Grønn hemmlighet..

Denne uka har jeg utfordret meg selv og vært langt utenfor komfortsonen min. Jeg har vært på sykurs. Mannen synes dette var en kjempe ide da han ser på seg som en bedre syer enn meg, men han var ikke spesielt imponert over fargene på duken, men dette blir gave til min mor, i farger hun liker, så det spiller ikke så stor rolle. Det var ikke noen duker etter min smak å velge i på kurset, men poenget var jo å forsøke å få bukt med syskrekken min og lære litt søm. Jeg har ikke holdt på med maskina siden ungdomsskolen, så her måtte jeg jobbe med meg selv.

Jeg er ikke så glad i millimeterpirk, strykejernet og stryking og er ikke så flink å få rette sømmer. Jeg synes det er skummelt å dele stoff. Skal si jeg fikk kjørt meg...Først var det å stryke stoffene, så var det å kutte stoffet på milimeteren, så var det å sy sammen remsene, stryke dem, så kutte dem på nytt og sy dem sammen igjen. Stryke dem, så sy på endestykkene, så stryke dem, så lime duken til vatt og bakstykke, så måle og markere sømmer på duken, sy og fiksere etter sømmene, før duken skal kuttes jevn og fin. Så er det stryking av jarekantene, skøyting og klipping, så testes og festes det på duken, før den syes fast på retten med maskin, hjørnene lages fine og tilslutt sys jarekanten til baksiden for hånd. Phu, dette var skummelt. Jeg har stoff til enda en slik duk. Slår meg jeg burde lage en til, mens jeg har dette friskt i minnet og kanskje skrekken dempes etterhvert. Blir råskummelt å gjøre alt på nytt uten veiledning underveis. Blir jeg i det hele tatt å få det til? Eller vil duken fly i nærmeste søppelkasse? 


Jeg ble heldig med hjørnene. Jeg er også litt ekstra stolt over at jeg får dette til med den enkleste maskina på markedet. 

Godt å komme hjem med en ferdig duk etter kurs, og må utfordre meg til å fortsette å sy. Jeg er jo fortsatt av dem som bruker duk på bordet. Kanskje jeg snart kan lage en duk jeg vil bruke? Hvordan er det hos deg? Har du det dukløst? 

Så har jeg fått meg ny tur i dag. En ti på topp tur. Ser ut som jeg har fått meg ny uvenn. Mobilkamera. Til å få fnatt av at absolutt alle bildene ble opp-ned. Igjen. Vet ikke hva jeg har gjort mobilen ;) Håper du får en fantastisk torsdag. Ganske snart helg :) 
 

16 kommentarer

Tone

10.03.2016 kl.13:10

Du er jo kjempeflink med symaskinen. Flott duk. Jeg synes fargene var fine. Og så er du så flink til å gå utenom din komfortsone. Jeg har lenge tenkt å gjøre det samme, men ikke våget helt.

Det der med mobilkamera har jeg også problemer med, og det etter at det ble et nytt skriveprogram på blogg.no. Jeg sliter fælt uansett om jeg retter bildene på kamera. Fine bilder, til tross for at de er på hode. :)

Ha en god dag :)

fjellgeitbundingen

10.03.2016 kl.13:21

Tone: Tusen takk for ros. Litt rart jeg har laget den.Må gjøre noe med tankene dine du også. Er litt deilig. Det er også så flott å kombinere søm og strikking eller hekling. Og ble jo duk selvom sømmene konstant ikke ville gå
rett.Ofte går alt så mye bedre enn man tror, det var en
trivelig gjeng på kurs og man underholder jo disse på
kurset, når man tøver
og tuller med sin uforstand og skrekk. Jeg har nå blitt
invitert til å komme tilbake. He he, det er da noe ;)

fjellgeitbundingen

10.03.2016 kl.13:22

Tone: Også var det fantastisk godtcå høre flere plages med mobilkameraet. Nå lysnet dagen min enda mer. Sikkert den klisjeen om felles skjebne..

Oddbjørg

10.03.2016 kl.14:36

Hei!

