Katastrofe kofte?


Hei, håper du har en god sommer? Nå er den navnløse kofta etter Sandnes mønster omsider blitt ferdig, men har fått litt hjelp til monteringa. Skal bare ordne litt på knappehullene nå, men har allerede brukt kofta flere ganger. Veldig deilig. Den er strikket i deilig alpakkaull. Så tynn som jeg hadde ønsket. Tynne kofter er lett å bruke hele året her nord. På en varm dag kan hende den må åpnes ;)

Når det er sagt, så ble det jammen flere ting her som jeg skulle ønske annerledes på denne. Ser selv at koftestrikkinga min har et enormt forbedringspotensiale.

Småproduktene jeg strikker kan bli bra , men kofta holder visst ikke samme kvalitet. Jeg sliter å holde samme strikkefasthet med glattstrikk og mønsterstrikk på så store arbeider, og burde sikkert gått opp i pinnestørrelse på mønsteret her. Jeg har gjort noen feil underveis også. Heldigvis passet jakka. Var litt redd at den ikke ville passe. Det med vekta er visst litt vanskelig å holde. Neste gang blir jeg å strikke kofta et nummer større, uansett om jeg ønsker meg en litt tight jakke. Tror jeg trenger både å trene og å trene på å strikke kofter framover ;) 

I dag er det mandag, og jeg må vel se om jeg kommer meg på en tur i kveld. Best å komme i gang med turer på mandager. Har du det også slik at mandag er viktig for resten av uka?


Ha en fin, fin kveld :)

21 kommentarer

annebe

20.07.2015 kl.19:53

Den var kjempefin, og deilig at de ikke er så tykke ja...kan brukes oftere da :)) Så de koselige bildene fra Mosjøen også..aldri vært der, ikke i Førde heller ...

Ha en fortsatt fin sommer ..her har det vært sol i dag , men er meldt regn i morgen...så variabelt sommervær :))

Moving On

20.07.2015 kl.20:00

Så stilig den ble. Unik synst jeg. Er ikke mange kofter jeg har sett som ser slik ut!!:)

Her har ferien gått til turer rundtomkring- kostholde har sklidd heeelt ut, så nå er de skjerpings der igjen!:) antall kg har gått ned i ferien.. meeeeen de har også muskeømassen.. så er de som er borte, så de suger..!

Meeen.må.e de nytt år i august, så nå er de forberedelse til det!:) hoho

Hekleri og Ra

20.07.2015 kl.20:24

Synes kofta blir skikkelig flott jeg :-) Du har all grunn til å være stolt av den :-)

Strikkepiken

20.07.2015 kl.22:01

Hei :) Litt lenger sør er det ikke den store sommervarmen heller...

Syns kofta ble fin den! Lekkert mønster :) Det er alltid ting en vil forbedre, men det får du bare bestemme deg for at det ble bra nok denne gangen og forbedringspotensialet tar du ut på neste prosjekt. Sånn blir du helt proff til slutt ;)

Som regel er mandag veldig viktig for uka mi, for da er vi et fast gjeng som møtes på strikkekafe, men nå har den tatt sommerferie :P

fjellgeitbundingen

20.07.2015 kl.23:16

strikkepiken: Takk for fin oppmuntring :) Har kommet til at den godt kan brukes da, selvom den ikke ble helt perfekt :) Er det ikke så mange grader hos dere heller, nei? Nei, vi hadde det ikke så super varmt vi heller når vi var sørpå. Selvom den ene uka lå det vel på rundt tyve..Mandag og strikkekafe. Høres koselig ut. Hva pleier dere å gjøre der?

fjellgeitbundingen

20.07.2015 kl.23:17

Hekleri og Ra: Takk, på avstand er den vel ok og på er den ikke så verst, men ellers ble den nok litt utenom det vanlige ;)

fjellgeitbundingen

20.07.2015 kl.23:20

Moving On: Takk, kjære deg. Du støtter nå alltid du! Kanskje uansett hvor ille det ser ut ;) Er fornøyd med fargene, mønsteret og garnet, men synes utførelsen og fasongen ble litt gal denne gangen. Ikke så pent som det kan være, men kanskje neste gang..

fjellgeitbundingen

20.07.2015 kl.23:22

Har begynt på nye takter nå, men ikke så lett å holde hele dagen, må nok trappe ned litt jeg også. Stakkars kroppen fikk sjokk, og sprakk til middag, men nye takter fra i morgen, og endelig start fra august..

fjellgeitbundingen

20.07.2015 kl.23:28

annebe: Takk for det. Tynne kofter er herlige. Det er spennende med byer man aldri har vært i. Skulle gjerne vært å surret litt på egenhånd i Mosjøen. Men plutselig en dag, så får vi det til. De har noen spennende butikker jeg enda bare har fått kikket i vinduene til.. Heldig dere er som har sol. Her kan vi kun skryte av oppholds i ettermiddag, ellers har det regnet. Håper det blir godvær i morgen ettermiddag. Er tenkt meg på fjelltur da..

