

09.04.2016 kl.22:49

Så utrolig mange flotte bilder. Marius sokkene var kjempe fine ☺️ Det jeg forbinder med norsk er: naturen vår, kvikk lunsj, appelsin og tur 😊

fjellgeitbundingen

09.04.2016 kl.22:51

Tove: Hei Tove, tusen takk for hyggelig kommentar og koselig å høre hva du forbinder med norsk :)

Margrethe

10.04.2016 kl.10:54

Åååååå herlige bilder :-)

fjellgeitbundingen

10.04.2016 kl.17:03

Margrethe: :) Takk.
Å så kjekt med langtur! Spreking altså!

fjellgeitbundingen

13.04.2016 kl.17:55

SpinningQueen: Ja, var en flott dag på tur :)

Skriv en ny kommentar

hits