Påsketur med lillekyllingene og påskeharen :)

God morgen, i dag har jeg innledet dagen med en liten tur i snøskalven med lillekyllingene og Maila Langfot Mattis. Påskeegget og kvikklunsjen måtte være med på turen, og noe varmt i koppen. Fortrinnsvis Kakao. Det eneste vi savner er et kvikk lunsj sitteunderlag. Det hadde vært stilig å ha et slikt til påsketurene.

Ladyaugust fikk æren av mellomnavnet: Langfot. Siden Maila fikk genser, som er inspirert etter Finnmarkskofta, så passet det best om navnene ellers var samiskinspirert, så da ble det Maila og Mattis. Som så mange her nord har jeg ført ei gren på slekta mi tilbake til Finnmark. Og kanskje ligger denne intense kjærligheten min til naturen. Fjellene. Bålet. Akkurat her? Følelsen av frihet og påfyll på tur. Om traumer kan arves, kan kanskje gode ting også det? Og hvor spennende hadde det ikke vært med en hare med en genser fra hver av landens kanter som slekta kommer fra? Det hadde blitt en personlig haresamling det.

Fikk selvfølgelig ikke plass til alle mønsterbordene som er på Finnmarkskofta, og valgte å lage genser. Du legger kanskje merke til at fargene går igjen i sameflagget? Nå er det kanskje ikke alle som er like blid på samene. Samene på sin side har møtt mye urett. Flere samer har kanskje utnyttet uretten til sin fordel. Til å skaffe seg bedre levevilkår på bekostning av de som ikke driver med reindrift. Rett og galt er ikke alltid like enkelt. Lett å dømme, men jeg tenker det ikke er min oppgave å ta parti. Jeg vil heller trekke fram elementer av det samiske jeg liker. Jeg liker turer og samisk håndverk. Kniver med beinskjefte med innrisset motiv, samiske votter, trekopper med innfelt bein med innrisset motiv i rødt. Reinskinn og bestikk med reinbeinhåndtak?


Det ble også med meg en sau hjem fra butikken en dag. Så nå er påskelammet berget ;)

Påskeliljene har kommet i blomst og hekla duken er arvegods..

Kanskje litt tidelig å start med påskefrokost, men du verden så koselig. Fint å gjøre det hyggelig selvom jeg i dag spiser frokost alene. Ute snør det, men skal vurdere om jeg kommer meg på en skikkelig skitur i dag likevel. Litt usikker på om løypene er nådd å bli oppkjørt, men jeg trenger trimmen sårt. Prøve å stramme opp huden underveis i den planlagte vektnedgangen. Noen har nemlig vært å sydd inn hele gardroben min, så da har man ikke så mye valg. Skjønner ikke hvordan dette kunne skje..Ikke vært påske engang ;) Jeg har en duk på gulvet som jeg skal sy mer på. Tror ikke den blir ferdig i dag, men kanskje i løpet av helga? Hvilken planer har du i dag? Ha uansett en super dag. Hilsen Fjellgeitbundingen.

14 kommentarer

Margrethe

17.03.2016 kl.09:46

Koselig lesing den bloggen din! Du er god! Viktig å brenne for kulturen der en bor - for skikker og for håndverk! Klem <3

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.09:55

Margrethe: Så artig at du synes bloggen er koselig. Kulturen her her nok todelt. Samisk og norsk. Vil si jeg tilhører den norske, og at den er lik i hele norges land, og at de fleste i Troms lever som norske. Jeg kjenner ikke så godt til det samiske og den kulturen. Det har lenge vært ei tid der folk ikke ville vedkjenne seg å være samisk eller av samisk ætt. Det var mindreverdig. Min familie har
fornektet å være samisk, men når jeg har forsket på den ene grena har jeg ført den tilbake til
Finnmark. Men disse var tilflyttet dit, og de så kanskje ikke på seg selv som samiske eller så
fornektet de at de var samiske? Ikke funnet klart svar på det ennå.