Mariabb92

20.07.2015 kl.23:53

Synst den såg veldig flott ut eg! : )

Passer bra til ein sommar i nord ja! ;)

Håper du har hatt ein fantastisk ferie og lykke til med turane dine : )

Strikkepiken

21.07.2015 kl.00:11

Nei, det er ikke de store temperaturene. Føler det ligger et sted i mellom 10-15 grader med litt regnbyger jevnt og trutt... Men det ser litt mer lovende ut i til i morgen, så håper det blir stang inn!

Jeg lar det mest kompliserte strikketøyet ligge hjemme, pynter meg og strikker, skravler og ikke minst ler :D Kjempekjekt!

Jeg er nok den yngste og den eldste er over 70. Vi har det fantastisk trivelig sammen og det er veldig kjekt å ha flere som er ihugga entusiaster diskutere oppskrifter, garn og teknikker. Masse inspirasjon også lærer vi av hverandre :)

fjellgeitbundingen

21.07.2015 kl.00:17

Mariabb92: Takk, så søt du er :) Ja, var kanskje ikke så varmt i Hammerfest heller? Jo, ferien har vært super flott med både familie,norges og kretaferie. Hva mer kan man ønske seg? Kanskje en andel mer fjellturer og litt mer tid til strikkebutikker..

fjellgeitbundingen

21.07.2015 kl.00:18

strikkepiken: Det hørtest trivlig ut. Hadde jeg bodd nærmere skulle jeg slengt meg med om jeg fikk lov :)

Moving On

21.07.2015 kl.09:08

En er sin værste fiende, sies det. Tror de gjelder når de kommer til håndarbeid også. Sin værste kritiker.

En ser selv ting som er feil som andre ikke ser og legger merke til!!

Kan hende denne kofta hadde mye feil, og gal fasong,.mem veit du, jeg syns alikavell den var fin!:)

Jeg holder på med min første genser, nooensinne, jeg skal love deg at deer er de mange feil og ujevnheter.. haha

Strikkepiken

21.07.2015 kl.11:37

Kommer du til Mo i Rana en mandag kan du jo det ;)

Greta

21.07.2015 kl.13:52

Den kofta vart da knallfin. Ser ingen feil eg. Syns du er veldig flink. Alle kan forbedre seg det ein hlder på med. Trenger å lage noen plagg før ein veit kva som er lurt å gjere. Før brukte eg f.eks alltid dei pinnene som var oppgitt. Men det vart ofte feil. No veit eg kva pinner eg skal bruke, stort sett. Men med nye garn er det ikkje alltid at dei gamle reglen passer. Mye å lære. Lykke til med neste prosjekt, neste tur og livet generelt. vennen

fjellgeitbundingen

22.07.2015 kl.07:50

Moving On: Hei, der ga du meg litt å tenke på du søteste. Litt fri for ord. Og egentlig er det litt slik med mennesker også. At vi kritiserer oss selv mest. Oftest. Jeg er kry over at du holder på å strikke genser, og synes ikke det gjør noe om den blir full av skvanker, og hadde jeg fått en genser strikket med kjærlighet hadde jeg brukt den med stolthet og kjærlighet, men når det kommer til ting jeg selv lager, så vet jeg innerst inne at jeg kan bedre. At jeg burde rekke opp og gjøre ting på nytt når det ikke blir bra. Jeg evner å gjøre det bra om jeg jobber for det, og engang vil nok kofter også bare bli bra, men ennå er det slik at jeg må anstrenge meg litt for å få dem bra :)

fjellgeitbundingen

22.07.2015 kl.07:52

strikkepiken: Vet du det hadde vært herlig. Må se om man kan få det til en gang, men tar jo litt tid å komme seg til dere :)

fjellgeitbundingen

22.07.2015 kl.07:59

gretashobby: Takk for oppmuntrende kommentar :) Men er nok litt feil likevel med koften, men første kofta jeg lager til meg selv. Kun laget ei babykofte før. For meg er nok mønster hele veien lettere. Har nok en vei å gå før perfeksjon i strikking av større ting, og har et par nye ønsker på den fronten. Vi får se hva høsten bringer..

Moving On

22.07.2015 kl.13:12

Haha ja tenk i vei! :)

Ja men de du tenker om, ja fks den genseren jeg holder på med, de tenker nok de aller fleste om noe andre har laget også!:)

fjellgeitbundingen

22.07.2015 kl.22:47

Moving On: Ja, er klar over det, men føler alikevel som jeg gjør over eget produkt. I min familie er "normen" å være nevenyttig, og det gjør vel sikkert sitt til at det finnes ting jeg har laget som jeg ikke klarer å stå inne for. Blir litt som hvis du bare er vant med god mat. Da vil du få større motstand mot dårlig eller stygt tilbredt mat, ikke sant?

Skriv en ny kommentar

hits