DIY: Tova votter med pynt.


Petrolblåtovavotter. Strikket etter oppskrift fra blogger Kjerstrikk. Tovet mutters alene i vaskemaskinen, og fluffet opp med ullbørsten. Margrethe fra bloggen Utifriluft vant disse på årets juleGiveaway. Det vil si jeg hadde to par, det andre var hvite, men de andre er til bitte små dame hender eller til ei jente i 9-10 års alderen. Til meg passer de fint. Men Magrethe har passe store dame hender, og da blir dette votteparet forhåpentligvis perfekte. Hun ønsket litt pynt på vottene, og jeg har rotet fram snøkrystallen som jeg hadde tenkt var ypperlig til ei som tar masse bilder og er masse på tur. Snøkrystaller er pent og   hva passer vel bedre på votter enn snøkrystaller? Nå gikk ikke denne tovinga riktig slik jeg hadde tenkt. Det ble nesten mer som en blomst. Den hvite ulla fant jeg ikke, så da ble det  kreative, svarte snøkrystaller. Eventuelt blomster. Pyntet opp med små diamanter eller iallefall perler. Dette er likevel ment å være bruksvotter på tur, men er jo sikkert hyggelig at de også er litt fin. Så får håpe både dere og Margrethe liker disse? Håper du er like glad i denne fargen som jeg er og at jakka di passer til, Margrethe. Så skal jeg se om jeg får puttet dem i posten i morgen :)

 

Tente lys, fyr i peisen og et lite glass rødvin. Ei skål med sjokolade. Velfortjent, men ikke så lurt :)

Gleden over svibler som holder på å springe ut..
Utfordringen i 2016. Estiske votter på svært tynne pinner. Skuffende lite oppskrifter i denne boka, men var artig å få denne til jul likevel. Forfatteren var jo her i Tromsø på strikkefestival i oktober...

Forresten svært vrangsøvd her. To timer etter regelen min om å forsøke å komme meg i seng før tolv, så nå må jeg virkelig avrunde. Må komme meg i gjenge igjen der. Nå må jeg ned å hente pinnekjøtt til middagen på tirsdag, fisk til i morgen og pølser til turen ut i morgen. Vi drar med en annen familie på aking. Who ho..Det har kommet masse snø her, og jeg håper skisenterene åpner snart :) Hadde håpt på nye slalåmski til meg i år, men slik poden har vokst ble det nye ski på han og satt på vent for min del. Må nok fortsette på de forhistoriske skiene ei stund til og gleder meg imens over at han har vokst fra slalåmskoene som passer meg perfekt. Et lite skår i gleden at minsten ser ut til å kapre disse før meg. Typisk om han ikke fikk større bein enn meg..

13 kommentarer

frodith

28.12.2015 kl.07:46

Nydelige votter Margrethe får, kjempefin farge, pent strikket og tovet. Hun blir nok kjempeglad :-)

Siv Svanem

28.12.2015 kl.07:56

Så fine de vottene var.

annebe

28.12.2015 kl.16:08

Kjempefine de vottene...det er jeg sikker på Margrethe synes også :)) I morra blir det pinnekjøtt her også..gleder meg :)) Håper dere har kost der med aking ... fin jul videre <3<3

Iselin Renée

28.12.2015 kl.16:08

Så fine votter :)

fjellgeitbundingen

28.12.2015 kl.17:17

Iselin Renée: Tusen takk, det var hyggelig sagt.

fjellgeitbundingen

28.12.2015 kl.17:21

annebe: Tusen takk for gode ord. Artig dere også går for pinnekjøtt i morgen..

fjellgeitbundingen

28.12.2015 kl.17:23

Siv Svanem: Tusen takk for det, Siv. Ønsker deg en fin kveld.

fjellgeitbundingen

28.12.2015 kl.17:26

frodith: Takk Frodith, har observert deg i denne fargen før, så der er nok vi litt like :) Håper Margrethe også skal synes det, men har ikke sett henne i denne fargen :)

fjellgeitbundingen

28.12.2015 kl.18:06

Siv Svanem: Tusen takk :)

Greta

30.12.2015 kl.14:22

Det var fine votte min venn. Tenker ho som vant dem vart glad.

Dere har skikkelig julesnø der nord da skjønner eg. Her er +10 i dag og kraftig vind. Godt innever og der passer vi vel best for tida.

fjellgeitbundingen

30.12.2015 kl.16:51

gretashobby: Vet ikke om har sett dem her på bloggen ennå, men hun var glad for å vinne. De er nå sendt og jeg håper de passer og at de faller i smak. Håpe det kommer noen turbilder med votter på. Ville gledet meg tilbakr. Her du hjemme eller bare en snartur innom?

Greta

30.12.2015 kl.19:20

Jeg er hjemme att no

fjellgeitbundingen

30.12.2015 kl.21:23

gretashobby: Ja, det er fint. Savner deg når du er borte :) Men er klart det skjer jo masse i jula, så er vel ikke helt orientert hele tida..

Skriv en ny kommentar

hits