Julestrømpemysteriet del 2, 3 og 4 og mye mye mer..

Hei, jeg vet ikke om noen har tid å lese blogger nå i juletida, men om ikke annet så må jeg dokumentere framdriften på julestrømpen. Ikke at jeg er kanonfornøyd med fargesammensetningene så langt, men mønstrene tror jeg skal fungere. Jeg startet med gylden stjerne for Betlehemsstjerna, vinternatta og stjerna i toppen av treet, jeg fortsatte med juletreet som er alfa og omega på lillejuleaften.. Det står i den varme stua.

Juletreet er inspirert av Bitta Mikkelborg sine julesokker.

Og som min eldste sa "at for meg er julen julegaver", og hva blir vel julen uten gaver?

Pakkene er inspirert av et bilde i bladet "Lev landlig".

For meg er den fulkommene jul hvit, så derfor måtte det bli snøkrystaller på strømpene. 

Og nå er de lange nok. Men burde det ikke være en gris på hælen? En gris for ribbe og marsipangrisen..Plages bare med å ordne mønster. Nedover foten er ikke planen klar, så vi får se. Jeg er absolutt ikke fornøyd med fargesettingen. Synes strømpen ble feil i fargene, men blir spennende å se hvordan den blir til slutt, Kanskje du kan få til en bedre versjon av Fjellgeitbundingens julestrømpe?

 


Og kanskje er du bedre å bake krumkaker?


Det ble iallefall ikke rare krumkakene å skryte av. Jeg prøvde en ny oppskrift i år, og det fungerte slettes ikke noe særlig! Det ble iallefall ikke noe særlig å legge i kakeboksen..


Det har ellers vært julebord i helga. Kjempe kos med deilig lutefisk :) Et par glass rødvin, fin musikk og masse hyggelige folk.


I går dro jeg og familien på julemesse, og det ble en litt tung start på dagen i dag, men bare man kom i gang med gjøremålene på jobb, så gikk dagen fort..
Håper du har hatt en fin helg og en super mandag?

 

16 kommentarer

annebe

07.12.2015 kl.23:37

Koselige de strømpene blir :) Ser du er godt i gang med jula, kaker, julebord og julemesse....kos deg videre i desember :) God natt :)))

fjellgeitbundingen

07.12.2015 kl.23:42

annebe: Takk for det. Ja, det må til for å få den rette stemninga med alt som "hører til" :) Kos deg videre du også. God natt til deg også.

ingrid

08.12.2015 kl.06:35

Kjempefin! Jeg vil også strikke en julesokk neste år ^^

Margrethe

08.12.2015 kl.06:39

Strømpene blir lekre. ... Ellers koselige bilder fra en trivelig førjul! :-)

Greta

08.12.2015 kl.07:43

God morgen. Klart man har tid til å lese blogger i førjulstiden. MAn skal da ikkje stresse. Er synd om ein ikkje tar seg tid til slikt som ein vanlig gjør. Men eg er jo så heldig at eg ahr tid eg da hehe.

Julestrømpa di blir kjempefin den. Skal ver litt sprikende farger på ei slik strømpe Syns den blir knallfin eg da. Du er flink.

Da må du forsette å kose deg frem til jul og ta ein dag om gangen. Klem vennen

frodith

08.12.2015 kl.09:04

Åå, jeg ser du er i juleslaget, messe og krumkaker og alt :-) Jeg likte de strømpene godt. Er i hele tatt veldig glad i strikkede tjukksokker :) Ha en fin dag :-)

fruensvilje

08.12.2015 kl.15:20

vist har eg tid til bloggen,her har ikke jeg det travelt i det hele tatt,for jeg er ferdige med forberedelsene som skal gjørast før julehelgen ))

S å synes eg att du skal skryte litt av deg selv for den julestrømpen blir knallfin,og fargane er det slettes ikke noe å si på ))

Krumkakene kunne sett litt bedre ut må innrømme det,jeg fikk noen slike jeg også men dei forsvant ned i magen min hi hi,tenker det blir nok i boksane til slutt alikavel ))

fjellgeitbundingen

09.12.2015 kl.20:58

fruensvilje: :) Jeg er imponert over at du er ferdig jeg :) Nå gjenstår bare goro, lefse og julekake her, så er baksten vel i havn. Tenkte jeg skulle bake resten i morgen og på fredag. Burde kanskje bake krumkaker en gang til, men tror det får bli til neste år. Hi hi, de var nok ikke de fineste og beste krumkakene :D Den oppskriften var ikke noe særlig. Fikk det bedre til i fjor..Jaja, er vel ingen god baker. Takk for ros med strømpen. Gjør meg mer motivert for å gjøre den ferdig :)

fjellgeitbundingen

09.12.2015 kl.21:00

frodith: Jul er bare så knall fint. Koser meg om dagene. Takk for ros for julestrømpen. Kjekt at dere er flere som liker strømpen :)

fjellgeitbundingen

09.12.2015 kl.21:09

gretashobby: Hei, misunner deg å ha tid nok. Det må være fantastisk deilig. Samtidig nyter jeg å ha noen å glede med førjulsforbredelser og forbredelse av høytida :) Takk for ros av strømpa, selvom jeg er litt mellomfornøyd..

fjellgeitbundingen

09.12.2015 kl.21:09

Margrethe: Takk for koselig ros for både strømpa og bildene :)

fjellgeitbundingen

09.12.2015 kl.21:10

ingrid: Så koselig :)

fruensvilje

09.12.2015 kl.21:32

veit du,i dag kjøpte eg en ferdig pyntet kransekake med 18 ringer )) 148 kr på europris og den er helt sikkert god nok )) fin var den iallefall

fjellgeitbundingen

10.12.2015 kl.00:03

fruensvilje: Kransekakene jeg har kjøpt er ok, men det er nå den kosen med å bake det man har selv :)

fruensvilje

10.12.2015 kl.14:49

joda er enig med det,men har mann ikke tid kan det som tar mest tid å bake selv kjøpes ferdig ))

fjellgeitbundingen

10.12.2015 kl.20:35

fruensvilje: Tar uansett ikke mer enn jeg klarer med :) og julekaker er koselig, men jeg må ikke absolutt ha dem, men mine forfedre bakte masse og det er fint å videreføre tradisjonene, ellers stopper de hos meg :) Lukta m.m er en del av det. Har et par faste sorter og noen nye. Og ungene lærer navnene på småkakene..

Skriv en ny kommentar

hits