Alt hva julen rommer..

Hovedpersonen i den kristne høytid er Jesusbarnet. Julekrybba er en viktig del av min jul! Som dere ser er den litt sliten. Ungene har lekt med figurene, og dyrene har mistet ørene. Jeg har lyst til å lage meg ei flott krybbe, men må nok begynne før, fordi tiden før jul raser avgårde. Burde kanskje startet på den nå i romjulen? Gjort den til 2016 prosjektet. Blir spennende. Det finnes så masse flotte krybber å få kjøpt, men de fineste er forløpig litt for dyre etter min lommebok. 

Jesus virker kanskje å bli litt borte i nisser, gaver og mat. At barnet ble svøpt og ligger i en krybbe er i seg selv et vakkert budskap. Julen kan også være fin uten altfor mye, likevel så streber jeg etter overflod og det beste av det beste til jul. Men kanskje har vi det så bra resten av året, at det i julen må være skikkelig masse og finere for å overgå det.. Noen ting sparer vi til jul, men vi hadde sikkert hatt nok til å dele med en familie til av maten, gavene og godteriet. I år har det vært gnagrere enn ellers, men nå er all kredittkortgjeld betalt og jeg håper vi nå skal klare oss til neste lønn på nyåret. Tankene mine går til dem som har mindre, men forhåpentligvis har dere også mer til jul enn ellers og får gitt ungene noe de vil sette pris på. Jeg vokste opp i et hjem som ikke hadde altfor mye matriell overflod, men det har gjort meg veldig takknemlig. Jeg tror ikke det er sunt å få alt man ønsker. Innemellom er jeg redd for å gi ungene for mye. At de skal bli utakknemlig..Det er likevel stor stas at jul har litt mer enn ellers i året. 


Det begynner å lukte jul for meg, med ribba i ovnen. 
Ute er det snø og julestemning. Jeg og ungene kom oss på en liten tur i går. De trengte nok litt luft. Det blir lite frisk luft, mat og altfor mye skjerm som tv og data når de er alene hjemme. Skulle ønske minst en av oss kunne vært lærer, når det kom til ferier..Håper dere der sør får litt snø i kveld. Det er jo så hyggelig med hvit jul..

I dag har jeg sett "Tre nøtter til Askepott". Ja, det er jo tradisjon,  og de har gjort en god jobb med å restaurere den. Bedre bilde og klarere farger? Herlig opplevelse. Kanskje litt for mildt til å fyre, men det hører med. Må vel sette opp verandadøra etterhvert ;)


Og stearinlysene er tent i hver krok..


Kransen på døra..


Fruktfatet med clementiner og twist :)
Og gavene som får ungene til å komme trippene. De er fulle av forventning. Nå er det tegnefilmer, må vel lage desserten til middagen nå også. Håper og ønsker du får en fin julefeiring. Minner deg på å kommentere hos meg om du ønsker å delta på årets votte give away om du ikke alt har gjort det i gårsdagensinnlegg da.. Det er frist til midnatt i dag. Trekning i morgen. Klem og riktig god jul :)2 kommentarer

Siv Svanem

25.12.2015 kl.08:51

Her var det mye fin julestemning. Håper du og dine får en fin jul og at vi kan huske på hva det egentlig dreier seg om oppi det hele.

fjellgeitbundingen

25.12.2015 kl.09:22

Siv Svanem: Tror vi husker på det også oppi det hele :)

Skriv en ny kommentar

hits