Alenemamma og tvstrikk

Det å være alenemamma er beundringsverdige greier. I helgen har jeg testet det ut. Mannen er med på dugnad hele helgen. Yngstemann var på overnatting hos en kompis og eldstemann var i svømmehallen med en kamerat. Jeg handlet  gave til 50 årslaget vi var bedt i,  pyntet meg lett, plukket opp ungene. Det ble et par blingser i hånda til middag.

 Det ble Marte Helgetun sin nye bok, sjokolade og et par strikkede votter til jubilanten :) Jeg er jo blakk som ei kirkerotte på lønningskontoen, så jeg "lånte" 500-lappen jeg fikk i julegave til gaven. Det som ble til overs holdt akkurat til littegrann lørdagsgodt til meg og ungene, og slik at de fikk sin huslønn. Så fikk jeg dra hjem å improvisere pizza. Det ble kjøttdeig med tacosaus, sopp og ost. Det ble saft eller eplejuice denne helgen. Tenker det er fint for ungene å se at man ikke alltid har penger på kortet. De er opplært til hvordan det henger sammen, men å erfare det i praksis gjør sikkert ingenting. 

Sikkert ganske realistisk for alenemødre å måtte snu på hver krone. Kan jo spørre seg hvorfor jeg er så blakk, men det er masse regninger i januar, begge guttene har nettopp skiftet klesstørrelse. Yngstemann arver hos eldstemann, men noen klær må likevel kjøpes til han fordi dem er utslitt. Eldstemann må få alt nytt. Jeg lå kanskje litt dårlig an etter jul også. Vanligvis er jeg jo i forkant med alt, og det er bra å være når det blir mye utgifter en måned. Jeg har gått litt ned i lønn, men har fått bedret arbeidstidene noe og jeg har økt sparebeløpet fra kontoen, kanskje mer enn jeg kan klare uten å legge om forbruket. Det jeg må gjøre er å redusere kjøp av ingredienser til dyre middager. Det betyr mindre halvfabrikat, alltid ha med middager på jobb, det betyr mindre innkjøp av blader, strikkebøker og garn. Først og fremst strikke ferdig garnet jeg har. Det burde egentlig holde til alle vårensprosjekter ;) He, he vi får se om jeg klarer å la være å hamstre mer garn utover...

Jeg har denne uken hatt et par nye marius votter som tvstrikk. Her er den mørkegrønne fargen på vottene rett gjengitt. 
Jeg tovet vottene som jeg det siste året har hatt planer om å lage fjellblomster på. Jeg har virkelig ingen ide om hvordan jeg skal brodere sånne fjellblomster som jeg ønsker, og nå lurer jeg på om dette skal bli herrevotter eller jeg skal lage pynt på dem? Tror det hadde vært morsomt å lagd et par sommerfulgvotter.På nederste bildet kommer helheten i Mariusvottene bedre fram. Den grå og lysegrønnefargen er rett gjengitt. De sjattertevottene ble enten stor dame eller middelsmann votter tenker jeg :)

Må dere ha en fin fastelavens. Blir jobb på meg om ei stund, og følte ikke for å bake fasteelavensboller i dag, så vi får se om vi tar fastelavens på etterskudd. Liker tradisjonen. Må sikkert få mannen å kjøpe en boks fløte til oss..;)

8 kommentarer

Tone

07.02.2016 kl.10:21

Å, så flotte votter. OG så fikk du kjenne på det der med alenemammatilværelsen. Godt du visste at han kom hjem :) Det er visst ganske vanlig å være litt blakk for tiden. Det er ganske vanskelig å ikke ha nok....til alt garnet man egentlig ønsker å kjøpe... ;) I alle fall har jeg det sånn. Ha en flott fastelavn. :)

fjellgeitbundingen

07.02.2016 kl.12:25

Tone: Takk. He, he, han er ikke kommet hjem enda ;) Og denne gangen var jeg blakk lenge, og når jeg nå får neste lønn, så må jeg bare forsøke å endre litt på forbruket. Er jo særdeles svak for fine strikkebøker og fint og dyrt garn. Eller dyrt garn på tilbud. Ja, garn man trenger. Garn til nye prosjekter. Skal jo begynne på det bare jeg får ferdig det jeg holdt på med. Ellers og ofte har jeg mange prosjekter på gang på samme tid. Ha, ha så jeg kjenner meg litt igjen hos deg. Innemellom. Men når jeg får lønn, så skal jeg bruke julegavepengen på strikkebok og nytt garn, før pengene blir borte i det store dragsuget..

fruensvilje

07.02.2016 kl.11:54

fine votter da )) godt å få brukt opp restegarn også da ))

fjellgeitbundingen

07.02.2016 kl.12:27

fruensvilje: Ja, det er jo både råflott, unødvendig og plasskrevende å lagre så store mengder garn, så om jeg klarer å strikke opp alt garnet vil det være bra. Det vil glede mannen også :)

venkesstrikk

07.02.2016 kl.16:33

Flotte votter. Å porsjonere pengene kan være en utfordring og barn har godt av å se at penger vokser ikke på trær men må komme et sted fra og blir brukt opp og er det tomt så er det tomt. God søndag!

fjellgeitbundingen

07.02.2016 kl.22:39

venkesstrikk: Ja, det er vel litt mer uforutsette utgifter når man har barn. Det er jo rett som det er arrangementer etc. Ting de vil være med på, ting de bør være med på, ting de trenger. Ei jakke som går i stykker, votter som forsvinner, gymsko som ikke dukker opp igjen etc. Nei, det var jo litt mer forutsigbart når man var alene.

Margrethe Hjertaas

07.02.2016 kl.20:32

Du har så mye lekre votter... prøver stadig ut noe nytt og lekkert, jo :-)

fjellgeitbundingen

07.02.2016 kl.22:41

Margrethe Hjertaas: Tusen takk, er vel kanskje litt kjedelig at det blir så masse votter, men går litt i perioder hos meg. Nå synes jeg det var litt spennende å forske litt på farger og fargesammensettninger.

Skriv en ny kommentar

hits