Duken ble fin, og hjørnene kan du være stolt av! Nå er det bare å fortsette; plutselig er du "hekta" på stoff og søm. Jeg snakker av erfaring :-). Gikk kurs for mange år siden - etter det har det blitt mye sying, Men strikketøyet er alltid i nærheten i tillegg. Duk på bordet må jeg ha, så du er ikke aleine om det.

Hilsen Oddbjørg

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.07:00

Oddbjørg: Takk, for så hyggelig kommentar. Koselig du kommenterer hos meg. Inspirerende å høre din erfaring. Blir selvsagt ekstra stolt når syerskere roser hjørnet. Fint flere vil ha duker på bordene :)

Margrethe

10.03.2016 kl.14:59

Så tøff du er.... det blei jo lekkert! Klem <3

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.06:57

Margrethe: Jepp, dette var litt av en bragd :) He he, ja hadde blitt litt pinelig om det ikke ble noe resultat av kurset. Frykten var der. Derfor det måtte være en hemmlighet til det var over ;)

fruensvilje

10.03.2016 kl.15:26

den duken var veldig fine og jeg likte godt fargevalget ditt )) her ligger det duker på alle bord,og det vil det fortsette med i fremtiden også ))

Fine bilder og vi ser att sola skinner ))

Når jeg legger bilda jeg har tatt inn på pcen min (mac) så trykker jeg på rediger og der kan en rotere bilda som en vil,så jeg roterer til bilde ligger rett vei og trykker så ferdig ) da blir mine bilder rett vei også når jeg bruker dem på bloggen

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.06:55

fruensvilje: Hei, takk for det. Fikk nok "bare" utdelt stoff til kurset, så det var ikke selvvalgte farger. Skulle jeg valgt selv, ville fargene blitt annerledes.

Greta

10.03.2016 kl.15:32

Så flink du var. Og så gøy det var at du var på kurs og lærte slikt. Det er jo slikt som eg sydd da eg sydde for ein god del år siden. Du var no kjempeflink da. Ja eg er av dei som alltid på ha løpere eller duk på bordet. Altså gammeldags hehe. Men det er noe som mangler uten duk.

Eg er imponert eg. klem

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.06:52

gretashobby: Takk, er jo morsomt å få ros fra "gammel" garva syerske :) Tenker denne duken kunne blitt fin i mine farger :) Vet en del yngre bruker duker. Vi kan ha det dukløst på noen bord uten at det gjør noe, men har duker på sjenker, bord og pleier å legge på kjøkkenbordet og sofabordet når jeg rydder og vasker, og det er jo ikke hver dag. Så ser de to bordene mangler duk nå :) Duk på nattbord etc har jeg ikke.

frodith

10.03.2016 kl.18:49

Gøy å gå på sykurs da :-) BLe jo fint også :-) Bildene, du kan jo bare rotere dem i et redigeringsprogram ?

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.06:46

frodith: Takk. Har ikke skjønt hvordan jeg ordner meg redigeringsprogram, og hvorvidt jeg kan ha det på mobilen, eller om bildene må gå via og lastes på maskinen først.. Det er jo gjerne da jeg bruker mobilen, når jeg ønsker å publisere ting fort. Ellers bruker jeg speilreflekskameraet, og da har jeg aldri samme problem, selv om jeg ikke kan ta bilder sidelengs..

joy

10.03.2016 kl.18:53

så flink du er. Jeg tror jeg har ikke så mye tålmodighet i slik arbeid:)

når det gjelder mobilen, har jeg samme problemet når jeg sksl legge ut i bloggen. jeg vet ikke hvirdan jeg skal løse den. kan du tips meg når du finner ut?

Fine bilder likevel:)

fjellgeitbundingen

11.03.2016 kl.06:43

joy: Takk, har ikke så masse tålmodighet med symaskina, men har funnet ut at for å bli flinkere og kunne lage det jeg vil, så måtte jeg bli flinkere å sy. Enten man skal montere genser, lage stoffgardiner med heklekant eller stoffkjole med heklekant er det realt å kunne sy.

ingrid

11.03.2016 kl.06:31

WOW! Dette så kjempeavansert ut! Jeg sydde spisebrikker i lappeteknikk en gang, og det var jammen mye arbeid! Holder meg stort sett til enklere prosjekter :)

Skriv en ny kommentar

hits