Monika T Aa

17.03.2016 kl.10:27

Kjempestilig hare med tilhørende genser....og jeg må si jeg digga påskelammet ditt :D That's my kind of lamb :D (ikke stor fan av sau som mat )

Dagen i dag skal jeg bruke til å vaske kjøkkenet...må passe på mens hele gjengen er på skole/jobb/barnehage :D

Ha en knallfin dag :)

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.10:36

Monika T Aa: Hei Monika,Takk for trivelig ros. Koselig du kommer innom å kommenterer før kjøkkenvaskinga. Lurt å passe på mens man har huset for seg selv og bra du i dag er i form til å ta det. Passer perfekt før påske. Selv tok vi grundig vask forrje helg og pynta og allting, så det skal få være slik det er her ;) Håper du får en super dag :)

Greta

17.03.2016 kl.13:00

Det var eit langt og innholdsrikt innlegg min venn. Så skjønn harepus med stilig genser. Søt kylling og resten som hører med på påsketur. Eg ahr ingen planer om å gå tur på fjellet der snøen er. Men kven veit om det blir ein tur på beina. Vi får sjå. Liker emg mer her nede i lavlandet så lenge det er snø der oppe. Og den ligger nok ei stund enno.

HAr planer om å strikke samevotter, men ahr ikkje kome så langt enno. Det er så mye eg ahr planer om.

håper du kommer deg på turen du ahr lyst på på ski. Så skal eg heller ta den på sykkel. Nyt resten av dagen hvertfall vennen klem

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.14:43

gretashobby: Takk for hyggelig kommentar. Håper du fikk sykkelturen din. Her sluttet det aldri å snø, og så fikk jeg det for meg at jeg bare skulle quilte og lime sammen duken jeg holder på med, og plutselig var dagen gått. Så nå blir det inn igjen å lese litt blogg, også begynne på middag. Tror jeg. Litt synd å ikke nytte dagslyset til tur.. Då har jeg lært å sy kan være like ille som strikking, med å oppsluke en..

Mona

17.03.2016 kl.15:46

Den haren var utrolig søt!! Er det egenkomponert mønster, eller finnes mønsteret ett sted? Formiddagen din ser jo så koselig ut :)

Her har vi vært på shopping, og spist lunsj på Fridays, så nå hopper jeg i trenigstøyet og går en lang tur i solsteken ;)

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.22:40

Fruemmel: Hei, høres ut som du fikk en herlig dag. Selve haren er strikket etter Arne & Carlos strikkebok. Påske året rundt. Genseren er hentet deler av diagramer og farger fra Finnmarkskofta fra den store kofteboka.

fruensvilje

17.03.2016 kl.17:44

harepusen fikk jammen en nydelig genser og et skikkelig fint og kledelig navn )

Likte no jammen den sauen din også jeg ) Den samiske kulturen virker på meg som veldig spennende ) og det er godt og viktig att noen tar vare på det )

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.22:36

fruensvilje: Takk. Ja, ikke sant sauen var artig :) Jeg kan nok ikke så masse om den samiske kulturen. Er nok litt annerledes i dag også. Hvor alle samer kjører scooter..

frodith

17.03.2016 kl.20:49

Så påskestemning det var her :-) De små gule gjør noe med meg :-) og kvikklunsjen så klart :-D

fjellgeitbundingen

17.03.2016 kl.22:33

frodith: He, he. Er vel litt tidelig, men er vel påske for alle sammen til helga :)

tujanka

18.03.2016 kl.10:27

Den påskeharen kunne fått bo hos meg, når som helst. Og takk for historien! Jeg er hjemme med sykt barn i dag, og har endelig tatt meg tid til en runde på favorittbloggene mine, og kjenner at jeg gleder meg nå til å finne frem påskepynten, og gå ut og finne masse gåsungegreiner. Påske er kanskje den høytiden jeg liker aller, aller best:-) Takk for inspirasjon!

fjellgeitbundingen

18.03.2016 kl.22:50

tujanka: Bra du har funnet litt ro til å slappe av litt med sykt barn og at du har fått inspirasjon til å pynte. Jeg er travelt opptatt i helga, så jeg var ferdig pynta forrje helg. Fortsatt en del dager igjen på jobb, men på torsdag tar jeg påskeferie. Blir herlig :) Hele 5 dager fri i år :)

Skriv en ny kommentar

hits